http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Της επεστράφη η εγγυητική επιστολή, αρχίζουν στη Λάρισα οι πρώτες μετατάξεις, τι συμβαίνει με τις ενισχύσεις.

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Της επεστράφη η εγγυητική επιστολή,  αρχίζουν στη Λάρισα οι πρώτες μετατάξεις, τι συμβαίνει με τις  ενισχύσεις

Οι πρώτες μετατάξεις των 47 υπαλλήλων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα σε διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι γεγονός, ενώ είναι στην αναμονή για εθελουσία έξοδο 80 υπάλληλοι, οι οποίοι θα αποζημιωθούν μέσω προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της ΕΒΖ και του υπουργείου Εργασίας. Όσο για το εργοστάσιο της Ξάνθης αναμένεται η υπογραφή της ΚΥΑ όπου θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες των αποζημιώσεων και των τυχόν μετατάξεων.
Η επιστροφή της εγγυητικής επιστολής, ήταν μία καλή «ανάσα» για την ΕΒΖ. Θυμίζουμε ότι είχε κατατεθεί για τον εξής λόγο: Όταν έκλεισαν τα εργοστάσια, έπρεπε να γίνει η διαδικασία αποξήλωσης του πρώτου παραγωγικού τμήματος, για να είναι βέβαιοι οι κοινοτικοί ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά ως εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης. Αυτή η ενέργεια έγινε και στις άλλες ζαχαροπαραγωγικές χώρες της Ε.Ε. Ο έλεγχος έγινε πρόσφατα από κλιμάκια της Ε.Ε. και του ελληνικού δημοσίου στη Λάρισα και στην Ξάνθη όπου πιστοποιήθηκε ότι έχει αφαιρεθεί το «πρώτο» κομμάτι άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης κι έτσι επεστράφη η εγγυητική επιστολή προς την ΕΒΖ.

Όσον αφορά την καταβολή των ενισχύσεων στους τευτλοπαραγωγούς, που πολλά γράφονται από μη γνωρίζοντες μόνο και μόνο για να κάνουν… θέμα, θέλουμε να διευκρινίσουμε στους τευτλοπαραγωγούς ότι συμβαίνουν τα εξής:
Το σύστημα των ενισχύσεων λειτουργεί μέσω του ΟΣΔΕ. Άρα η ΕΒΖ δεν μπορεί να παρέμβει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να του «πει» πόσα και πως θα εισπράξει ο κάθε παραγωγός τις ενισχύσεις του.
Τα 66 ευρώ/ στρέμμα τεύτλου, αφορούν τη ΜΗ συνδεδεμένη ενίσχυση εφόσον βέβαια ο παραγωγός ενεργοποιήσει τα δικαιώματά του με οποιαδήποτε άλλη επιλέξιμη καλλιέργεια.
Τα 47 ευρώ/στρέμμα είναι το άθροισμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης και ποιοτικού παρακρατήματος το οποίο όμως δεν μπορεί να προβλεφτεί εκ των προτέρων αλλά στο τέλος της χρονιάς διότι είναι συνάρτηση της παραγωγής ζάχαρης και των στρεμμάτων από τα οποία έχει παραχθεί.
Θυμίζουμε ότι τα χρήματα για το ποιοτικό παρακράτημα προέρχονται από τα συνολικά χρήματα που δίνονται, κρατείται το 10% και διαιρείται δια των στρεμμάτων που καλλιεργούνται.
Όσον αφορά τη συνδεδεμένη ενίσχυση υπολογίζεται από την παραγωγή της ζάχαρης, δηλαδή όσο πιο πολύ ζάχαρη παραχθεί τόσο πιο μεγάλο ποσόν θα πάρει ο παραγωγός και αυτό το ποσόν διαιρείται πάλι με τα στρέμματα.

Μαίρη Λυμπεροπούλου

agrotypos.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr