http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Copa-Cogeca: Το Ευρωπαϊκό αγροτοδιατροφικό μοντέλο χρειάζεται καλύτερη προώθηση στην διαρκώς ανταγωνιστικότερη αγορά


«Το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων χρειάζεται καλύτερη προώθηση, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην διεθνή, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές για την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.» τόνισαν οι αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, χαιρετίζοντας την σύνοδο για το θέμα που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Γεωργίας των 27 κρατών μελών τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με την προεδρεύουσα του Συμβουλίου των υπουργών κ. Elena Espinosa, ο πρόεδρος της Copa κ. Padraig Walshe δήλωσε: «Ο γεωργικός τομέας της ΕΕ μεριμνά για την επισιτιστική ασφάλεια 500 εκατομμυρίων καταναλωτών, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλή ασφάλεια τροφίμων, ιχνηλασιμότητα, καλή διαβίωση των ζώων και περιβαλλοντικά πρότυπα. Τα τεράστια δημόσια οφέλη που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής γεωργικών ειδών διατροφής είναι μοναδικό στον κόσμο. Επίσης, διαφυλάσσει τις αγροτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά τα εισοδήματα των γεωργών της ΕΕ σημείωσαν νέα θεαματική πτώση 12% από πέρυσι. Επιπλέον, οι πολίτες της ΕΕ δεν είναι πάντοτε ενήμεροι για αυτά τα οφέλη. Δεδομένου ότι τα σύνορα ανοίγουν, επομένως, είναι σημαντικότερη από ποτέ η προώθηση των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ στις εγχώριες αγορές, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής τους».

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Cogeca, κ. Paolo Bruni, είπε «Αντιμέτωποι με την αύξηση της μεταβλητότητας των τιμών των γεωργικών προϊόντων και των λιανικών τιμών πώλησης των τροφίμων, είναι ζωτικής σημασίας οι αγρότες της ΕΕ και οι γεωργικοί συνεταιρισμοί να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο. Μια φιλόδοξη πολιτική προώθησης θα βοηθήσει την ΕΕ να διατηρήσει και να αυξήσει τα μερίδιά της στις μη κοινοτικές χώρες. Καλούμε λοιπόν τους πολιτικούς της ΕΕ να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα οφέλη του υψηλού επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων της ΕΕ και τα πρότυπα παραγωγής τους, τόσο στην εσωτερική όσο και στην παγκόσμια αγορά».

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr