http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::coctail news:: Cocktail Workshop Specialized on Tequila

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/116/31/n412751178017_8229.jpg
Η Bar Academy διοργανώνει το C.W.S.T. τη Δευτέρα 29 Μαρτίου από τις 13:30 μέχρι τις 16:30. Το θέμα του workshop είναι η Tequila και τα κοκτέιλ με tequila cocktails.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο παρασκευής της τεκίλα, γευσιγνωσία σε διάφορες τεκίλες της Ελληνικής αγορά, όπως και μοντέρνα και κλασσικα cocktails με τεκίλα.

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ Δωρεάν για μαθητές και απόφοιτους της Bar Academy

Τρόποι για να δηλώσεται το ενδιαφέρων σας:

1. Στη Φόρμα συμμετοχής του website της Bar Academy(http://www.baracademy.gr/contact.php)
2. E-mail: info@baracademy.gr
3. Στο τηλέφωνο: +30 210 64 700 30
4. στον χώρο μας: Βελεστίνου 28 (Στάση Μετρό Αμπελοκήπων - Πανόρμου), Αθήνα

::cooking news:: Μαθήματα Μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια.


Finger Food

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη


Μεξικάνικα τάκος, spring rolls, φτερούγες κοτόπουλου και χρυσαφιές φριτούρες της κινεζικής κουζίνας, αέρινα vol au vents, μικροσκοπικά arancini και πίτες, λεπτόρρευστα ντιπ, φίνα ρολά και πολλές άλλες πονηρές νοστιμιές. Ατελείωτη η λίστα με τα finger food. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο και για κάθε στιγμή. Και αυτές οι νόστιμες και παιχνιδιάρικες μπουκίτσες ταιριάζουν απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι ιδανικές για τα ελαφριά γεύματα και δείπνα σε κήπους, σε βεράντες, δίπλα στη θάλασσα ή σε ταράτσες μέσα στην πόλη.


Τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, στο πλαίσιο των Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, θα παρακολουθήσουμε τον chef του ξενοδοχείου Excelsior Γιώργο Παπαδόπουλο να δημιουργεί ένα μενού με πρωτότυπες, νόστιμες μπουκιές. Εκλεπτυσμένες και περίεργες συνταγές, σταχυολογημένες από την ασιατική, αλλά και τη μεσογειακή κουζίνα, που στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.

Και εξοπλισμένοι με το έντυπο των συνταγών, τις προτάσεις για τα κρασιά που συνοδεύουν τα πιάτα και κυρίως, με τη γνώση που αποκτήσαμε, δεν μας μένει παρά… να συνθέσουμε τη λίστα των προσκεκλημένων για το επόμενο δείπνο ή πάρτυ.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.


Η Wine Plus διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και φανατικούς υποστηρικτές Μαθήματα Μαγειρικής εδώ και 8 χρόνια. Πραγματοποιούνται σε θεματικούς κύκλους, που καθένας τους ολοκληρώνεται σε τρεις συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια απολαμβάνουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.


Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312

www.wineplus.gr

e-mail: info@wineplus.gr

::food news:: Προτάσεις Σ. Δανέλλη για το κλείσιμο ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή.

Τρείς προτάσεις για το κλείσιμο ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρος Δανέλλης, τονίζοντας ότι αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, το πρόβλημα πρέπει...... να αντιμετωπιστεί στην πληθώρα μεσαζόντων, στη μη ομαλή λειτουργία ανταγωνισμού στα επιμέρους στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από το χωράφι έως το ράφι και στην άνιση διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών έναντι των διακινητών, των χονδρεμπόρων και των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου.
Συγκεκριμένα ο Σ. Δανέλλης αναφερόμενος στους τρεις αυτούς παράγοντες δυσλειτουργίας της αγροδιατροφικής αλυσίδας τόνισε τα εξής: "Ο στόχος του περιορισμού των μεσαζόντων θα πρέπει να μας στρέψει στην ανάπτυξη τοπικών αγορών και τοπικών δικτύων εμπορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αμφίδρομες μεταφορές μηνυμάτων μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και τυχόν αναγκαίες προσαρμογές του αγρότη, να μειωθεί το κόστος εμπορίας και μεταφορών, να προτατευθεί περισσότερο το περιβάλλον. Από την άλλη, η καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και η εξασφάλιση διαφάνειας στα διάφορα στάδια της αλυσίδας απαιτεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τις συμβολαιακές σχέσεις μεταξύ παραγωγών και τρίτων φορέων στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Τέλος αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενδυναμωθεί ο ρόλος των παραγωγών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τους δύναμη. Αυτό προϋποθέτει τον εντοπισμό, την κατανόηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν αποτρέψει την επίτευξη του στόχου σε παλιότερα σχετικά μέτρα."Επιπλέον, ο Σ. Δανέλλης συμπλήρωσε ότι για τον περιορισμό της αστάθειας των τιμών και τη μείωση του κόστους παραγωγής απαιτείται άμεση και ουσιαστική βελτίωση της γενικής εποπτείας και της διαφάνειας στις γεωργικές αγορές παραγώγων, με ολοκληρωμένη και αποφασιστική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς διατομεακές αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: agroschannel.gr

::food news:; Ημερίδα για τον ελαιοκομικό τομέα από την ΕΔΟΕΕ την Παρασκευή στην Καλαμάτα



Ημερίδα για τον ελαιοκομικό τομέα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΑΤ τριετούς Προγράμματος δραστηριοτήτων που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς, με βάση το κοινοτικό κανονισμό 867/08, διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 18 στην Καλαμάτα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Royal Cruise Hall, του Ξενοδοχείου Elite City Resort. Τέρμα Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

  • Πρόγραμμα ΕΔΟΕΕ καν. 867/08 (ΕΔΟΕΕ)
  • Ο Ελαιοκομικός τομέας στο Νομό Μεσσηνίας: Σημασία, κατάσταση, προοπτικές
  • Ελαιοτριβείο: Η επόμενη μέρα
  • ΕΔΟΕΕ: Εθνική στρατηγική και δράσεις για τον ελαιοκομικό τομέα
  • Το ελληνικό ελαιόλαδο στη παγκόσμια αγορά
Πηγή: paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr