http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οι στόχοι της πρώτης διοίκησης του ΘΕΣγάλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ Ο ΑΘΑΝ. ΒΑΚΑΛΗΣ

 


 Με την παρουσία 60 παραγωγών από τη Θεσσαλία και την Πιερία που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% της εθνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Λάρισας η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού – Ομάδας Παραγωγών ΘΕΣγάλα - πιες.
Η συνεχής συμπίεση των τιμών παραγωγού και η αύξηση του κόστους παραγωγής καθώς και οι εντεινόμενες δυσκολίες της αγοράς, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών. Για τον λόγο αυτό, στη γενική συνέλευση, τα μέλη του συνεταιρισμού συνέταξαν τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδας Παραγωγών που καθορίζει τις σχέσεις των παραγωγών μελών μεταξύ τους.
Οι στόχοι της Ομάδας Παραγωγών είναι οι εξής:
1. Να εξασφαλίσει τον προγραμματισμό της παραγωγής και την προσαρμογή της στη ζήτηση των προϊόντων γάλακτος και κρέατος ιδίως από ποσοτική και ποιοτική άποψη.
2. Να προωθήσει τη συγκέντρωση της προσφοράς και τη διάθεση της παραγωγής των μελών της Οργάνωσης.
3. Να εφοδιάζει τα μέλη του με εισροές χαμηλού κόστους.
4. Να μειώσει το κόστος παραγωγής των προσφερόμενων προϊόντων.
5. Να ομαλοποιήσει τις τιμές παραγωγού.
6. Να βελτιώσει την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων για τα οποία αναγνωρίζεται.
7. Να προωθήσει τεχνικές παραγωγής καθώς και διαχείρισης των διαφόρων μέσων παραγωγής που να σέβονται το περιβάλλον και την υγεία των ζώων.
8. Να παρέχει υπηρεσίες κάλυψης του ζωικού κεφαλαίου.
9. Να ιδρύει και να διαχειρίζεται Ταμείο Αλληλοβοήθειας των μελών του.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Παραγωγών, το οποίο

Η Lacta σε «reality» ενέργεια

http://dpsd-comm-theory.wikispaces.com/file/view/Image00122.jpg/31323917/Image00122.jpg 

Υπό την επιμέλεια της OgilvyOne

Σε συνέχεια της τηλεοπτικής καμπάνιας της Lacta και της έντονης παρουσίας του brand στα Social Media, ξεκίνησε και η προβολή των επεισοδίων του «Lacta Surprises» στην τηλεόραση του MTV και στη σελίδα της Lacta στο Facebook (http://www.facebook.com/Lacta), υπό την επιμέλεια της OgilvyOne.
Το «Lacta Surprises» είναι μία ενέργεια που δίνει τη δυνατότητα σε ερωτευμένους να εκφράσουν την αγάπη τους.
Η Lacta λειτουργεί ως αρωγός, διοργανώνοντας την έκπληξη για λογαριασμό του χρήστη, την οποία κινηματογραφεί με κρυφές κάμερες σε συνεργασία με το MTV. Πρόκειται για παραγωγή Branded Entertainment περιεχομένου, με χαρακτηριστικά «Reality» όπου η συμμετοχή του κόσμου ξεκινά από τα

Αργυρό βραβείο ανώτατης γεύσης για τη φέτα Νίκζας

http://www.nikzas.gr/images/FET.jpg 

Το δεύτερο βραβείο Ανώτατης Γεύσης έλαβε η φέτα «Νίκζας», της ομώνυμης λαρισαϊκής εταιρείας, στο διεθνή διαγωνισμό World Cheese Awards 2010, στη Μ. Βρετανία.
Η εταιρεία Νίκζας ΑΕ έχει αναπτύξει σημαντικό εξωστρεφή προσανατολισμό, καθώς το 70% της ετήσιας παραγωγής της κατευθύνεται στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ για την επόμενη διετία, στα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνεται η ανάπτυξη προϊόντων με χαμηλά λιπαρά.
Η φέτα Νίκζας παράγεται και συσκευάζεται από το 1978 στον Παραπόταμο Λάρισας, από φρέσκο θεσσαλικό αιγοπρόβειο γάλα. Να σημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμό World Cheese Awards συμμετείχαν 2.629 τυριά από 29 χώρες.

Στη CIA τα media της Arla Foods

http://www.arlafoods.gr/upload/arla%20gr/media/print/2008/ktx%20closer%20to%20nature.jpg 
Ο λογαριασμός μετακινήθηκε από την Tempo

Η CIA έχει αναλάβει από την αρχή του χρόνου τα media της Arla Foods, λογαριασμό τον οποίο χειριζόταν προηγούμενα η Tempo.
Το δημιουργικό για τα προϊόντα βουτύρου της Arla Foods παραμένει στην DDB, ενώ η διαχείριση του δημιουργικού λογαριασμού για το κομμάτι των τυριών γίνεται μέσω της BBDO Λονδίνου.

Ανακάλυψαν οινοποιείο 6.000 ετών

Το αρχαιότερο οινοποιείο που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα έφεραν στο φως αρχαιολόγοι με τη χρήση βιοχημικών τεχνικών, προκειμένου να αναγνωρίσουν ένα ξηρό κόκκινο κρασί που είχε παρασκευαστεί πριν από τουλάχιστον 6.000 χρόνια.
Οι εγκαταστάσεις παρασκευής κρασιού εντοπίστηκαν στην περιοχή που σήμερα είναι η νότια Αρμενία.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν την εικόνα μίας σύνθετης κοινωνίας, όπου όσοι πενθούσαν έπιναν ένα είδος κρασιού, που παραγόταν σε ένα κοιμητήριο μέσα σε σπηλιά, αναφέρουν σήμερα οι ερευνητές στην "Επιθεώρηση της Αρχαιολογικής Επιστήμης".

«Αυτή είναι η παλαιότερη γνωστή εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου στον κόσμο», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Γκρεγκόρι Αρεσιάν, από τους επικεφαλής της έρευνας, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες.

Οπως ανέφερε η επιστημονική του ομάδα, η μέθοδος χρονολόγησης με ισότοπο άνθρακα αποκάλυψε ένα αποξηραμένο κρασί από σταφύλια κοντά σε ένα πατητήρι που φτιάχτηκε περίπου το 4.000 π.Χ.

Αυτό το καθιστά κατά 1.000 χρόνια μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση για την

Aρνητική γνωμάτευση για την πρώτη σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ που μειώνει τους μισθούς

Την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που συνήψε, στις 29 Δεκεμβρίου 2010, η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο εργαζομένων εξέτασε, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.
Η σύμβαση προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο διάστημα αυτό.
Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν επαρκούν, ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr