http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Συνεργασία foodandbeverage-gr & kariera.gr!!!

Συνεργασία του Νο1 blog του Κλάδου των Τροφίμων και Ποτών, foodandbeverage-gr με το Νο1 site αγγελιών kariera.gr!!!
Από σήμερα οι αναγνώστες μας θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης αγγελιών του kariera.gr καθώς και τα links, αναζητώντας όλες εκείνες τις θέσεις εργασίας που αφορούν τον Κλάδο μας.

Θερμές Ευχαριστίες για αυτή τη συνεργασία την κα Φωτεινή Γαϊτανλή,
Product Development Coordinator-ITPD Deparment
kariera.gr.

::Στο ψυγείο:: Νέα σειρά κρέμα γάλακτος από τη Δέλτα


delta_gala_GR_full

::food industry news:: Υπαγωγή και του ελληνικού ακτινίδιου σε καθεστώς επιτήρησης από την Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, η ρωσική φυτουγειονομική υπηρεσία Rosselkhoznadzor, με επιστολή της προς την Ε.Ε γνωστοποίησε ότι στην περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009, διαπιστώθηκε υπέρβαση των MRLs φυτοφαρμάκων και παρουσία νιτρικών αλάτων και νιτρωδών σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία σε 834 φορτία (12.499,5 τόνοι) κοινοτικών φυτικών προϊόντων.

Όπως εξηγεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Πολυχρονάκης, τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από την Βουλγαρία (22%), Πολωνία (17%), Κάτω Χωρες (16%), Ισπανία (10%), Λιθουανία (11%) αλλά και από την Ελλάδα. Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι βάσει του άρθρου 6 του Memorandum από 1ης Μαρτίου 2010 απαιτείται ένα πιστοποιητικό ασφάλειας για τα ακόλουθα προϊόντα και την προέλευση τους (τα προϊόντα και οι χώρες με έντονους χαρακτήρες είναι τα προϊόντα που νεοϋπάχθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης).

  • Βέλγιο: αχλάδια, καρότα, μήλαΒουλγαρία - σταφύλια, ροδάκινα, βερίκοκα, κολοκύθια
  • Γαλλία: μήλα και αχλάδια
  • Ελλάδα: σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, πορτοκάλια & μανταρίνια, μήλα, φράουλες, ακτινίδια
  • Ουγγαρία: μήλα, σέλινο, λάχανα και δαμάσκηνα
  • Ιταλία: σταφύλια, μήλα, αχλάδια,νεκταρίνια
  • Λετονία: όλα τα προϊόντα (εγχώρια ή και μέσω αυτής εξαγόμενα άλλων ΚΜ της ΕΕ)
  • Κάτω Χώρες: μήλα, παντζάρια, λάχανα, καρότα, ντομάτες, tangerines, κρεμμύδια, αχλάδια, πατάτες, ραδίκια, μελιτζάνες, λεμόνια
  • Πορτογαλία: αχλάδια
  • Σλοβακία: σταφύλια, tangerines
  • Ισπανία: ροδάκινα, νεκταρίνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αχλάδια, λεμόνια
  • Πολωνία: φράουλες, κεράσια, τομάτες, αχλάδια
  • Γερμανία:μήλα

Συνεχίζοντας ο κ. Πολυχρονάκης, δήλωσε: «Δυστυχώς παρά το ότι οι εξαγωγές ελληνικών νωπών οπωροκηπευτικών και κυρίως αυτών που έχουν υπαχθεί στα άρθρο 6 του Memorandum επλήγησαν ανεπανόρθωτα (π.χ στα εσπεριδοειδή οι εξαγωγές μας είναι μηδενικές ,2 φορτία πορτοκαλιών και 1 μανταρινιών), εντούτοις και στην νέα εξαγωγική περίοδο επαληθεύθηκαν οι ανησυχίες μας για τον μη αυστηρό έλεγχο των εξαγομένων προϊόντων προκειμένου να αποφύγουμε την υπαγωγή και άλλων ελληνικών φορτίων στην διαδικασία του άρθρου 6 με συνέπεια να υπαχθούν στην επιτήρηση και τα ακτινίδια ,δηλαδή ένα προϊόν που εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχουν εξαχθεί περίπου 8-9 χιλ τόνοι και που η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί το 25-30% του συνόλου των εξαγωγών του . Η επιβάρυνση του κόστους του με τις εργαστηριακές εξετάσεις για υπολείμματα φυτοφαρμάκων μη υπερβαινόντων τα όρια βάσει των Ρωσικών προτύπων επιβαρύνει δυσβάσταχτα την ανταγωνιστικότητά του. Προτρέπουμε τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, κυρίως το ΥΠ.Α.Α.Τ., όπως διαπραγματευθούν βελτίωση κάποιων όρων του Memorandum έστω και διμερώς αλλά και την επιδίωξη άρσης υπαγωγής ,των αρχικώς υπαχθέντων προϊόντων της χώρας μας,(μετά την διαπίστωση συμμόρφωσης τους στα Ρωσικά MRLS), για την ομαλοποίηση του εξαγωγικού εμπορίου οπωροκηπευτικών της χώρας μας προς την Ρωσία».

Πηγή: karditsalive.net

::Nέο Προϊόν:: FEED BACK...κέικ από τυρόγαλα!!!

Το “FEED BACK είναι ένα προϊόν αμιγώς πράσινης επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια επιστημονική κατάκτηση που δίνει λύση στην απορρύπανση περιοχών όπου λειτουργούν μονάδες επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα δευτερογενές επισιτιστικό προϊόν στο οποίο περιέχονται όλες οι θερμίδες και οι πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος.

Αναλυτικότερα: Μετά από έρευνα ετών η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα (τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) κατάφερε να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης από τα υποπροϊόντα του γάλακτος και κυρίως από το «τυρόγαλα» ή «ορό του γάλακτος». Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των υποπροϊόντων κατέληγε σε ποτάμια ή ρυάκια προκαλώντας τεράστια επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και αλυσιδωτά προβλήματα στη δημόσια υγεία, τις καλλιέργειες, ακόμα και την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η λύση του προβλήματος αφορά στην περιοχή της Λάρισας και ειδικά στην Ελασσόνα την πιο σημαντική περιοχή στην τυροκομία στη χώρα.

Η επιστημονική ομάδα μελέτησε τη σύσταση του υποπροϊόντος και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές ιδιότητες του με μια παγκόσμια πατέντα, τη δημιουργία ενός κέικ (του Feed Back) που παράγεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την επεξεργασία του τυρόγαλου και παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό: Συγκεντρώνει την πρωτεΐνη που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, καθώς και απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός στη διάρκεια μιας ημέρας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η απορρύπανση των περιοχών που αντιμετώπιζαν σημαντικό πρόβλημα, την ίδια στιγμή που δημιουργείται ένα επισιτιστικό προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας.

Το επόμενο βήμα είναι η προώθηση του προϊόντος στον τρίτο κόσμο, ως επισιτιστική βοήθεια. Το προϊόν είναι ιδανικό για το σκοπό αυτό, αφού φτάνει στις περιοχές ενδιαφέροντος συσκευασμένο και έτοιμο για κατανάλωση, χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία και υποδομές (εστίες, νερό, μαγείρεμα κλπ).

Έτσι με την παραγωγή και προώθηση του feed back επιτυγχάνεται ταυτόχρονα:

- Απορρύπανση περιοχών με τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα

- Τόνωση της «πράσινης επιχειρηματικότητας»

- Ενίσχυση της καινοτομίας και προσθήκη επιπλέον «προστιθέμενης αξίας» στα ελληνικά προϊόντα

- Ενίσχυση της επισιτιστικής προσπάθειας της χώρας και ενδυνάμωση της «πράσινης διπλωματίας»

- Ένταξη της επιστημονικής έρευνας στους εθνικούς στόχους της χώρας μας.

 Η Copa - Cogeca προειδοποιεί για τα δημητριακά


ImageΤην προσοχή των Ευρωπαίων εφιστά η Copa-Cogeca στην κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί δημητριακών, ενώ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ισπανικής προεδρίας να εγκαινιάσει το διάλογο για τα μελλοντικά όργανα διαχείρισης της αγοράς μετά το 2013.

Μετά από συνάντησή του με την Ισπανίδα υπουργό Γεωργίας, Έλενα Εσπινόσα, ο πρόεδρος της Cogeca, Πάολο Μπρούνι απηύθυνε προειδοποίηση: «Υπάρχει σοβαρή ανισορροπία στον κλάδο δημητριακών της Ευρωπαϊκή Ένωση . Οι τιμές των δημητριακών στην ΕΕ έχουν σημειώσει ραγδαία πτώση 63% από το 2004 ως το 2009. Η καταστροφική κατάσταση έχει προκαλέσει οικονομικές απώλειες 16,6 εκατ. ευρώ για την αγροτική οικονομία το 2009 σε σχέση με το 2008. Αν δεν δράσουμε, η παραγωγή δημητριακών της ΕΕ θα μειωθεί την περίοδο 2010/11, και καθώς τα αποθέματα είναι ήδη χαμηλά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα άνοδο των τιμών δημητριακών και ζωοτροφών το 2011, με καταστροφικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της ΕΕ. Επομένως η Κομισιόν πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσει τη δραματική κατάσταση της αγοράς δημητριακών». Ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, δήλωσε: «Αυτή η καταστροφική κατάσταση αποδεικνύει την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων της ΚΑΠ για διαχείριση της αγοράς στη μετά το 2013 εποχή και συζήτησησης νέων οργάνων. Χρειαζόμαστε όργανα τα οποία δεν θα εμπλέκονται στα σημάδια της αγοράς αλλά θα επιτρέπουν στους αγρότες να αντισταθούν στις κρίσεις και θα τους παρέχουν σταθερότητα ώστε να επενδύουν και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω τα δίχτυα προστασίας, τα εργαλεία διαχείρισης του κινδύνου και τα εργαλεία προώθησης των εξαγωγών. Επιπλέον χρειάζονται επειγόντως αποτελεσματικότερα μέτρα για την ενίσχυση της θέσης των συνεταιρισμών και των παραγωγών στη διατροφική αλυσίδα.»

Πηγή: agronews.gr

::food industry news:: Coca-Cola 3Ε: Αγορά 42.451 ιδίων μετοχών


Σε αγορά 42.451 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 18,0902 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας ευρώ 767.948 ευρώ, προέβη η Coca-Cola 3Ε στις 24/02. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά πραγματοποιήθηκε κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της από 27.4.2009 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της και της από 30.4.2009 συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, μέσω της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ.
Πηγή: capital.gr

::food industry news:: Κρι-Κρι: Στις 128.000 ευρώ οι φόροι 2005-2008



Καταβλητέοι φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα συνολικού ποσού ευρώ 127.943,72 προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο έλεγχο των χρήσεων 2005-2008 στην Κρι - Κρί.

Οι εν λόγω φόροι δεν θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της χρήσης 2009, αναφέρει η εταιρία, καθόσον έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη στις προηγούμενες χρήσεις, προσθέτοντας ότι η ως άνω οφειλή εξοφλήθηκε εφάπαξ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά τον τελευταίο φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2005 έως 2008, η μόνη ανέλεγκτη χρήση της εταιρίας είναι η χρήση 2009.

Πηγή: euro2day.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr