http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Παραίτηση Κοκκινούλη και νέος πρόεδρος στην ΕΑΣ Λάρισας


 
Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας ο κ. Θανάσης Κοκκινούλης, για προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση έγινε το πρωί της Παρασκευής, ενώ το απόγευμα

Ρεκόρ ειδοποιήσεων για τα τρόφιμα το 2009




ImageΤις 8.000 έφτασαν πανευρωπαϊκά οι ειδοποιήσεις σταπλαίσια του «Συστήματος ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές» (RASFF) κατά το 2009, σημειώνονταςαύξηση 12% σε σχέση με το 2008.
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, που εξηγείται από τογεγονός ότι τα μέλη του RASFF πλέον στέλνουνπερισσότερες επαναληπτικές προειδοποιήσεις, ακόμη και για λιγότερο επείγονταπροβλήματα. Συνολικά οι επείγουσες ειδοποιήσεις που αφορούσαν σοβαρούς κινδύνουςγια τρόφιμα που διακινούνται στην αγορά ανήλθαν στις 557, σημειώνοντας ελαφρά άνοδοαπό το 2008.
«Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας όσον αφοράτην ασφάλεια των τροφίμων, ακόμη κι αν το 2009 είναι το πρώτο έτος εδώ και καιρόπου δεν αναφέρθηκαν σοβαρά περιστατικά στο RASSF», δήλωσε ο επίτροπος Υγείας και Πολιτικής

Ο Νίκος Ξεθάλης στη Natura Εμφιαλωτική

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή ανέλαβε προ δύο μηνών ο Νίκος Ξεθάλης στην εταιρεία Natura Εμφιαλωτική.
Πρόκειται για την εταιρεία που εμφιαλώνει και διακινεί τα γνωστά brands φυσικού μεταλλικού και επιτραπέζιου νερού Υάς και Ίρις.

Ο Νίκος Ξεθάλης προέρχεται από την

Μέτρα για τις τιμές των τροφίμων ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

 
Αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για διαφάνεια στην αγορά τροφίμων προκειμένου να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού - καταναλωτή ζητά το Ευρωκοινοβούλιο και προτείνει να «κατονομάζονται και να στιγματίζονται» οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές.
«Υπάρχει ανάγκη για εξισορρόπηση της διαπραγματευτικής θέσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και για εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, προκειμένου να εξασφαλιστούν δίκαια εισοδήματα για τους αγρότες και διαφάνεια τιμών για τους καταναλωτές», αναφέρει το ψήφισμα που υιοθετήθηκε στα μέσα της εβδομάδας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 Νομοθετικό πλαίσιο
Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να καθιερώσει κώδικες ορθής εμπορικής πρακτικής, συμπεριλαμβάνοντας την επιβολή κυρώσεων και τη δημιουργία μηχανισμού καταγγελιών για τους

Στους δρόμους οι πωλητές λαϊκών αγορών




ImageΣε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Η ομοσπονδία των πωλητών λαϊκών αγορών θα διαδηλώσει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Γεωργίας και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Τα αιτήματα των προεδρείων των πωλητών λαϊκών αγορών είναι:
«Γιατί κινδυνεύουν τα Ελληνικά Αγροτικά Προϊόντα να μένουν απούλητα στα χωράφια αφού ο μεγαλύτερος όγκος τους διακινείται στις Λαϊκές Αγορές.
Για την Διατήρηση του Θεσμού των Λαϊκών Αγορών,
Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να πουλάμε φθηνά,
Για να συνεχίσουν οι Καταναλωτές να έχουν τις Λαϊκές Αγορές στήριγμα τους,

Απογειώθηκε το κόστος για το οικογενειακό καλάθι


 
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2072,44 ευρώ τον Αύγουστο-2010 σε σχέση με τον Αύγουστο -2009 που κόστιζε 1962,77ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,67 ευρώ , ποσοστό 6%.

Όπως  προκύπτει  και από τον πίνακα, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

α) 20% της ομάδας ‘' Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘',

β) 17% της ομάδας ‘' Μεταφορές‘

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr