http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::wine news::Αφρὠδη ιταλικά κρασιά

http://www.oinologos.gr/images/oinologos6.jpgGuest blogger, GregXnovo.
Όταν ο καιρός σου τα χαλάει και μια ανοιξιάτικη βραδιά στο .ES χάνει τον ανοιξιάτικο χαρακτήρα της, χρειάζεται κάτι που θα επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη και τη γλύκα στον ουρανίσκο. Αυτό λοιπόν κάναμε κι εμείς τη Δευτέρα το βράδυ, στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας με το κρασί. Σκέφτηκα ότι ίσως ο καιρός να στεναχωρέθηκε που έλειπε ο Κοπαράνης, αλλά ο Κοπαράνης είναι πάντα παρόν, ακόμα και από το SANI GOURMET, όπου συλλέγει γνώσεις για μας, για τις επόμενες γευσιγνωσίες.

Δοκιμάσαμε λοιπόν δύο αφρώδη ιταλικά κρασιά από την κάβα ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ. To πρώτο ήταν το ARALDICA - MOSCATO D' ASTI DOGG, ένα κρασί από σταφύλια Moscato από την επαρχία Asti του Piemonte στον ιταλικό βορρά. Ένα φρουτώδες, δροσερό, με χαμηλό αλκοολικό τίτλο, αφρώδες λευκό κρασί, κατά τη γνώμη μου ιδανικό ως επιδόρπιος οίνος, αλλά θα συνόδευε υπέροχα νομίζω φρούτα ή και γλυκά. Το δεύτερο ήταν το ALASIA - BRACHETTO D' ACQUI DOGG, ένα κρασί από την τοπική ποικιλία Brachetto, επίσης του Piemonte. Πρόκειται για ένα σκούρο ροζέ με άρωμα φράουλας, κερασιού και τριαντάφυλλου, ήπια αφρώδες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη, που θα έκλεινε επίσης όμορφα το γεύμα σας.

Τα αρώματα και η ''ελαφρότητα'' των πεδεμόντιων φυσαλίδων ελάφρυναν και το βράδυ μας και μας έκαναν να ξεχάσουμε τον άσχημο καιρό και να λαχταρήσουμε το καλοκαίρι που έρχεται, ( και τον Κοπαράνη )!

koparanis.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr