http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Κοινοποιήθηκε ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011

ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2011, 1-3 Απριλίου
14η έξοδος Αττικής Οδού, Ανθούσα-Αθήνα

Κοινοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, από το Εθνικό Τυπογραφείο ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 (ΦΕΚ 8 Α/1.2.2011), με τίτλο «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» σας δίνει την δυνατότητα να υποβάλετε άμεσα προτάσεις, με αρχική καταληκτική ημερομηνία την 30/04/2011.  Ο νέος επενδυτικός νόμος περιλαμβάνει τα ακόλουθα καθεστώτα επενδύσεων:
Τα γενικά καθεστώτα επενδύσεων, τα οποία:
  • Ενισχύουν ανταγωνιστικά και βιώσιμα επενδυτικά σχέδια με τεκμηριωμένες προοπτικές κερδοφορίας,
  • Στηρίζουν τις επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία
  • Προωθούν την περιφερειακή συνοχή και την πράσινη ανάπτυξη.
Τα ειδικά καθεστώτα επενδύσεων τα οποία αντιμετωπίζουν στοχεύουν σε τομείς στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και αφορούν:

Μαθήματα Μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια



Μαγειρεύοντας με κρασί

Τετάρτη 2 & 9 Μαρτίου 2011

Les Lazaristes, Θεσσαλονίκη

Τι προσθέτει στο πιάτο μας ένα αρωματικό, φινετσάτο λευκό κρασί ή ένα πλούσιο, βαθύχρωμο ερυθρό, που συνήθως απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας; Αυτή τη γοητευτική πλευρά του αγαπημένου ποτού θα μας αποκαλύψει ο επόμενος κύκλος Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Μαγειρεύοντας με κρασί».

Κανόνες απλοί και βασικοί που νοστιμίζουν την καθημερινή σάλτσα.
Περίτεχνες παρασκευές που βασίζουν τη φήμη τους στο κρασί που περιέχουν.
Όλα αυτά θα τα εξερευνήσουμε με τον Executive Chef του ξενοδοχείου Les Lazaristes Στέφανο Χατζηαντωνίου και την άψογη ομάδα του.
Θα μαρινάρουμε κρέας με κρασί και αρωματικά, θα σβήσουμε σοτάροντας, θα δέσουμε

Διονύσια 2011 στο Ζάππειο Μέγαρο

 
Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθούν τα Διονύσια 2011. Πάνω από 130 οινοποιοί, χιλιάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι στη διάθεσή σας σε μια μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας.
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας θα λάβει μέρος και θα παρουσιάσει τα νέα του προϊόντα. Επισκεφτείτε μας στο Stand No 21 στην Πράσινη πτέρυγα για να μια γευστική δοκιμή. Ώρες λειτουργίας έκθεσης 11.00 – 20.00.
Προσφορά γνωριμίας
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας καλεί το κοινό να γνωρίσει τον Ηρακλή από

"Εφυγε" ο Μιλτιάδης Εβερτ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 72 ετών, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος αντιμετώπιζε τον τελευταίο μήνα σοβαρά προβλήματα υγείας

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 72 ετών , ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πριν από ένα μήνα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε εισαχθεί στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, με μηχανική υποστήριξη.
Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας

 Εφυγε  ο Μιλτιάδης Εβερτ
Από τη Φρανκφούρτη, όπου πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Μιλτιάδη Εβερτ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι "η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα". Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, είπε ότι ο Μιλτιάδης Εβερτ ήταν ένας "Αγωνιστής της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας". "Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής!" τόνισε.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατου του Μιλτιάδη Εβερτ "ενός μαχητικού πολιτικού, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του" όπως ανέφερε.

"Είχα στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αναφορές, ιδιαίτερα την περίοδο που βρισκόμουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και νωρίτερα, την πρώτη περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας" συμπλήρωσε.
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε στη δήλωσή του ότι "η παράταξη θρηνεί". "Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια

8,3% αύξηση εξαγωγών το 2010

 
Αύξηση 8,3% παρουσίασε σε μέσα επίπεδα το 2010 η αξία των ελληνικών εξαγωγών, ενώ μεγάλη ήταν η πτώση των εισαγωγών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:
Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων τον Δεκέμβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 2.985,4 εκατ. ευρώ έναντι 3.431,3 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2009, παρουσιάζοντας μείωση 13%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010 παρουσίασε μείωση 20,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2009.

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών τον Δεκέμβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 1.536,9 εκατ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr