http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Coca-Cola news:: Coca Cola: Εγκαίνια μονάδας συμπαραγωγής

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/hellenic_cocacola180-01_54926_196035.jpg 
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας ανανεώσιμης ενέργειας που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις οροφές όλων των εργοστασίων εμφιάλωσής της στην Ιταλία.
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια ενός συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ*) στο εργοστάσιο παραγωγής της περιοχής Nogara, κοντά στην πόλη Verona της Ιταλίας.
Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και η εφαρμογή της τεχνολογίας ΣΗΘ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ContourGlobal, έναν διεθνή πάροχο ενεργειακά αποδοτικών λύσεων.
Οι ηλιακοί συλλέκτες οροφής θα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 10 μεγαβάτ (ή 75 εκατομμύρια κιλοβατώρες). Χάρη στην ισχύ ΣΗΘ που παράγεται στο εργοστάσιο στη Nogara, ο ρυθμός αποδοτικότητας του εργοστασίου ανήλθε στο 83% και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 66%.
«Η απόφαση να προσθέσουμε ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές των εργοστασίων μας εντείνει τις

::food news:: Οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών την εβδομάδα από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου

 

Αύξηση στην στη ζήτηση πορτοκαλιών, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια της Νοτίου Αφρικής, με τις τιμές να κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Όμως παρουσιάζονται προβλήματα με τα φορτηγά αυτοκίνητα από την έλλειψη εισαγωγών. Παράλληλα, δυναμικά συνεχίζονται οι εξαγωγές καρπουζιών. Οι τιμές όμως βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι οι εξαγωγές μας συμπέσανε με τις εξαγωγές των Ισπανών αλλά και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στις καταναλωτικές αγορές.


Τώρα που τελειώνουν οι εξαγωγές ισπανικών καρπουζιών, η έλλειψη φορτηγών δεν βοηθάει στο να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση.
Συνεχίστηκαν επίσης οι εξαγωγές για τα βερίκοκα και ροδάκινα με σχετικούς μικρούς ρυθμούς και αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η ροή των εξαγωγών για τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την έλλειψη αυτοκινήτων (ψυγείων και φορτηγών), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, ζήτησε την επείγουσα Σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου Εξαγωγών και προτείνει τη χορήγηση αδειών σε αυτοκίνητα τρίτων χωρών, για τη μεταφορά των θερινών φρούτων τόσο προς τη Δυτική Ευρώπη όσο και προς τη Ρωσία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 29/5 έως 4/6/2010, είναι οι εξής:
  • Μανταρίνια: 32.046 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.652 τόνων
  • Πορτοκάλια: 253.441 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 198.977 τόνων
  • Λεμόνια: 453 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 357 τόνων
  • Γκρέιπ Φρούτ: 363 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 348 τόνων
  • Ακτινίδια: 46.421 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 40.032 τόνων
  • Αγγούρια: 19.561 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 17.011 τόνων
  • Μήλα: 15.772 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 9.668 τόνων
paseges.gr

::beer marketing news:: Ashley & Holmes & Fix hellas beer

 
H Ashley & Holmes επαναλανσάρει την ιστορική μπίρα Fix που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ολυμπιακή Ζυθοποιϊα. Πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού είναι οι Σάκης Μπουλάς, Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης, οι οποίοι αναπολούν παλιές καλές στιγμές των νεανικών τους χρόνων και εκπλήσσονται ευχάριστα, όταν ανακαλύπτουν ότι η αγαπημένη τους μπύρα Fix ξαναμπαίνει στη ζωή τους. Η καμπάνια με slogan «Ποια να συγκριθεί μαζί σου» είναι στον αέρα με τηλεοπτικό που επιμελήθηκε η Le Spot Productions, με creative outdoor καθώς και με branding σε μεταφορικά μέσα, σε Αθήνα και επαρχία. Τα Μedia χειρίζεται η United Media, τις δημόσιες σχέσεις η Politics ενώ η Zen Team επιμελήθηκε τη δημιουργία του site fix-beer.gr, το οποίο συνδέει την ιστορία της Fix με το σήμερα.
marketingweek.gr

::food news:: «Πόλεμος» για την τιμή των σιτηρών

 

Πόλεμος νεύρων στον Θεσσαλικό Κάμπο, όπου μερίδα εμπόρων διαδίδει ότι η αγορά θα ανοίξει για τα σιτηρά με τιμές ακόμη και κάτω από τα 10 λεπτά/κιλό, όταν τον περασμένο χρόνο για το σκληρό σιτάρι ήταν από 12 μέχρι 18 λεπτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την ελληνική παραγωγή -μετά την περσινή κατρακύλα-, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, που οδηγούν σε μειωμένη παραγωγή την κυριότερη ανταγωνίστρια χώρα μας, την Ουκρανία.
Οι περσινές πολύ χαμηλές τιμές -μόλις 9-12 λ./κιλό για το καλαμπόκι και 12-18 λ./κιλό για το σκληρό σιτάρι- αν και φόβισαν τους αγρότες, δεν τους οδήγησαν σε άλλες καλλιέργειες.
Ετσι, ο αριθμός των καλλιεργούμενων στρεμμάτων είναι σχεδόν ο ίδιος, η παραγωγή όμως είναι ελαφρώς μειωμένη, εξαιτίας και του άνυδρου χειμώνα στον θεσσαλικό κάμπο και τη Στερεά Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, συνεταιρισμοί και παραγωγοί προσπαθούν να ξεφορτωθούν τις αδιάθετες ποσότητες σιτηρών και το σκληρό σιτάρι παίρνει τον δρόμο για τη βόρεια Αφρική σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω των 10 λ./κιλό.
Σε όλη τη χώρα οι αδιάθετες ποσότητες υπολογίζονται σε περίπου 200.000 τόνους, από αυτούς οι 130.000 τόνοι είναι σκληρό σιτάρι και οι υπόλοιποι μαλακό, καλαμπόκι και ελάχιστο κριθάρι. Η ποιότητα αυτών των σιτηρών υποβαθμίζεται σταθερά, ενώ υπάρχει κίνδυνος και από τις συνεχείς απεντομώσεις με το εντομοκτόνο φωστοξίνη.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Αχιλλέας Λιούτας, κατήγγειλε ότι στον κάμπο βγήκαν κάποιοι έμποροι και καλούν τους αγρότες να τους πουλήσουν το σιτάρι, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές θα είναι φέτος κάτω από 10 λ./κιλό.
"Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο. Οι αγρότες πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν υπομονή και να εμπιστεύονται τις Ενώσεις. Είναι πολύ πρόωρο να πει οποιοσδήποτε οτιδήποτε για τις τιμές, παρακολουθώντας όμως τη διεθνή αγορά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι", δήλωσε στο "Εθνος", ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου, Θανάσης Κοκκινούλης.
"Αν επαναληφθεί το περσινό σκηνικό αναφορικά με τις τιμές, οι αγρότες θα περάσουν άλλη μία πολύ δύσκολη χρονιά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να κάνουν υπομονή και να περιμένουν το άνοιγμα των αγορών. Να μην σπεύσουν να πουλήσουν πριν δούμε πού θα καθίσει η αγορά", μας είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, Νίκος Σκοπιανός.
Αγώνας
Οι Ενώσεις και οι συνεταιρισμοί κάνουν αγώνα δρόμου για να ξεφορτωθούν τις αποθηκευμένες ποσότητες σιτηρών, να αδειάσουν οι αποθήκες, να καθαριστούν και να γεμίσουν με τη φετινή σοδειά. Μεγάλες ποσότητες από σκληρό σιτάρι εξήχθησαν στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στην Αλγερία για την παρασκευή ζυμαρικών κατώτερης ποιότητας, ενώ το καλαμπόκι δόθηκε ως ζωοτροφή.
"Δεν τολμούμε να μπούμε μέσα στις αποθήκες. Το θέαμα μας θλίβει", λένε οι αγρότες.
Τουλάχιστον δύο φορές μέχρι τον Φεβρουάριο οι Ενώσεις έκαναν απεντόμωση στους χώρους όπου αποθηκεύονταν τα σιτηρά για να καταπολεμήσουν τις ψείρες και τους σκώρους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε η φωστοξίνη, ένα ισχυρό εντομοκτόνο με κύριο συστατικό το φωσφορικό αργίλιο, το οποίο εξολοθρεύει όλα τα έντομα, ακόμη και τα αβγά τους και υποβαθμίζει την ποιότητα των σιτηρών.
"Σε μερικές περιπτώσεις οι αγρότες έχουν αποθηκευμένα σιτηρά όχι μόνο από πέρυσι αλλά και από πρόπερσι και βρίσκονται πραγματικά σε απελπιστική κατάσταση. Ελπίζουμε φέτος να πάρουμε καλύτερες τιμές για να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα", είπε ο Γιώργος Τερζής, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από το Κιλκίς.
ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Περίπου στο 20% η πτώση της φετινής παραγωγής
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το προηγούμενο διάστημα την κεντρική και ανατολική Ευρώπη έφεραν σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή σιτηρών. Η μεγαλύτερη παραγωγός σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη φετινή παραγωγή, ενώ μειωμένη παραγωγή θα έχουν η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.
Στην Ελλάδα ο άνυδρος χειμώνας έπληξε την κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στη Μακεδονία και στη Θράκη έσωσαν την παραγωγή.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία και δεδομένου ότι το αλώνισμα ξεκινά στη Θεσσαλία τις επόμενες μέρες (στη Μακεδονία σε 15 μέρες), η παραγωγή του σκληρού σιταριού υπολογίζεται ότι θα είναι 1,1 εκατ. τόνους -έναντι 1,3 εκατ. τόνους πέρυσι-, η παραγωγή του καλαμποκιού περίπου 2 εκατ. τόνοι -από 2,2 εκατ. τόνους πέρυσι- και του μαλακού σιταριού περίπου 500.000 τόνοι, όσο και πέρυσι.
paseges.gr

::food safety news::Σταυροδρόμι επιστημών και ανθρώπων διατροφής

Σταυροδρόμι επιστημών, γνώσεων και ανθρώπων της διατροφής απετέλεσε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων-ΔΕΔΥΤ, στην Θεσσαλονίκη (MakedoniaPalace), από 4 έως 6 Ιουνίου, με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις ασφαλείας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών».
Οι 229 κανονικοί σύνεδροι και οι 300 περίπου επιστήμονες που συνέδραμαν στην παρουσίαση των 59 εισηγήσεων και των 4 στρογγυλών τραπεζών, καθώς και οι 33 εργασίες που παρουσιάστηκαν με τηλεοπτική μόνο προβολή ήταν ένα πραγματικό σταυροδρόμι για τους ανθρώπους του αγροδιατροφικού τομέα, με πρώτη ποσοστιαία συμμετοχή από γεωπόνους, και αμέσως μετά από τεχνολόγους τροφίμων.
Ο καθ Κ. Μπιλιαδέρης (πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής) παρουσίασε τις δύο καλύτερες εργασίες νέων ερευνητών που μοιράστηκαν το βραβείο που πρόσφερε ο Δρ Ι. Τσιλφίδης και ήταν η εργασία «Μοντελλοποίηση της κατεύθυνσης και του εύρους μεταβολών στην οξύτητα και την ενεργότητα ύδατος εντός & εκτός της μεσεπιφάνειας αύξησης του παθογόνου Listeria monocytogenes στην προσαρμοστικότητα και μετέπειτα αύξηση αυτού» από: Χ-Ε Μπελέση, Σ. Μερκούρη, Α.Σ. Γουναδάκη, Ε.Χ. Δροσινό & Π.Ν. Σκανδάμη από το ΓΠΑ και η εργασία «Ταξινόμηση Ελληνικών έξτρα παρθένων ελαιολάδων ως προς την ποικιλία και την γεςωγραφικη προέλευση με βάση την σύσταση τριγλυκεριδίων και χρωστικών με την βοήθεια στατιστικής ανάλυσης» από Δ. Αλευρά, Μ. Τασιούλα & Γ.Μ. Κοντομηνά από το Παν. Ιωαννίνων.
Ο κ. Γ. Παλησίδης (Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων), αναπτύσσοντας το θέμα: Μοντέλα αύξησης της ικανοποίησης των πελατών σε χώρους παραδοσιακής εστίασης, αναφέρθηκε στην περίπτωση δημιουργίας ενός γαστρονομικού δικτύου στην Χαλκιδική  (CLUSTER OF GASTRONOMY). Ανάμεσα στα άλλα επισημάναμε:
Η ζήτηση υπηρεσιών σίτισης των επιχειρήσεων μιας γεωγραφικής περιοχής, χαρακτηρίζεται από την αρμονία της προσφοράς των υλικών και των εδεσμάτων. Κάθε περιοχή έχει το χαρακτήρα της, το επίθετό της. Αυτός είναι και ο λόγος που τον επισκέπτεται ένας ξένος, να αναζητήσει, να δει, να γνωρίσει, να νιώσει το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας, να γευτεί τις νοστιμιές του τόπου.
Ένα πετυχημένο δίκτυο γαστρονομίας πρέπει να περιλαμβάνει: συνεργασία μεταξύ των μελών (Εβδομαδιαία συνάντηση των επιχειρήσεων σίτισης), ενδυνάμωση αυτοπεποίθησης των εμπλεκομένων (Εβδομαδιαίο περιοδικό με θέματα εστίασης, όπως: υγιεινή, νέα προϊόντα της Χαλκιδικής, επαγγελματική-τουριστική συνείδηση, λογιστικά-οικονομικά), Δικτυακή ανάπτυξη στο Ιντερνετ (Δημιουργία ψηφιακού χάρτη με το δίκτυο των εστιατορίων σύμφωνα με προφίλ τους) και  Δημιουργία βάσης δεδομένων μέσα από επικοινωνία των μελών και των πελατών (λειτουργία Forum).
Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός πρέπει να εντοπίζονται οι άνθρωποι κλειδιά σε κάθε περίπτωση, όπου θα αναδεικνύουν τις ικανότητες τους καθενός, ώστε να συνδεθεί το puzzlecluster (δικτύου). του χαρακτήρα ενός γεωγραφικού
Πολλές φορές διανύουμε δεκάδες χιλιόμετρα (μέχρι συνήθως 50km), και για τα παραδιακά (μέχρι 100 Km), είτε αυθημερόν, είτε για μεγαλύτερο διάστημα για να γευθούμε γαστρονομικά εδέσματα. Ο τουρισμός αυτού του τύπου, ονομάζεται γαστρονομικός και υπάγεται στον

::food news:: Τα αγροτικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν την Ελληνική Οικονομία.




Για κλοπή εθνικού πλούτου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό προαναγγέλοντας σύντομα την προκήρυξη δράσων επιθετικής προώθησης-προβολής των ελληνικών προϊόντων σε κομβικές αγορές-στόχους, με αξιοποίηση ερευνών και μελετών ανά χώρα προορισμού και ανά προϊόν, προκειμένου να..... μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των προωθητικών δράσεων έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου .
Προτεραιότητα του Υπουργείου είπε ο κ. Καρχιμάκης είναι η «σύνδεση προώθησης-προβολής των επώνυμων και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων με τον τουρισμό, σε όλες του τις μορφές (αγροτουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός), ώστε να εδραιωθεί η ελληνικότητα προϊόντων όπως η φέτα, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το κρασί κ.α.».
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο συνολικά ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, να βρίσκονται στο πυρήνα και να αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη και αποφασίστηκε ο Σύνδεσμος να αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων με το ΥΠΑΑΤ, συγκεντρώνοντας σχετικές πληροφορίες, ώστε να κινητοποιούνται άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕ, κύριος Αλέκος Χολέβας, έθεσε τον Οργανισμό, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων, υπογραμμίζοντας την «ιδιαίτερη σημασία των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων για τις ελληνικές εξαγωγές».
Η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου, κυρία Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, τόνισαν την ανάγκη άρσης αντικινήτρων για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, κάνοντας ειδική αναφορά στα Πιστοποιητικά Υγείας και Εξαγωγών και στους Ελέγχους Ποιότητας. Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, κύριος Δημήτρης Κουτσολιούτσος υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), που «έχουν γίνει στόχος εξαγωγέων από Τρίτες Χώρες».
agroschannel.com

Σε αναμονή για τις τιμές οι ροδακινοπαραγωγοί

 

Ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει οι βιομηχανίες επεξεργασίας ροδάκινου τις τιμές απορρόφησης της εφετινής παραγωγής κι ενώ ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των παραγωγών και εκπροσώπων της βιομηχανίας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το ζητούμενο για τους παραγωγούς είναι μια αξιοπρεπής τιμή, τονίζει, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Αραφαηλίδης, αφού πέρσι ο παραγωγός εισέπραξε «καθαρά» περί τα 13 - 13,5 λεπτά του ευρώ για κάθε κιλό, συν την πρόσθετη στήριξη που έλαβαν από το υπουργείο.
Την εφετινή χρονιά, δεδομένου ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, ξεκαθάρισε σε προηγούμενη σύσκεψη, ότι δεν θα επαναληφθεί ξανά ανάλογο πρόγραμμα στήριξη, η αγωνία των παραγωγών εντείνεται.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών αναμένουν να

::food news:: Μια βραδιά στον ΣΚΑΙ 100,3 γεμάτη τρόφιμα!

skai_radio_logo.gifΤην Τρίτη 8 Ιουνίου τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας 9 Ιουνίου, είμαστε με τον Γιάννη Ζαμπετάκη καλεσμένοι στην εκπομπή Ανεμολόγιο του κ. Λαβίθη στον ΣΚΑΙ 100,3 σε μια θεματική βραδιά για τα τρόφιμα. Τα τρόφιμα σαν αντικείμενο της επιστήμης, της απόλαυσης, της επιχείρηματικότητας, της παράδοσης, της ανάπτυξης και της υγείας. Περιμένω με ενθουσιασμό και νοιώθω μεγάλη τιμή μέχρι να βρεθούμε λοιπόν στο Ανεμολόγιο, μια τόσο ανοιχτή και σημαντική εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας. Θα ταξιδέψουμε όλη νύχτα με τους ακροατές σε ανήσυχα νερά για να βγούμε το πρωί σε μια καλή στεριά. Land ho!  Είστε όλοι καλεσμένοι για ακρόαση!    

foodsafety.pblogs.gr

::food industry news:: Προς ομολογιακό 20 εκατ. ευρώ η Creta Farm






ImageΤο πράσινο φως στην έκδοση ομολογιακών δανείων ύψους 20 εκατ. ευρώ αλλά και το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών καλείται να δώσει η γενική συνέλευση της Creta Farm που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου .
 
Παράλληλα, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το μέρισμα -έγκριση διανομής, εξουσιοδότηση Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος και της διαδικασίας καταβολής του- αλλά και σχετικά με την εκλογή νέου Δ.Σ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, για το ομολογιακή δάνειο και τους όρους αυτού:

-Από την Εμπορική Τράπεζα ύψους 12 εκατ. ευρώ, τριετούς διάρκειας,
-Από την Τράπεζα Marfin Bank ύψους 3 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας,
-Από την Τράπεζα Κύπρου ύψους 5 εκατ. ευρώ, τριετούς διάρκειας. agronews.gr







Η επόμενη κρίση. Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ .

Να περάσει το πόδι σας στην πόρτα είναι ακόμη δυσκολότερο, με την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε ασκούμενοι άνευ αποδοχών πρακτικής για να συμπληρώσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Αλλά αυτά δεν οδηγούν πάντα στην απασχόληση, και η ευρωβουλευτής Emilie Turunen θέλει να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας για τους νέους.





www.agroschannel.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr