http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων στο Expo Athens

http://www.compassexpo.com/images/logo.jpg 

Διοργανώνεται από την Compass Expo, 2-5 Δεκεμβρίου

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα.
To φεστιβάλ-έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες.

Η πρώτη αφορά σε πολιτιστικά δρώμενα και η δεύτερη είναι η εμπορική έκθεση. Στα πολιτιστικά δρώμενα περιλαμβάνονται events όπως παρασκευή φαγητών για την ανάδειξη των τοπικών κουζινών, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς και εικαστικές εκθέσεις.
Στην εμπορική έκθεση θα συμμετάσχουν με ξεχωριστά περίπτερα παραδοσιακά τρόφιμα, ποτά και γλυκά, αρωματικά φυτά και βότανα, είδη λαϊκής τέχνης, κεραμικά, παραδοσιακές στολές, είδη αργυροχρυσοχοΐας, πολύτιμοι λίθοι, υαλουργία, τουριστικοί προορισμοί και τουριστικά είδη, έπιπλα,

Τιμές για το λάδι και τις ελιές από την ΕΑΣ Πηλίου – βόρειων Σποράδων

 
Τιμές παραλαβής του βρώσιμου, του βιομηχανικού ελαιολάδου, καθώς επίσης των μαύρων και κόκκινων ελιών, ανακοίνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου – Βόρειων Σποράδων.
Οι τιμές για το λάδι διαμορφώνονται ανάλογα με τους βαθμούς οξύτητας από 2 έως και 2,50 ευρώ το κιλό για το βρώσιμο και από 1,31 μέχρι 1,46 ευρώ το κιλό για το βιομηχανικό ελαιόλαδο.
Όσον αφορά στις ελιές, οι τιμές παραλαβής για τις μαύρες και κόκκινες ποικιλίες διαμορφώνονται ανάλογα με τα τεμάχια, από 0,60 ευρώ μέχρι 1,30 ευρώ το κιλό και από 0,40 έως 0,80 ευρώ ανά κιλό, αντίστοιχα.

Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Coca-Cola σε 90 χώρες

http://www.madblackcat.com/wp-content/uploads/2010/11/175AE998-B809-BD4C-F0C79F4B52C7641D.jpg 
Η νέα καμπάνια της Coca-Cola για την περίοδο των Χριστουγέννων θα «τρέξει» σε 90 χώρες και θα περιλαμβάνει τηλεοπτικό, billboards, in-store promotions και παρουσία στον κινηματογράφο και στο Διαδίκτυο.
(ΜΑΔΡΙΤΗ) Την καμπάνια έχει δημιουργήσει η McCann Erickson Madrid και το τηλεοπτικό σποτ θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου στις Η.Π.Α.. Έχει τίτλο «Snow Globe» και, υπό τους ήχους του «Shake-up Christmas» από τους Train, δείχνει τον Άγιο Βασίλη να παίζει με χιονόμπαλες. Ένα παιχνίδι που προκαλεί μια σειρά από γλυκά συμβάντα στον πραγματικό κόσμο.

Η φήμη των ελιών Καλαμάτας "άγγιξε" την αγορά τροφίμων της Κροατίας


 
Είναι γνωστές παγκοσμίως για τη γεύση και την ποιότητά τους, εξάγονται στο εξωτερικό και μόλις, πρόσφατα, "άγγιξαν" και την αγορά τροφίμων της Κροατίας, αφού συγκεκριμένη επιχείρηση απευθύνθηκε στην ελληνική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να ενημερωθεί για το ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει, προκειμένου να εισάγει τις ελιές Καλαμάτας, αλλά και ελαιόλαδο στην Κροατία.
Η εμπορική εταιρία που "χτύπησε την πόρτα" του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας, ήταν η Fabian, με έδρα τη Ριέκα. Πρόκειται για εμπορική εταιρία, η οποία προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες τροφίμων στην Κροατία, αναφέρει ο σύμβουλος ΟΕΥ Α’ Παναγιώτης Πρεβεζάνος.

Οι εκπρόσωποι της εμπορικής εταιρίας ζήτησαν τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να ενεργοποιηθούν, ούτως ώστε το συγκεκριμένο ελληνικό προϊόν να εισαχθεί στην ελληνική αγορά. Το αίτημα της Fabian είναι από τα λίγα που έχουν διατυπωθεί για εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, πρόσθεσε ο κ. Πρεβεζάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εξηγείται, διότι, οι αγορές είναι σχεδόν ίδιες, αφού και στην Κροατία υπάρχει παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου, "άρα δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελληνικά προϊόντα".
Αναφερόμενος εξάλλου στο ελληνικό ενδιαφέρον για την κροατική αγορά, ο κ. Πρεβεζάνος επισήμανε ότι πλέον διαπιστώνεται - με βάση τον αριθμό των αιτημάτων των ελληνικών επιχειρήσεων - η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων για την προώθησή τους στην κροατική αγορά.
Για το αίτημα της εταιρίας Fabian, απευθυνθήκαμε και στον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών

Επιστρέφει στην DraftFCB η Taco Bell

Έπειτα από μόλις 1 χρόνο συνεργασίας με την R/GA
http://www.foodpoisonjournal.com/uploads/image/taco-bell.gif
Μόλις πέρυσι τον Αύγουστο, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορης εστίασης Taco Bell είχε επιλέξει την R/GA για το ψηφιακό λογαριασμό της, αντικαθιστώντας την DraftFCB.
(ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ) Στόχος ήταν, όπως είχε ειπωθεί τότε, να συνδεθεί με τα νεότερα ηλικιακά κοινά και να αξιοποιήσει τα social media. Και όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να επιστρέψει στη DraftFCB. Κάτι που σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία χειρίζεται πλέον τόσο το media planning όσο και τον παραδοσιακό και τον ψηφιακό διαφημιστικό λογαριασμό του δημοφιλούς brand.

Στα ύψη διεθνώς την τιμή της ζάχαρης σε εισαγωγές προσανατολίζεται η ΕΒΖ

 
 
 
«Ούτε και οι εισαγωγές δε φαίνεται να είναι ικανές για να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η φετινή μειωμένη παραγωγή, λόγω κακοκαιρίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικοσυνεταιριστικής Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κ. Χρυσόστομος Γερούκης, εξηγώντας πως οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς υπερβαίνουν τους 280.000 τόνους, ενώ η φετινή παραγωγή της ΕΒΖ αναμένεται να φθάσει στους 90.000, έναντι των 160.000, που έχει τη δυνατότητα να παράγει η βιομηχανία, σύμφωνα με τις ποσοστώσεις της Ε.Ε.
Ο κ. Γερούκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε ότι η μείωση της φετινής, ελληνικής παραγωγής οφείλεται στις πλημμύρες που σημειώθηκαν το Μάρτιο σε Έβρο και Στρυμόνα και

Στην Drogas το Athenos

Το γιαούρτι ελληνικού τύπου που λανσάρει η Kraft στις ΗΠΑ

http://www.athenos.com/images/logo_topleft.gif 
Η Kraft Foods ανέθεσε στη Droga5 το διαφημιστικό λογαριασμό του νέου γιαουρτιού του brand Athenos, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα όπως φέτα, χούμους και πατατάκια.
(ΣΙΚΑΓΟ) Το συγκεκριμένο γιαούρτι ελληνικού τύπου θα λανσαριστεί σε όλη τη χώρα και αυτή η ανάθεση αποτελεί για το agency του David Droga την πρώτη συνεργασία του με την Kraft. Στο πρώτο μισό του έτους, δαπανήθηκαν περί τα 1,8 εκατ. δολάρια για το brand, όμως λόγω του επικείμενου λανσαρίσματος ανά την επικράτεια, τα κονδύλια αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr