http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος: Απαντώντας στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Ο Λουμίδης Παπαγάλος δεν σταματά να τοποθετεί νέες προτάσεις στην αγορά, εκσυγχρονίζοντας μια παραδοσιακή αγαπημένη συνήθεια, αυτήν του ελληνικού καφέ. Η πιο πρόσφατη πρότασή του, είναι αυτή του Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος.
Ο ελληνικός καφές αποτελεί διαχρονικά μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων. «Ο Λουμίδης Παπαγάλος έχει επηρεάσει τη στάση των Ελλήνων απέναντι στον ελληνικό καφέ, αφού προβάλλει συστηματικά μια σύγχρονη εικόνα προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του σημερινού Έλληνα», μας λέει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κουρούμαλης, Group Brand Manager RG Coffee Retail της Nestle Hellas, μιλώντας για το νέο λανσάρισμα της μάρκας, Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος.
Marketing Week: Ποια είναι η πρόταση που ο Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος φέρνει στην αγορά;
Ανδρέας Κουρούμαλης:
Ο Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση που

Έκκληση να αναγνωριστούν ως ΠΟΠ Καλαμών και οι ελιές της Αιτωλοακαρνανίας

 
Επιστολή προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με την επέκταση του καθεστώτος ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, απέστειλε ο νομάρχης, κ. Θ. Σώκος.

Όπως επισημαίνει ο νομάρχης, η ετήσια παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30.000 - 35.000 τόνους, από τους οποίους το 30% παράγεται σε περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εξασφαλίζοντας στους ασχολούμενους με την καλλιέργεια της ελιάς ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Η ροδιά ταξιδεύει από τα Τρίκαλα στην Ιταλία

http://www.agronews.gr/images/stories/fytika/rodia2.jpg 
Μετά την έγκριση της σχετικής αίτησης από την Εθνική Μονάδα του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση του Ιδρύματος κρατικών υποτροφιών, εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του δήμου Πύλης Τρικάλων για την κατάρτιση 20 ατόμων στην καλλιέργεια ροδιάς μέσα από το πρόγραμμα «Η καλλιέργεια της ροδιάς ως απάντηση στα αδιέξοδα των παραδοσιακών καλλιεργειών».
Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την κατάρτιση –συμμετοχή σε πρόγραμμα εργασίας είκοσι συμμετεχόντων στην Ιταλία για 2 εβδομάδες. Θα συμμετέχουν αγρότες και νέοι αγρότες του Δήμου οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν αγροτεμάχια τα οποία είναι χέρσα, είτε οι καλλιέργειες που εφαρμόζονται δεν είναι αποδοτικές είτε εμπίπτουν στη νέα ΚΑΠ και η επιδότησή τους θα σταματήσει το 2013.
Ο Δήμος Πύλης σημειωτέον, με την παρότρυνση της αρμόδιας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού έχει καταρτίσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τον επαναπροσδιορισμό των καλλιεργειών, με τέτοιο τρόπο ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Επιπλέον, φαινόμενα όπως η συνεχιζόμενη πτώση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα

Συστράτευση του κτηνοτροφικού κόσμου κατά της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης


 
Με μεγάλη συμμετοχή κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της «Δωδώνης», στα Ιωάννινα, για το μέλλον της κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του διοικητή της ΑΤΕ στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για πώληση της έως το φθινόπωρο, στα πλαίσια αποδέσμευσή της από όλες τις θυγατρικές της εταιρείες.

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ζητώντας να μην αλλάξει ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας της Δωδώνης, ενώ στην πλειοψηφία τους οι φορείς, οι βουλευτές και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, που μετείχαν στη σύσκεψη, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την όποια απόφαση λάβουν.
Με σύνθημα «Όχι στην πώληση της Δωδώνης» και με δεδομένη τη συμπαράσταση όλων των

Ακόμη περιμένουν τιμή οι Ροδακινοπαραγωγοί.




΄΄Ζούμε μια απο τα ίδια όπως πέρυσι και άλλες χρονιές . Μπήκαμε στα χωράφια , πέρασε 22 του προηγούμενου μήνα όπως πέρασε και 2 Ιουλίου και ακόμη τιμή δεν είδαμε΄΄ λέει στο Agroschannel ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης λίγη ώρα πριν οι...... αγρότες της Πέλλας και της Βέροιας κλείσουν συμβολικά την Νομαρχία Πέλλας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο συμπύρηνο Ροδάκινο . ΄΄Αφού είναι προβληματικό το προϊόν και ΄΄πονοκεφαλιάζει΄΄ τους ειδικούς των Αθηνών να τα βγάλουμε και να μας δώσουν άδειες για φωτοβολταϊκά΄΄ συμπληρώνει ο Τάσος Χαλκίδης .

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr