http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

1.200 μέτρα ελασσονίτικης... στριφτόπιτας!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΦΕΤΑΣ... ΜΕ ΡΕΚΟΡ!

* ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
 
Του Γιάννη Μουκίδη
 


ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Έκλεισε τις πύλες της, προχθές βράδυ, στην Ελασσόνα, η 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, που για τρεις ημέρες μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κατοίκων της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και εκατοντάδων επισκεπτών, από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, από το θεσσαλικό χώρο, αλλά και από διάφορες γωνιές της χώρας, που βρέθηκαν στην Ελασσόνα, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Γιορτής.
Ξεχωριστή ημέρα η Δευτέρα, αφού 55 γυναίκες από περιοχές της επαρχίας «απλώθηκαν» στην κεντρική πλατεία της πόλης, εργάστηκαν με τους παραδοσιακούς «πλάστες» ακατάπαυστα για 4 και πλέον ώρες και έφτιαξαν... με τα χεράκια τους τη μεγαλύτερη στριφτή τυρόπιτα του κόσμου!
Συνολικά, η ελασσονίτικη στριφτή τυρόπιτα έφτασε σε μήκος τα 1.193,25 μέτρα (χρησιμοποιήθηκαν 75 ταψιά μεγάλα) και ετοιμάστηκαν για αυτήν 1.591 φύλλα.
Το πιο σημαντικό είναι πως έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη

Κακή σοδειά στα αμπέλια

Τα αρχικά χαμόγελα δεν διατηρήθηκαν στα χείλη των αμπελοπαραγωγών για τη φετινή σοδειά. Όλα έδειχναν ότι η μικρή ποσότητα οινοποιήσιμων σταφυλιών σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα θα έδινε κορυφαία κρασιά.

Κακή σοδειά στα αμπέλια Ήταν «χρονιά για μεγάλα κρασιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου Στέλιος Παπράς, εξηγώντας ότι «οι τιμές δεν έκαναν το ποιοτικό άλμα» που θα περίμεναν οι παραγωγοί, ενώ οι βροχοπτώσεις και οι απεργίες των φορτηγατζήδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα προβλήματα στους παραγωγούς.

Μία καλή χρονιά χάθηκε και δύσκολα θα καταφέρουν οι

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr