http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Καλά Χριστούγεννα!


ΣΙΡΟΠΙ ACETO BALSAMICO

 
Η βελούδινη υφή του βαλσαμικού ξιδιού σε σιρόπι, της εταιρίας Monari Federzoni, βραβευμένο από chef’s σε όλο τον κόσμο, προσθέτει μία ιδιαίτερη γεύση και μια ελκυστική πινελιά σε κάθε πιάτο, τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές δημιουργίες.  Διατίθεται σε ένα πρακτικό, εύχρηστο μπουκάλι, και είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε: κλασικό, λευκό, με γεύση βασιλικού και με γεύση φράουλας. Ιδανικό για κρέατα ψημένα στη σχάρα, χάμπουργκερ, τυριά και βρασμένα ή ψημένα λαχανικά. Είναι επίσης απολαυστικό στα επιδόρπια με φρούτα, στο παγωτό, στις σαλάτες φρέσκων φρούτων, στις φράουλες και στην panna cotta.

Διατίθεται από την Τροφοτεχνική Α.Ε.

20 Χρόνια Τσίπουρο Τσιλιλή

 
Μυημένοι στην τέχνη της απόσταξης από τον παππού και τον πατέρα τους, τα αδέλφια Μάκης και Κώστας Τσιλιλής δημιούργησαν την αποσταγματοποιία το 1989, στο χωριό Ράξα του νομού Τρικάλων.  Όραμά τους υπήρξε, από την πρώτη στιγμή, να επαναφέρουν δυναμικά το τσίπουρο στο προσκήνιο και να αναδείξουν την πλούσια παράδοση της περιοχής τους, ενός τόπου απόλυτα συνυφασμένου με την τέχνη της απόσταξης.
Το 1990 παρουσίασαν για πρώτη φορά στην αγορά το Τσίπουρο Τσιλιλή που γρήγορα αγαπήθηκε και κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών και, αργότερα, μία μοναδική σειρά μονοποικιλιακών αποσταγμάτων σταφυλιού, από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας στη Θεόπετρα Καλαμπάκας, που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση.
«Στην οικογένεια Τσιλιλή, εδώ και 20 χρόνια, παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας  να φτιάχνουμε τσίπουρο με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τσίπουρο που αιχμαλωτίζει σε κάθε σταγόνα του τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού απ’ το οποίο προέρχεται και εκφράζει τον τόπο καταγωγής του, τη Θεσσαλία» λέει σχετικά ο  Μάκης Τσιλιλής, ένα από τα δύο αδέλφια, Υπεύθυνος του Τομέα Παραγωγής. 
 «Τα προϊόντα μας γνωρίζουν διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης σταθερά τα τελευταία χρόνια», λέει ο  Κώστας Τσιλιλής, Υπεύθυνος του Εμπορικού Τομέα της αποσταγματοποιίας, και συνεχίζει «Το τσίπουρο είναι ένα ποτό με χαρακτήρα, παράδοση αλλά και σύγχρονη, πολυδιάστατη προσωπικότητα. Σήμερα, η νέα γενιά ανακαλύπτει και πάλι τις αξίες του, ζητά να το απολαμβάνει με τους “παλιούς”  αλλά και νέους τρόπους,  το βάζει στο τραπέζι της, στα γλέντια της, στη διασκέδασή της».
Από το 2007, όλα τα προϊόντα τσίπουρου και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή διανέμονται στην ελληνική αγορά από τη Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Βανίλια Ήλιος...





Επιλέξαμε Βανίλια Ήλιος... μιας και αποτελεί το απαραίτητο προϊόν για τα γλυκά των νοικοκυρών αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!!!

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες:

- Φάκελο (1,5γρ.)
- Πλαστικό (0,3γρ.)
- Επαγγελματικό Φάκελο(250γρ.)

Nestle: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας μονάδας στη Ζιμπάμπουε

 
 Τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας γάλακτος στη Ζιμπάμπουε διέκοψε προσωρινά η εταιρεία τροφίμων Nestle SA, αφού το προσωπικό της αναγκάστηκε από τις αρχές να παραλάβει γάλα από “προμηθευτές που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση”. Την 1η Οκτωβρίου 2009, η Nestle είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο της στη Ζιμπάμπουε δεν θα προμηθευόταν πλέον γάλα από προμηθευτές. όταν αυτό δεν προβλέπεται από κάποια σύμβαση.“Από τότε, το εργοστάσιο της Nestle στη Ζιμπάμπουε αντιμετώπισε πιέσεις για αγορά και επεξεργασία φρέσκου γάλατος από συγκεκριμένους προμηθευτές, αίτημα το οποίο η εταιρεία επανειλημμένως έχει αρνηθεί"."Υπό αυτές τις συνθήκες οι κανονικές δραστηριότητες και η ασφάλεια των υπαλλήλων, δεν είναι πλέον εγγυημένα, γι ΄αυτο και η Nestle αποφάσισε να προβεί προσωρινά σε κλείσιμο το εργοστασίου της”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.Η ελβετική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι κυβερνητικά στελέχη και αστυνομία της Ζιμπάμπουε, πραγματοποίησαν “αιφνιδιαστική επίσκεψη” στο εργοστάσιο την Κυριακή, και ανάγκασαν το προσωπικό να παραλάβει ένα βυτίο με γάλα από προμηθευτές χωρίς σύμβαση.

capital.gr

Ξεκίνησε το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών

Ηλεκτρονικό μάτι... που θα παρακολουθεί τις τιμές σε 200.000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσιών έστησε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε αφενός οι καταναλωτές να ενημερώνονται για τις συμφερότερες αγορές, αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εντοπίζουν τα καρτέλ. 

 

Η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη στα εγκαίνια του πρώτου «Ιnfokiosk», που ξεκίνησε δοκιμαστική λειτουργία στο Μαρούσι
Η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη στα εγκαίνια του πρώτου «Ιnfokiosk», που ξεκίνησε δοκιμαστική λειτουργία στο Μαρούσι 
 
Ξεκίνησε χθες τη δοκιμαστική λειτουργία του το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών με τα εγκαίνια του πρώτου infokiosk στο Μαρούσι από την υπουργό Λ. Κατσέλη και τους γενικούς γραμματείς Εμπορίου Στ. Κομνηνό και Καταναλωτή Δ. Σπυράκο.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους καταναλωτές είτε μέσω των 10 infokiosks στις μεγάλες πόλεις της χώρας είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου «1511» καθώς και μέσα από το Ιντερνετ στη διεύθυνση «www.e-prices.gr».
Εκεί οι καταναλωτές βρίσκουν 12 κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών και μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές ανάμεσα σε χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και τις λαϊκές αγορές. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των νομών που ενδιαφέρουν τους πολίτες.
Οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που σταδιακά θα εμπλουτίζονται είναι: Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, αλκοολούχα ποτά και καπνός, διαρκή αγαθά - είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, άλλα αγαθά και υπηρεσίες (αυτές οι τέσσερις κατηγορίες λειτουργούν σε πρώτη φάση), υγεία, ένδυση και υπόδηση, στέγαση, μεταφορές, επικοινωνίες, αναψυχή - πολιτιστικές δραστηριότητες, ξενοδοχεία - καφέ - εστιατόρια και εκπαίδευση.
Οι τιμές αγαθών και ειδών νοικοκυριού θα συλλέγονται από 1.182 σημεία πώλησης (αλυσίδες σούπερ μάρκετ), ενώ στην ολοκληρωμένη του μορφή αυτά θα πολλαπλασιαστούν.
Επίσης, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών πέραν της ενημέρωσης των καταναλωτών θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και για την Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς.
Η ΥΠΕΑ θα παρακολουθεί τη διαχρονική εξέλιξη των τιμών, θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και θα εντοπίζει ενδεχόμενες εναρμονισμένες πρακτικές, οι οποίες θα ερευνώνται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με δηλώσεις της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, επεσήμανε: «Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την ακρίβεια, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την πληροφόρηση, την κινητοποίηση και την προστασία του καταναλωτή, για τη στενή παρακολούθηση της αγοράς, με αποτελεσματική κοστολόγηση και προληπτικούς ελέγχους για την καταπολέμηση αδικαιολόγητων ανατιμήσεων και εναρμονισμένων πρακτικών, καθώς και για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας, αθέμιτων χρεώσεων και καταχρηστικών πρακτικών».

ΧΡ. ΚΟΛΩΝΑΣ

ethnos.gr

Η ελληνική μπύρα made in Komotini επιβλήθηκε και ξεχωρίζει



fandb-Gr: Η μπύρα Βεργίνα κατακτά τον κόσμο... 
Ποιός είπε ότι η χώρα της εμπορικής μπύρας είναι μόνο η
Γερμανία; 
Μπαίνουμε και εμείς στην αγορά με σημαντικό μερίδιο 
πωλήσεων μπύρας!!!
Στην υγειά σας... βρε παιδιά!!! 
Την μπύρα Βεργίνα θα την πιείτε και στην Ιαπωνία!
«Ιδρύσαμε φέτος την Βεργίνα Beer USA LLC που είναι 
μια θυγατρική 
της Ζυθοποιίας Θράκης και είναι ο εισαγωγέας της μπύρας
μας στην Αμερική
Αποχαιρετάμε το 2009 με αύξηση των πωλήσεών μας κατά 30%»,

θα πει ο Δημήτρης Πολιτόπουλος
Με αύξηση πωλήσεων κατά 30% κλείνει το 2009 για την Ζυθοποιία
Μακεδονίας Θράκης που συνεχώς αναπτύσσεται μέσα από
μια ανιούσα πορεία προσπαθειών που έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
Η μπύρα της Κομοτηνής η πρώτη αμιγώς ελληνική μπύρα που
γεννήθηκε στην Θράκη από τον Δημήτρη Πολιτόπουλο
εξειδικευμένο Ζυθοποιό, που επένδυσε κεφάλαια από την
Αμερική σ΄ένα εγχείρημα που στήριξε με πείσμα κόντρα σε
απίθανες δυσκολίες που ορθώθηκαν μπροστά του είναι
ένα κεκτημένο που τιμά την ελληνική αγορά και φυσικά
μας κεντρίζει να μάθουμε περισσότερα νέα.
Τον επισκεφθήκαμε στο ορμητήριό του στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

 


































Κύριε Πολιτόπουλε αποχαιρετώντας το 2009 
να κάνουμε μια εκτίμηση της χρονιάς που ήταν
δύσκολη για τον περισσότερο επιχειρηματικό 
κόσμο, να δούμε πως ατενίζετε την έλευση του νέου 
έτους.(USD 2868.65)
-Το 2009 ήταν μια καλή χρονιά, δόξα τω Θεώ,
για την εταιρία μας τουλάχιστον, είχαμε μια
αύξηση των πωλήσεων 30% και αντίστοιχα της
κερδοφορίας.Όσον αφορά τα προϊόντα σας, έκαναν την
εμφάνιση τους και νέα προϊόντα, συνεχώς η οικογένεια της
Ζυθοποιίας αυξάνεται…
-Τα προϊόντα αυξήθηκαν κατά δύο, βγάλαμε την
Βεργίνα Weiss και την Βεργίνα κόκκινη
σε επιστρεφόμενη μορφή, σιγά-σιγά θα
αρχίσει να εξαπλώνεται στην αγορά και αυτό
και παραμένουμε σταθερά στην παραγωγή ποιοτικής
μπύρας, οδηγώντας θέλω να πιστεύω, τις εξελίξεις
στην ελληνική αγορά μπύρας, η οποία αλλάζει
χρόνο με τον χρόνο και αλλάζει προς το καλύτερο.

Ζυμώνετε με τις καταστάσεις;
-Η αγορά της μπύρας αλλάζει στην Ελλάδα διότι η Θράκη
έβγαλε την πρώτη ελληνική μπύρα και είμαι βέβαιος
ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες
παραγωγής μπύρας, οπότε το σκηνικό αλλάζει, φεύγουμε
από ένα μονοπωλιακό σε ολιγοπωλιακό και
σε πλήρως διευρυμένο σκηνικό στα επόμενα
χρόνια, που είναι και το ζητούμενο, μια χώρα
σαν την Ελλάδα να μπορεί να έχει πολλές δικές της μπύρες όπως
έχει τόσα πολλά καλά κρασιά ή ούζα. Είμαστε λαός με παράδοση
στην παραγωγή οινοπνεύματος.

Πάντα όμως είναι η πρωτοπορία σε ένα εγχείρημα, 
που αυτή σας χρεώνεται…
-Κάποιος πρέπει πάντα να κάνει την αρχή, το κουβάρι ξεκινάει
το ξετύλιγμα του από την άκρη, σε εμάς έτυχε που εμείς
τραβήξαμε πρώτοι την άκρη του κουβαριού και χαιρόμαστε
ότι υπάρχει ανταπόκριση και σε επιχειρηματικό επίπεδο,
όσο και σε επίπεδο καταναλωτών που είναι και το σημαντικότερο.
Όσον αφορά το 2010, το περιβάλλον το επιχειρηματικό
στο οποίο θα κληθούμε να δραστηριοποιηθούμε σίγουρα
δεν θα είναι το ίδιο με του 2009, σαφώς θα είναι πολύ πιο
δύσκολο, λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει στην
Ελλάδα και διεθνώς. Iδιαίτερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο
ευάλωτη πιστεύω λόγω εγγενών αδυναμιών τις οποίες
κουβαλάει για δεκαετίες και δεν νομίζω να υπάρχει
επιχειρηματίας στην Ελλάδα σήμερα που να μην αντιλαμβάνεται
τις αδυναμίες και τι είναι αυτό που κρατάει τα χέρια ή την ψυχή
και το μυαλό του δεμένα αποτρέποντας τον
να πετάξει, να αναπτυχθεί. Έχουμε εγγενείς αδυναμίες
σαν χώρα που ίσως οι συνθήκες το 2010 είναι τέτοιες
που θα απαλλαγούμε τελικά από αυτές τις αδυναμίες,
δηλαδή θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγή πλεύσης σαν
λαός πλέον που θα συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που
κάνουμε τόσα χρόνια και ελεύθεροι πλέον με νέες
προοπτικές να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, δηλαδή
αν είναι δύσκολο το 2010 δεν παύει να είναι ένα νέο
ξεκίνημα οπότε πάντα υπάρχει αισιοδοξία.

 























Χαίρομαι που το βάζετε το ζήτημα 
τελικά σε μια βάση με αισιοδοξία…
Πείτε μας για τον εξαγωγικό 
χαρακτήρα της «Βεργίνα»…
-Η μπύρα «Βεργίνα» σταθερά είναι στις ΗΠΑ
και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης,
το ευχάριστο φέτος είναι ότι ανοίξαμε
την αγορά της Ιαπωνίας και είχαμε
και τρείς επαναλήψεις στην Ιαπωνία,
κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται
παράξενο αλλά έχουμε γύρω στα 5-6
ελληνικά εστιατόρια στην Ιαπωνία τα
οποία σερβίρουν μπύρα Βεργίνα,
οπότε φαντάζομαι ότι θα ήταν
ευχάριστη έκπληξη για κάποιο Θρακιώτη
να ταξιδεύει στο Τόκιο και να πιεί
τοπική μπύρα της πατρίδας του…
Άλλο νέο είναι ότι ιδρύσαμε φέτος την Βεργίνα Beer USA LLC
που είναι μια θυγατρική της Ζυθοποιίας Θράκης, είναι
ο εισαγωγέας της μπύρας μας στην Αμερική, επειδή
είχαμε τρείς εισαγωγές και δυσκολευόμασταν στην διαχείριση
και αποστολή εμπορευμάτων, δημιουργήσαμε ένα κεντρικό
σημείο στην Νέα Υόρκη όπου εμείς οι ίδιοι πλέον κάνουμε
την εισαγωγή και την μοιράζουμε στους κατά μέρους πελάτες
μας και πάει καλά, γιατί έχει πολύ ελληνισμό η Νέα Υόρκη,
γύρω στις 300.000 είναι οι Έλληνες αλλά και εδραιώνεται
στην Νέα Υόρκη και εδραιώνεται μακροχρόνια και παγκόσμια.
Μετά την Κομοτηνή νομίζω ότι είναι η Νέα Υόρκη!

Πάντως η μπύρα συνίσταται για την καλή φυσική κατάσταση
και δεν ενοχοποιείται όπως και λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι
για την υγεία μας. Αντίθετα μέτρια κατανάλωση αλκοόλ
(μπύρα, κρασί και άλλα ποτά), έχει ωφέλιμες επιδράσεις
στην υγεία. Ένα με δύο ποτήρια την ημέρα βοηθούν
την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Επίσης βοηθούν τον εγκέφαλο, βελτιώνουν τη μνήμη και
μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού των πνευματικών
ικανοτήτων λόγω αύξησης της ηλικίας.

Από όλα τα οινοπνευματώδη ποτά η μπίρα περιέχει το
μικρότερο ποσοστό αλκοόλ και όπως όλα τα αλκοολούχα,
καταναλισκόμενη σε μικρές ποσότητες αυξάνει τα επίπεδα
της HDL χοληστερόλης (δηλ. της καλής χοληστερόλης) στο αίμα.
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνούμε ότι το αλκοόλ όταν καταναλώνεται
χωρίς μέτρο είναι πηγή σοβαρότατων προβλημάτων. Εδώ και
τριάντα χρόνια οι επιστήμονες ασχολούνται ερευνητικά με την
επίδραση της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στο καρδιαγγειακό
σύστημα (για ένα γεύμα, μέτρια κατανάλωση μπορεί γενικά να
θεωρηθεί ένα μπουκάλι μπίρα, ένα ποτηράκι κρασί ή μια δόση
αλκοολούχου αποστάγματος). Οι έρευνες απέδειξαν
ότι μια λογική και μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ
εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας
στις αρτηρίες. Η μαγιά της μπίρας περιέχει τις
περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και
ειδικά τη θειαμίνη (δηλαδή τη βιταμίνη Β1), τη
ριβοφλαβίνη (δηλαδή τη βιταμίνη Β2) και τη νιασίνη
(δηλαδή τη βιταμίνη Β3) σε μεγάλες σχετικά ποσότητες.
Επομένως η κατανάλωση της μαγιάς της μπίρας
προσφέρει στον οργανισμό όλες τις ευεργετικές
ιδιότητες των βιταμινών Β, οι οποίες μαζί με το
ιχνοστοιχείο χρώμιο (που και αυτό περιέχεται
στη μαγιά της μπίρας) αποτελούν έναν από
τους κύριους ρυθμιστές του ισοζυγίου του σακχάρου
στον οργανισμό μας.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Ιστορική αναδρομή της μπύρας από την αρχαιότητα

Ξέρετε ότι η ιστορία της µπύρας ξεκινά ήδη από τα
πρώτα χρόνια καταγεγραμμένου πολιτισμού στη γη
και φαίνεται να είναι το πρώτο αλκοολούχο ποτό.
Από το 10.000 π.Χ. νοµάδες κυνηγοί και κτηνοτρόφοι
ανακάλυψαν ότι βρεγµένο/υγρό σιτάρι, αν έχει αφεθεί
αρκετό καιρό έτσι, φτιάχνει ένα ποτό µε µαγικές
ιδιότητες και νόστιµο στη γεύση.
H κοιτίδα της μπύρας ανιχνεύεται στο σημερινό Iράκ, ανάμεσα
στους ποταμούς Tίγρη και Eυφράτη.
Πολλές ανασκαφές βεβαιώνουν πως ο πρώτος
πολιτισμένος λαός, οι Σουμέριοι, πριν από 6.000 χρόνια
παρήγαγαν μπύρα και μετέδωσαν με την σφηνοειδή γραφή
τους συνταγές για την παρασκευή διαφόρων ειδών μπύρας.
Περίπου 2.000 πχ, μετά την εξαφάνιση των Σουμερίων, ανέλαβαν
οι Bαβυλώνιοι, εξαιρετικοί γνώστες και πότες μπύρας. Στο
μεγαλειώδες έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το έπος του
Γκιλγκαμές, γίνεται εκτενής αναφορά στην σημασία της μπύρας.
Ήδη 3600 χρόνια πριν ίσχυαν αυστηροί νόμοι περί παραγωγής
και πώλησης μπύρας . Όποιος πωλούσε χαμηλής ποιότητας
μπύρα σε ακριβή τιμή, πνίγονταν μέσα στο ίδιο το προϊόν του.
Στους αρχαίους Aιγύπτιους πίνονταν η μύρα από όλα τα
στρώματα του πληθυσμού, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσης.
Για την υψηλή τέχνη ζυθοποιίας των Aιγυπτίων μαρτυρούν
οι τοιχογραφίες στον τάφο του Kέναμων.
H ζυθοποίηση γίνονταν με την παρακάτω συνταγή:
Mεγάλα καρβέλια ψωμιού τεμαχίζονταν και τρίβονταν
μέσα από κόσκινα σε δοχεία με νερό. Στην συνέχεια
εκτίθονταν αυτά τα δοχεία για μερικές μέρες στον ήλιο.
Mόλις ολοκληρώνονταν η ζύμωση, σούρωναν το μίγμα
και έπαιρναν την μπύρα.
Oι γυναίκες των Aιγυπτίων χρησιμοποιούσαν τον αφρό
της μπύρας για να διατηρούν την φρεσκάδα της
επιδερμίδας τους.
Eνώ Aιγύπτιοι και Bαβυλώνιοι ήσαν λάτρεις της μπύρας,
οι Eλληνες, οι Iουδαίοι και οι Pωμαίοι είχαν σε πρώτη
εκτίμηση το κρασί. Oι Έλληνες θεωρούσαν την μπύρα
ποτό των φτωχών. O Iπποκράτης, ιατρός της αρχαιότητας,
χρησιμοποιούσε την μπύρα για την καταπολέμηση
του πυρετού και σαν διουρητικό.
O Aριστοτέλης αναφέρει ότι η μέθη από κρασί μπορεί
να φέρει πονοκέφαλο, ενώ η κατανάλωση μπύρας
σε βυθίζει σε ελαφρύ ύπνο.
Oι Iουδαίοι γνώριζαν την Aιγυπτιακή μπύρα και
ζυθοποιούσαν και οι ίδιοι. Kαι σ' αυτούς όπως
και στους Έλληνες, το κρασί ήταν το ποτό της γιορτής
και της σπονδής. H μπύρα ήταν απλά το ποτό της
καθημερινότητας.Oι Pωμαίοι δεν είχαν σχεδόν
καμία σχέση με την μπύρα, την οποία θεωρούσαν
"βαρβαρικό ποτό".
O ιστορικός Kορνήλιος Tάκτικος αναφέρει για τους
Γερμανούς: "Δεν μπορούν καθόλου να αντέξουν την δίψα.
Ξαπλώνουν πάνω σε γούνες από αρκούδες και μέσα από
τεράστια κέρατα πίνουν μπύρα με μέλι".  
www.xronos.gr


































Η Bayer έχει βάλει στο μάτι το ρύζι




Αγαπητοί φίλοι,
ζητάμε επειγόντως τη βοήθεια σας, γιατί αν πετύχει η Bayer να καλλιεργηθεί το μεταλλαγμένο ρύζι της, θα είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο προϊόν έρχεται απευθείας στο πιάτο μας!

Υπόγραψε και εσύ!



Κάνε κλικ, πάρε θέση!
Η Bayer έχει βάλει στο μάτι το ρύζι και θέλει να πετύχει την καλλιέργεια και την κατανάλωση του μεταλλαγμένου ρυζιού της. Αν τα καταφέρει, τότε αποκτά τον έλεγχο του καθημερινού είδους διατροφής του μισού πληθυσμού του πλανήτη.
Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να προστατέψουν τους καταναλωτές και τους αγρότες από το μεταλλαγμένο ρύζι της Bayer, εμποδίζοντας την καλλιέργεια και την κατανάλωσή του.
Πρώτος μας στόχος είναι η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, κα Βασιλείου. Βοηθήστε μας, σε αυτή τη φάση, να μαζέψουμε στην Ελλάδα 5.000 υπογραφές διαμαρτυρίας μέχρι τις 22 Απριλίου. Και αν νομίζετε πως μια υπογραφή δεν έχει δύναμη απέναντι στους πολιτικούς και τις πολυεθνικές, τότε θα σας κάνουμε ένα δώρο για να σας αλλάξουμε γνώμη: μετά από τρομερές πιέσεις πολιτών, αγροτών και οργανώσεων, η κυβέρνηση της Γερμανίας σταματάει την καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto, του μόνου μεταλλαγμένου που έχει άδεια να καλλιεργηθεί στην Ευρώπη (το οποίο η Ελλάδα ποτέ δε δέχτηκε να καλλιεργήσει). Πιέζουμε, κερδίζουμε!
Κάνε και εσύ κλικ, πάρε θέση!
ΥΓ. αν έχετε ήδη υπογράψει στείλτε το μήνυμα σε φίλους σας

Βαριά «καμπάνα» στην εταιρεία ΒΙΟΓΑΛ Τρικάλων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Την ανασυγκρότηση του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΑ, σχεδιάζει η κυβέρνηση που δια στόματος της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, προανήγγειλε για τις αρχές του 2010 την σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Πριν από λίγο υπήρξαν και οι επίσημες ανακοινώσεις της Υπουργού για την επιβολή των ποινών σε εταιρίες τροφίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την υγεία των πολιτών και την παραπλάνηση των καταναλωτών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ αυτών και η Τρικαλινή επιχείρηση ΒΙΟΓΑΛ των Αφων Πλεξίδα.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις των αγροτών, ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει εξόφληση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα πρόστιμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 160.000 ευρώ .

Τα πρόστιμα αφορούν τις εταιρίες ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (Κατάστημα Αμαρουσίου, Λ.Κηφισίας) και την ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕΒΕ.

Πιο συγκεκριμένα για στην ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ καθώς κατά τη διαδικασία ελέγχων του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικές με: Παραπλάνηση Καταναλωτή κατ’ υποτροπή κι εξακολούθηση, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού, σοβαρή απόκλιση όρων αδειοδότησης και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου (HACCP).

Στην ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για κατοχή μη ασφαλών τροφίμων επιβλαβών για τη δημόσια υγεία, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την υποδομή της επιχείρησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων (μεταξύ άλλων, περιττώματα πτηνών, σκύλων και τρωκτικών στους αποθηκευτικούς χώρους).

Εκκρεμεί η επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει το 1.000.000 ευρώ στην εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα για την οποία λόγω της διαπίστωσης κατ’ υποτροπή κι εξακολούθηση σοβαρών παραβάσεων μεταξύ των οποίων, παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένων και μη κανονικών τροφίμων, εκτεταμένη παραπλάνηση καταναλωτή, κατοχή μη επιτρεπόμενων χρωστικών και έλλειψης άδειας λειτουργίας, αναμένεται εισήγηση του ΕΦΕΤ ως προς το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί.

Επιπλέον, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. από τα προγράμματα στήριξης και Αγροτικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Υπ.Α.Α.Τ.

Σε δηλώσεις της, η κυρία Μπατζελή σημείωσε: «Τα ασφαλή τρόφιμα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Η διασφάλιση υγιεινών προϊόντων από τις εμπορικές αλυσίδες θα πρέπει να σέβεται και την λογική της σήμανσης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Με την αναδιοργάνωση του ΕΦΕΤ το επόμενο διάστημα στοχεύουμε σε εντατικούς ελέγχους της αγοράς προκειμένου να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας των προϊόντων που διατίθενται προς κατανάλωση. Οι παραβάτες εκτός από την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν προς τους πολίτες-καταναλωτές, αποτελούν και αφορμή δυσφήμισης των αντίστοιχων κλάδων. Οφείλουμε στον Έλληνα καταναλωτή αλλά και στον επιχειρηματία να διασφαλίσουμε τη ομαλή και ασφαλή λειτουργία της διατροφικής αλυσίδας».

Αναφορικά με τις παραβάσεις και την επιβολή προστίμων, ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, πρόσθεσε: «  Είμαστε άτεγκτοι σε οτιδήποτε αφορά την ασφάλεια των τροφίμων που καταλήγουν στο τραπέζι του Έλληνα πολίτη». 

trikalanews.gr

Η δημοσιοποιήση των εμπλεκόμενων εταιρειών έγινε σχετικά γρήγορα... ελπίζουμε σε επόμενες περιπτώσεις να είναι πιο άμεση η δημοσιοποίηση τους, ώστε να μην αιωρούνται φήμες για εταιρείες που δεν θα έχουν σχέση με παρόμοια περιστατικά!!!
 

fandb_Gr Group


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr