http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Λιγότερο πλεόνασμα ζάχαρης «βλέπει» ο ISO

 
Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το παγκόσμιο πλεόνασμα ζάχαρης τη σαιζόν 2010 - 2011 (με μελέτη που συντάχτηκε για τους μήνες Οκτώβριος / Σεπτέμβριος), στους 1,29 εκατ. τόνους, έναντι προηγουμένης πρόβλεψης του Αυγούστου για πλεόνασμα 3,22 εκατ. τόνων ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης (ISO).
«Παρόλο που το μέγεθος του διεθνούς πλεονάσματος που προβλέπει ο ISO έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω... το πλεόνασμα παραμένει πλεόνασμα. Και δεν υποστηρίζει τα διάφορα «σενάρια» περί σημαντικής ανόδου των τιμών, κάτι που συνέβαινε μέχρι προσφάτως», ανέφερε ο ISO, στην τριμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της αγοράς.
Η μείωση του πλεονάσματος αντικατοπτρίζει εν μέρει τις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις για την παραγωγή της Κίνας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ουκρανίας και Κολομβίας.
Έλλειμμα στον ορίζοντα
Για τη σαιζόν 2009-2010, ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης προβλέπει έλλειμμα στους 3,84 εκατ. τόνους. Πριν από δύο εβδομάδες, οι τιμές τα προθεσμιακά συμβόλαια ζάχαρης είχαν ενισχυθεί στα επίπεδα των 33,39 σεντς ανά λίβρα, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα

Είναι καιρός να κάνουμε την ντροπή… ανάγκη στον πρωτογενή τομέα

Η… ντροπή: Εισάγουμε από ντομάτες μέχρι σκόρδα από το εξωτερικό!




ΦΑΚΕΛΟΣ Αναγκαίο ένα νέο παραγωγικό πρότυπο στο Ν. Τρικάλων
Στην αναζήτηση ενός νέου παραγωγικού – οικονομικού μοντέλου για το Νομό Τρικάλων υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, στον οποίο καταλήγουν όλοι:
Ανάπτυξη στο Νομό Τρικάλων δε νοείται αν δεν αξιοποιηθούν το συγκριτικό πλεονέκτημα στον πρωτογενή τομέα.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Αν δε δοθεί βαρύτητα στον αγροτοδιατροφικό τομέα με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων τα οποία θα διατίθενται και στις αγορές του εξωτερικού. Ο πρόεδρος της ΟΛΥΜΠΟΣ κ. Δημήτρης Σαράντης, ήταν αποκαλυπτικός: Είναι ντροπή να εισάγουμε ντομάτες από το Βέλγιο. Όντως είναι ντροπή να εισάγουμε προϊόντα στα οποία θα μπορούσαμε να είμαστε πλεονασματικοί και ανταγωνιστικοί από χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Είναι καιρός λοιπόν, να κάνουμε την ντροπή… ανάγκη, μέσω μιας νέας γεωργίας η οποία δεν θα βασίζεται στις επιδοτήσεις και στις κορεσμένες καλλιέργειας, αλλά σε προϊόντα ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού. Προϊόντα, αγροτοδιατροφικά τα οποία θα ενσωματώνουν την προστιθέμενη αξία της θεσσαλικής υπαίθρου και φύσης.
Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, τίθεται εύλογα το πρώτο ερώτημα: Γιατί δεν έχουμε μία τέτοια γεωργία σήμερα. Οι απαντήσεις είναι πολλές και συνδέονται με τις γενικότερες παθογένειες του ελληνικού συστήματος. Για παράδειγμα, καμία από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών δεν

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr