
Το 9ο Συμπόσιο έχει θέμα «ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Είστε σίγουροι ότι τις γνωρίζεται;)».
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα παρουσιαστούν από τον Μέγα Γαστρονόμο της Λέσχης κο Αλέξανδρο Γιώτη, πιάτα της Ιταλικής και της Γαλλικής κουζίνας για τα οποία υπάρχει λανθασμένη ή διαφοροποιημένη εντύπωση. Τα πιάτα θα παρουσιαστούν στην αυθεντική τους μορφή και οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις των χωρών αυτών.
Παράλληλα, ο Μέγας Συμποσιάρχης της Λέσχης κος Θοδωρής Αλεξίου, θα αναφερθεί στις «Εορτές στον Κύκλο του Χρόνου» επί τη ευκαιρία της εορτής του Πάσχα αλλά και της Εαρινής Ισημερίας.
Το Μενού του Συμποσίου έχει ως εξής:
Καλωσόρισμα
Κιρ: Λικερ Φραγκοσταφυλου με Λευκό Κρασί
Ορεκτικά – Hors d’ Oeuvre - Antipasti
Fricassée de champignons persillade
Πρώτο Πιάτο - Premier Plat – Pasta
Βolognese con ragû ficateli de polo, salcicia e pasta fresca
Σαλάτα – Salade - Insalata
Romaine vinaigrette huile de pépins de raisin à la truffe blanche et croutons aillés chauds
Κυρίως Πιάτο – Plat Principale – Plato Pricipale
Salmi du sud-ouest aux perdrix
Συνοδευτικό – Plat d’ Accompagnement – Plato di Accompagniamento
Gratin Dauphinois
Επιδόρπιο – Dessert - Dolce
Baisers de Meringues
Το μενού συνοδεύεται με Ερυθρά Κρασιά.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέλη: 30 ευρώ, Φίλοι και Προσκεκλημένοι: 35 ευρώ
Οι πέρδικες του πιάτου «Salmi du sud-ouest aux perdrix» είναι προσφορά του μέλους της Λέσχης μας, Ιατρού Δρ. Μηνά Πασχόπουλου.
Επιπλέον, η Λέσχη προχωρά στην δημιουργία Συμβουλίου Γευσιγνωστών το οποίο θα συνεργαστεί με το Επιστημονικό Συμβούλιο της Λέσχης. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη της θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην «Δοκιμή Τυφλής Γευσιγνωσίας» για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου.