http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Χάρτης των Γεύσεων 2010


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2010
θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το κρασί, ακόμη στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που ζούμε, συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εξακολουθεί να προσθέτει ποιότητα στις απλές χαρές της καθημερινής μας ζωής.

Γι’ αυτό τον λόγο και η Wine Plus, όπως κάθε χρόνο, ξεκινά τις προετοιμασίες για την κορυφαία οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, την έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων Χάρτης των Γεύσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στην ατμοσφαιρική Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Για το 2010, ο Χάρτης των Γεύσεων, με στόχο να διατηρήσει τη δημοτικότητά του και στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.:

Έγκριση επενδυτικών προγραμμάτων για οπωροκηπευτικά

 
Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για βιώσιμα επιχειρησιακά προγράμματα στον τομέα των οπωροκηπευτικών, με σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη εγκρίθηκε η τροποποίηση ενός επιχειρησιακού προγράμματος και ενός σχεδίου αναγνώρισης.

Αναλυτικότερα, η απόφαη αφορά:

::wine news:: Στο συρτάρι μπαίνει το σχέδιο για το βιολογικό κρασί

http://www.agronews.gr/images/stories/fytika/stafyli-krasi-potiri2.jpg 
Αναβάλλει τον κανονισμό για το βιολογικό κρασί η Κομισιόν, καθώς  τα κράτη μέλη δεν έχουν μπορέσει να καταλήξουν σε συμφωνία επί βασικών σημείων της προτεινόμενης ρύθμισης. Ο νέος κανονισμός, ο οποίος συζητιέται στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια, θα έθετε τις προδιαγραφές παραγωγής «βιολογικού κρασιού». Μέχρι σήμερα «βιολογικό κρασί» δεν υφίσταται για την κοινοτική νομοθεσία. Το κρασί από βιολογικά σταφύλια μπορεί να πωλείται μόνο ως «κρασί από σταφύλια βιολογικής γεωργίας».
«Στην πλειονότητα των κρατών μελών δεν έχουν επιτευχθεί οι συνθήκες για την θέσπιση αυτών των νέων κανόνων,» δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Ντατσιάν Τσιόλος. Δεν είμαι έτοιμος να δεχτώ ένα συμβιβασμό επί των βιολογικών προδιαγραφών, ο οποίος θα έστελνε λανθασμένα σήματα

::food news:: Limit up στα τρόφιμα «προβλέπει» ο FAO

 
Σε πολύ υψηλά επίπεδα (αύξηση σε ποσοστό 15% - 40%) σε σχέση με τα ανώτατα επίπεδα της περιόδου 1997 -2006 θα κυμανθούν οι τιμές των σιτηρών κατά μέσο όρο, τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια κοινή έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας FAO και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (Organisation for Economic Co –operation and Development – O.E.C.D.).

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση οι πραγματικές τιμές για τα φυτικά έλαια αναμένεται να αυξηθούν σε ποσοστό πάνω από 40%. Οι τιμές παραγωγού στα γαλακτοκομικών υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν κατά μέσο όρο μεταξύ 16% - 45% υψηλότερα. Πτώση, ωστόσο, καταγράφουν οι τιμές παραγωγού αγροτικών αγαθών σε σύγκριση με το ρεκόρ ανόδου που

::ouzo news:: 124% πάνω ο φόρος στο Ούζο.




Κατά 30% τουλάχιστον εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών  ότι θα περιοριστεί φέτος η εγχώρια κατανάλωση ούζου, κυρίως λόγω των απανωτών αυξήσεων του....... Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  οινοπνεύματος, ο οποίος σε σχέση με πέρυσι είναι μεγαλύτερος κατά 124%.
Παράλληλα, οι δύο διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ στα οινοπνευματώδη ποτά (από το 19% στο 23% από 1ης Ιουλίου), σε συνδυασμό με τις αυξήσεις του ΕΦΚ, έχουν ανεβάσει, σύμφωνα με τον ΣΕΑΟΠ, τη συνολική φορολόγηση στο ούζο στο 70% έως 80% της λιανικής τιμής του.
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, τα μέλη του οποίου παράγουν το παραδοσιακό ποτό της χώρας, υπογραμμίζουν επίσης ότι, η κατάσταση στο χώρο παραγωγής του ούζου επιβαρύνεται και από το γεγονός ότι ο ΕΦΚ αποδίδεται στο κράτος εντός 30 ημερών, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, πέραν της σφικτής πολιτικής των Τραπεζών στο

Σκληραίνει το παζάρι για την τιμή του ροδάκινου

ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

 http://beertalking.files.wordpress.com/2008/08/the-peach.jpg


Του Γιώργου Ρούστα
Σε αναβρασμό βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Λάρισας και ολόκληρης της χώρας, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα των χαμηλών τιμών, που αντιμετώπισαν έντονα την περσινή περίοδο. Από την μία κάποιοι παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την περσινή σοδειά του 2009 και από την άλλη, κανείς δεν τους διασφαλίζει την απορρόφηση της φετινής σοδειάς, λίγο πριν το ξεκίνημά της συγκομιδής. Οι διαπραγματεύσεις για τη χρυσή τομή για το βιομηχανικό ροδάκινο συνεχίζονται μεταξύ των Ενώσεων παραγωγών και της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ ), με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παίζει προς το παρόν τον ρόλο του διαιτητή. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο έχει δώσει διορία στην ΕΚΕ να ανοίξει τα χαρτιά της και να ανακοινώσει τιμές το αργότερο μέχρι 25 Ιουνίου. Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνάντηση των Ομάδων Παραγωγών στη Μακεδονία για την εξέταση των τελευταίων δεδομένων. Προς το παρόν οι 4 Ομάδες Παραγωγών του Νομού (Γιάννουλη, Φαλάνη, Δένδρα και Τύρναβος) κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με την τιμή στόχου, ωστόσο σπεύδουν να στείλουν το μήνυμα προς τους μεταποιητές ότι «φέτος δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στα παιχνίδια των βιομηχάνων και απειλούν με

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr