http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Chateau του Μπορντό παλαιώνει κρασί στη θάλασσα


Το Chateau του Μπορντό Larrivet Haut- Brion πειραματίστηκε με τη παλαίωση ενός βαρελιού με κρασί του 2009,  βυθίζοντας το μερικώς  στη θάλασσα.
Το βαρέλι βυθίστηκε μεταξύ των πάρκων στρειδιών του Cap Ferret , στην ακτή του Ατλαντικού, είπε το chateau, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Pessac LEOGNAN του Μπορντό .
Ο διευθυντής και οινοποιός του Larrivet Haut Brion, Bruno Lemoine, είπε στο Decanter.com ότι η ιδέα προήλθε από μια συζήτηση μεταξύ φίλων, που ο καθένας έπαιξε ένα ρόλο στο πείραμα. Ο Lemoine προμήθευσε το κρασί, ο καλλιεργητής στρειδιών Joel Dupuch συνεισέφερε τον υποθαλάσσιο χώρο και ο κατασκευαστής βαρελιών Pierre-

Στην Ευρώπη στρέφεται για εισαγωγές κρασιού η Ρωσία



Ταγκαλάκη Έλενα|  13/06/2012 - 11:41 πμ
Το 2000, στη Ρωσία τα εισαγόμενα κρασιά προέρχονταν από την πρώην Σοβιετική Ένωση (86% του όγκου), ενώ το 2011 αντιπροσώπευαν μόνον το 16,5% των εισαγόμενων οίνων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη ρωσική αγορά οίνου, που παρουσίασε η Ένωση Οινοχόων και Οινοπαραγωγών της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας Έκθεσης του Λονδίνου London International Wine Fair.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΚΕΟΣΟΕ, η ρωσική αγορά έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε όγκο μεταξύ 2000 και 2011, τόσο για τους ήσυχους οίνους (από 2,4 εκατ. σε 9,73 εκατ. εκατόλιτρα) όσο και για τους αφρώδεις

Νέο πρότυπο για ελαιόλαδο και πυρηνέλαιο στη Βραζιλία



Ταγκαλάκη Έλενα|  11/06/2012 - 03:07 μμ
Νέες απαιτήσεις ποιότητας, σήμανσης και ελέγχου των ελαιολάδων και των πυρηνελαίων με τις οποίες οφείλουν να συμμορφώνονται οι εταιρείες παραγωγής καθορίζει το κανονιστικό κείμενο του βραζιλιανού Υπουργείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Τροφίμων που ορίζει το επίσημο πρότυπο για την ταξινόμηση ελαιολάδων και πυρηνελαίων.
Το νέο πρότυπο θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Αυγούστου 2012.
Το εν λόγω πρότυπο έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας στη Βραζιλία, στον Άγιο Παύλο.
Η οδηγία είναι διαθέσιμη στην πύλη του υπουργείου Εξωτερικών Agora:www.agora.mfa.gr/br119
http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotourismos/sustimata-poiotitas/arthro/82099/neo-protupo-gia-elaiolado-kai-purinelaio-sti-vrazilia/

Η ευδέμιδα «εισβάλλει» σε όψιμους αμπελώνες



Με αυξημένους πληθυσμούς ξεκίνησε η δεύτερη πτήση του εντόμου της ευδέμιδας σε όψιμους αμπελώνες, όπως διαπιστώνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.
Επισημαίνεται ότι, σε αμπελώνες που έχει γίνει χρήση φυτοπροστατευτικών,  απαγορεύεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων .
Αναλυτικότερα, ανά ασθένεια, οι ειδικοί συνιστούν τα εξής:

Η Mumm κυκλοφορεί το blanc de blancs



του Gabriel Savage
Η Champagne GH Mumm αντικατέστησε το 130 ετών Mumm de Cramant cuvée με τονέο Mumm Blanc de Blancs.
Το cuvée προέρχεται από αμπελώνες Grand Cru Chardonnay που ανήκουν στο κτήμα στο χωριό Cramant στηνπεριοχή Côtes des Blancs. Παρά το γεγονός ότι όλα τα σταφύλια του νέου Mumm Blanc de Blancs προέρχονται από την ίδια σοδειά, το cuvée έχει χαρακτηριστεί ως μη παλαιωμένο εξαιτίας της απόφασης να ωριμάζει το κρασί μόνο για λίγο στις οινολάσπες για να οξύνει τις φρέσκιες γεύσεις εσπεριδοειδών του Cramant Chardonnay.
Το κτήμα θέλει επίσης να υπογραμμίσει την απαλότητα του αφρού εμφιαλώνοντας τη

Πιλοτική φύτευση δαμάσκηνου Σκοπέλου στο Βόλο



Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής καινοτομίας στο Δαμάσκηνο Σκοπέλου.
Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια συμμετέχει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων MED, της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG, στα οποία εντάσσεται το πρόγραμμα AGRISLES: Επεξεργασία και ανάπτυξη μιας διεθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα στα μεσογειακά νησιά.
Το πρόγραμμα AGRISLES, αφορά τη σύνθεση και ανάπτυξη, μιας διακρατικής στρατηγικής για την καινοτομία στη γεωργία, ανάμεσα στα νησιά της Μεσογείου. Εταίροι του προγράμματος είναι οργανισμοί και φορείς των μεσογειακών χωρών, με συναφή -με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής- αντικείμενο, προερχόμενοι από όλες της νησιωτικές

Πτώση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών για την βιομηχανία μπίρας το 2011


Πτώση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών για την βιομηχανία μπίρας το 2011
Μείωση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών κατέγραψαν το 2011, ως σύνολο, οι πέντε μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες μπίρας, λόγω της συρρίκνωσης της εγχώριας ζήτησης, της έντασης του ανταγωνισμού και της αύξησης των τιμών πρώτων υλών.
Παράλληλα, στην αγορά συνεχίζονται οι ανακατατάξεις όσον αφορά τα μερίδια.
Οι αθροιστικές πωλήσεις των πέντε επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα εταιρικά αποτελέσματά τους, ανήλθαν το 2011 σε 526,12 εκατ. Ευρώ, έναντι 553,29 εκατ. ευρώ το 2010. Μειώθηκαν, δηλαδή, κατά περίπου 5% σε ποσοστό και κατά 27,17 εκατ. ευρώ σε αξία.
Συγχρόνως, τα λειτουργικά κέρδη τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περιορίστηκαν σε 104,03 εκατ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr