http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 21, 22 και 23 Απριλίου 2012


από χέρι σε χέρι και
και από γενιά σε γενιά
για να μη χάσουμε αύριο
αυτά που έχουμε σήμερα.
Πελίτι
Αγαπητοί φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που θα λάβουν χώρα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2012. Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας και τις πρακτικές που έχετε αναπτύξει στον κήπο, τη γειτονιά, την πόλη ή τη χώρα σας σε σχέση με τις ντόπιες ποικιλίες και γενικά με την καλλιέργεια τροφής. Ελάτε να συμμετάσχετε στη μεγάλη ανταλλαγή κατά την οποίαν μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον τους σπόρους των προγόνων μας. Τώρα που η οικονομική κρίση είναι στην πόρτα μας, τώρα που χάνουμε βασικές ελευθερίες κερδισμένες με δύσκολους αγώνες, είναι η ώρα για συσπείρωση. Σε περιόδους σοβαρών οικονομικών

Υπεραυτάρκεια στα αλιεύματα έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ

Υπεραυτάρκεια στα αλιεύματα έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ
Την ώρα που όπως δήλωσε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ο αγροτικός τομέας είναι σε θέση να παράξει νέο πλούτο και να επιτύχει την υπεραυτάρκεια, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νεότερα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ για το ποσοστό αυτάρκειας στον τομέα της αλιείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ολοκληρωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΣΕΓΕΣ, στα αλιεύματα το ποσοστό αυτάρκειας αγγίζει το 125,61% περίπου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Τζανέτος Καραμίχας το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μία σειρά βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2010, ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 94% περίπου.

Οι συνεταιρισμοί μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα για υπεραυτάρκεια, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ημερίδα που διοργάνωσε η κορυφαία Συνομοσπονδία της χώρας στη συμπρωτεύουσα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση




Ειδικότερα, το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο

Μακαρόνια ογκρατέν

Μακαρόνια ογκρατένΠλούσια και νόστιμη συνταγή για μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ και τυρί φέτα.Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά 
Συνταγή για: 8 μερίδες 

Υλικά: 
Μακαρόνια παστίτσιου ή πένες500 γρ. 
Αυγά3 μεγάλα 
Τυρί φέτα300 γρ. χοντροτριμμένη 
Γάλα1,5 κούπα 
Αλάτι, άσπρο πιπέριόσο σας αρέσει 
Υλικά για την μπεσαμέλ: 
Γάλα7 κούπες 
Βούτυρο ή μαργαρίνη150 γρ. 
Αλεύρι12 κουταλιές 
Αλάτι, άσπρο πιπέριόσο σας αρέσει 
Τριμμένο μοσχοκάρυδοόσο σας αρέσει 
Τριμμένο σκληρό τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)3 κουταλιές 
Τριμμένη φρυγανιάλίγη για πασπάλισμα 

Οδηγίες: 
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε από τη φωτιά ενώ «κρατάνε» ακόμη και τα στραγγίζετε.
2. Χτυπάτε τα αυγά καλά, προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Τα προσθέτετε στα μακαρόνια και ανακατεύετε να πάει παντού το τυρί. Τα αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Ζεσταίνετε το γάλα για τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε για λίγο πάνω από τη φωτιά και προσθέτετε το ζεστό γάλα. Συνεχίζετε το

Απαγορεύεται η διακίνηση εσπεριδοειδών με ποδίσκο και φύλλα.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, υπενθυμίζει στους παραγωγούς-διακινητές εσπεριδοειδών ότι σύμφωνα με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία απαγορεύεται η διακίνηση εσπεριδοειδών με ποδίσκο και φύλλα. Επίσης στα μέσα συσκευασίας όπως τελάρα, κλούβες που φέρουν εσπεριδοειδή απαγορεύεται να τοποθετούνται φύλλα ή κλαδίσκοι που χρησιμοποιούνται συνήθως για διακόσμηση!!!
Η απαγόρευση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική από φυτοϋγειονομικής άποψης για την μη εξάπλωση παθογόνων καραντίνας όπως ιός Τριστέτσας εσπεριδοειδών, κορυφοξήρα (μύκητας) και ο νέος τετράνυχος Eutetranychus orientalis.
Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο από 1.500 έως 6.000 ευρώ και επιπλέον επιβάλλονται

Ο Ε.Φ.Κ στο κρασί θα ενισχύσει την παραοικονομία.

ampeliaΗ επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί είναι μία πρόταση που δεν εφάπτεται της Ελληνικής αλλά ούτε της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, καθ' όσον το θέμα επιβολής Ε.Φ.Κ. στο κρασί έχει επί μακρόν συζητηθεί επανειλημμένα σε αρμόδια Κοινοτικά όργανα αλλά και στο εσωτερικό της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Οίνου επισημαίνει  στην επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
Καμία χώρα, τονίζει ΄΄κανένα Κράτος – Μέλος της Κοινότητας που είναι χώρα παραγωγής οίνου, δεν έχει επιβάλει Ε.Φ.Κ. στο κρασί (ούτε η Γερμανία). Αντίθετα Κράτη – Μέλη που δεν παράγουν κρασί, για ευνόητους λόγους το έχουν κάνει.
Η Ελλάδα είναι χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ οίνου. Οι χώρες παραγωγοί οίνου είναι σταθερές στην απόφασή τους να κρατήσουν μηδενικό τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Η Ελλάδα έχει ακόμα

Ανοίγει η ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιολάδου

Ανοίγει η ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιολάδου


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι μετά από αίτημα της χώρας μας πριν λίγους μήνες αλλά και πρόσφατο αίτημα των Ισπανών, ψηφίστηκε χθες (7 Φεβρουαρίου 2012) στη Διαχειριστική Επιτροπή Γεωργικών Αγορών, στις Βρυξέλλες, Κανονισμός για το Άνοιγμα της Ιδιωτικής Αποθεματοποίησης Παρθένου Ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα, με τη διαδικασία υποβολής προσφορών, για αποθεματοποίηση συνολικής ποσότητας 100 χιλ. τόνων «εξαιρετικού παρθένου» και «παρθένου» ελαιολάδου για όλες τις χώρες τις Ε.Ε.
Η πρώτη μερική δημοπρασία αρχίζει στις 17 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει στις 21 Φεβρουαρίου 2012 και η δεύτερη αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει την 1η Μαρτίου 2012.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, «το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr