
Follow us -Twitter
Μικρογραφία Τροφίμων
Λόγω οικονομικής κρίσης για να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μείωση των μερίδων φαγητού!!!!!!
ΔΕΊΤΕ και πάρτε ιδέες....
fishki
www.horecajobs.gr!!!

σε επαφή με μερικούς από τους μεγαλύτερους εργοδότες, στον χώρο της HO.RE.CA., στην Ελλάδα!
Χτίστε την καριέρα σας στο χώρο της εστίασης, μέσω της www.horecajobs.gr!
::food news::Υποχώρηση τιμών στο κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας
Αναλυτικά, οι τιμές με βάση τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ
paseges.gr
Τιμές παραγωγού Κοτόπουλα & Γαλοπούλες | ||||
Ευρώ / κιλό κρέατος | ||||
ΕΤΟΣ | ΜΗΝΑΣ | Κοτόπουλο | Γαλοπούλα | |
2009 | Αύγουστος | 2 | 5,5 | |
2009 | Σεπτέμβριος | 2 | 5,5 | |
2009 | Οκτώβριος | 2 | 5,5 | |
2009 | Νοέμβριος | 1,9 | 5 | |
2009 | Δεκέμβριος | 1,9 | 5 | |
2010 | Ιανουάριος | 1,8 | 5 | |
2010 | Φεβρουάριος | 1,8 | 5 | |
2010 | Μάρτιος | 1,8 | 5 | |
2010 | Απρίλιος | 1,8 | 5 |
::food news:: Πάνε καλά τα καρπούζια στις πρώτες εξαγωγές.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων διευθύνσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχαν εξαχθεί: • 251.399 τόνοι πορτοκάλια, έναντι 196.886 τόνων πέρυσι τέτοια εποχή. • 32.008 τόνοι μανταρίνια, έναντι 20.652 τόνων πέρυσι. • 438 τόνοι λεμόνια, έναντι 355 τόνων πέρυσι. • 361 τόνοι γκρέιπ φρουτ, έναντι 348 τόνων πέρυσι. • 46.342 τόνοι ακτινίδια, έναντι 39.848 τόνων πέρυσι. • 15.082 τόνοι μήλα, έναντι 9.323 τόνων πέρυσι. • 19.557 τόνοι αγγούρια, έναντι 17.009 τόνων πέρυσι τέτοια εποχή. agroschannel.com |
::olive oil news:: ΠΑΣΕΓΕΣ: Ανοδική πορεία το 2010 για παραγωγή, τιμές λαδιού και καλλιεργούμενες εκτάσεις
Σύμφωνα με σχετική μελέτη της υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ και πιο συγκεκριμένα του κ. Θοδ. Βλουτή, αρμόδιου υπηρεσιακού στελέχους της Συνομοσπονδίας για θέματα ελαιολάδου και ελιάς και του γεν. διευθυντή, κ. Γιάννη Τσιφόρου, η οποία βασίζεται σε στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ινστιτούτου ISMEA, η καλυπτόμενη -από ελαιώνες- έκταση το 2010 στη χώρα μας ανήλθε σε 9.000 στρέμματα, έναντι 8.700 το 2009, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, η παραγωγή να αυξηθεί από τους 305.000 τόνους, σε 320.000 τόνους το 2010.
Σημαντικά αυξημένες ήταν και οι τιμές που εισέπραξε ο παραγωγός, την εφετινή χρονιά, αφού κατά μέσο όρο εισέπραξε 2,26 ευρώ το κιλό, αντί 1,80 ευρώ πέρσι για το έξτρα παρθένο. Για το παρθένο προϊόν, η εφετινή τιμή ανήλθε σε 1,84 ευρώ το κιλό, αντί 1,60 πέρσι.
Μικρή αύξηση παραγωγής, περιμένει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (107 χιλ. τόνους) στις επιτραπέζιες ελιές (Καλαμών) το 2010, αντί 105 χιλ. τόνους το 2009, με τη μέση τιμή να εμφανίζεται σταθερή και να φτάνει τα 1,40 ευρώ το κιλό εφέτος, κατά μέσο όρο, όπως και πέρσι δηλαδή.
paseges.gr
::food news:: Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την αστάθεια των τιμών
Τις αιτίες και τις επιπτώσεις της αστάθειας των τιμών των βασικών αγροτικών προϊόντων και τα όργανα διαχείρισης του κινδύνου εξετάζει σεμινάριο που διοργανώνει η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές θα απευθύνουν ερωτήσεις στην Κομισιόν σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Mercosur, το μπλοκ της Νότιας Αμερικής που περιλαμβάνει την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Οι Ευρωπαίοι αγρότες αλλά και δέκα κράτη μέλη έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης απελευθέρωσης του εμπορίου σε πολλούς κλάδους της ευρωπαϊκής παραγωγής, όπως τα βοοειδή, το χοιρινό και τα οπωροκηπευτικά.
Οι ευρωβουλευτές θα έχουν τέλος την ευκαιρία να συζητήσουν τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στην έκθεση «Το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013», την οποία έχει συντάξει ο Βρετανός ευρωβουλευτής Τζορτζ Λάιον αλλά και την έκθεση του Γάλλου Ζοζέ Μποβε με θέμα «Δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων».
Η τελευταία έκθεση προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου τιμών, την υποχρέωση των μεγαλύτερων εμπόρων και μεταποιητών να παρουσιάζουν ετήσια έκθεση και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών.
agronews.gr
Taste Advisor Τεύχος 12
Μύρισε καλοκαίρι, ελάτε να το καλωσορίσουμε,
Μαζί με:
- Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια με λούζες και μυρωδικά!
- Κτήμα Αvantis Μαλαγουζιά, με άνθη λεμονιάς, φρουτώδες στόμα και τονισμένη οξύτητα.!
- Petit Sommelier για ουρανίσκους με αγωγή!
- Βερίκοκα για μαύρισμα..... βιταμίνες και μάγουλο βερίκοκο!
Κατεβάστε το 12ο τεύχος του Taste Advisor :http://public.me.com/tasteadvisor
Τρόφιμα και Ποτά

by foodandbeverage-gr & kariera.gr