http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

3ο φεστιβάλ μεσογειακών γεύσεων-γιορτή θάλασσας & ψαριού


3ο φεστιβαλ μεσογειακων γευσεων-γιορτη θαλασσας & ψαριου
16-17 Οκτωβρίου, παραλία Ιαλυσοού, Χώρος στάθμευσης (πευκάκια), ώρα έναρξης 18:00
για τριτη συνεχη χρονια ο πολιτιστικος οργανισμος ΜΕΚΤΟ του δημου ιαλυσου διοργανωνει εκδηλωσεις μεσογειακων γευσεων με συμμετοχη συλλογων απο ολα τα δωδεκανησα και αφθονους μεζεδες πολλες εκπληξεις, μουσικη λαϊκη-παραδοσιακη χορο τραγουδι σας περιμενουμε ολους
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Οκτωβρίου/ Ελάτε να δοκιμάσουμε τις εξαιρετικές μεσογειακές δωδεκανησιακές γεύσεις, να απολαύσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας. Υπέροχοι θαλασσινοί μεζέδες θα συνοδεύονται από άφθονο κρασί, ρετσίνα και ούζο. Οι μουσικές μας ορχήστρες θα πλαισιώνουν την

Μοσχομυρίζει… ψωμί στο 2ο Φεστιβάλ Άρτου



ImageΈνα εκατομμύριο κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης ψήνονται από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Στο κέντρο της Πλατείας έχει στηθεί ένας μύλος (για την ακρίβεια εποπτικός-εκπαιδευτικός υδρόμυλος), που αλέθει στάρι και παράγει αλεύρι και πίτυρα, ενώ ένας παρουσιαστής εξηγεί τις διαδικασίες και τα στάδια παρασκευής των αλεύρων.
Υπάρχουν τα ζυμωτήρια που ζυμώνουν για μεγάλες ποσότητες για τους επισκέπτες, αλλά και «εργαστήρια ζυμαριού» για να αισθανθούν οι επισκέπτες, και κυρίως οι μικροί επισκέπτες, το ζυμάρι και να κάνουν με αυτό διάφορα αρτοσκευάσματα. Οι σύγχρονοι φούρνοι ψήνουν συνεχώς τα φημισμένα Θεσσαλονικιώτικα κουλούρια (σιμίτια, από το σουσάμι) και άλλα

Πιο θετικοί οι καταναλωτές στην αγορά άρτου από τα s/m

http://2.bp.blogspot.com/__qFOqyOHliA/ShbgGDc1NTI/AAAAAAAAAs0/trViceoW4BE/s320/artos.jpg 
Σταδιακά αυξητική αν και αργή είναι η διεύρυνση των πωλήσεων άρτου και αρτοσκευασμάτων από τα σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον οι καταναλωτές εμπιστεύονται περισσότερο, για την ποιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων.
Σύμφωνα με έρευνα, οι καταναλωτές απαντούν σήμερα με ποσοστό 43,2% (έναντι 21,5% το 2005) πως θα αγόραζαν αρτοσκευάσματα τα οποία ψήνονται στα σούπερ μάρκετ. Ακόμη, ποσοστό 16% (έναντι 9,4% το 2005) δηλώνει ότι θα αγόραζε ψωμί που ψήνεται σε σούπερ μάρκετ, ακόμη και εάν αυτό είναι κατεψυγμένο ή προψημένο.

Ένα ακόμη ζήτημα φαίνεται να είναι και το ωράριο των φούρνων, καθώς ποσοστό 14,2% λέει ότι

Άλλαξε χέρια το 4,4% της Νηρέας


ImageΑλλαγές στο μετοχικό σχήμα της Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες που πολύ πιθανό να συνδέονται με ανακατατάξεις που κυοφορούνται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών γενικότερα το τελευταίο διάστημα. Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου μεταβιβάστηκε μέσω του Χ.Α. το 4,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην τιμή των 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή έγινε μέσω δυο πακέτων 2.756.130 μετοχών, συνολικής αξίας περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Μεταλλαγμένα, βιοποικιλότητα και κλιματικές αλλαγές στο σημερινό Συμβούλιο υπουργών περιβάλλοντος


 
Μετά τους υπουργούς Γεωργίας, στις 27 Σεπτεμβρίου, τώρα ήρθε η σειρά των υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πρόταση κανονισμού που αποσκοπεί να δώσει στα κράτη μέλη την ελευθερία να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, σε τμήμα ή στο σύνολο της επικράτειάς τους. Για τον σκοπό αυτό συναντώνται σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, με την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΤίνα Μπιρμπίλη, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Επίσης,, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα θέματα της βιοποικιλότητας, της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου πέραν του 20%, καθώς και η προετοιμασία για την επικείμενη σύνοδο του ΟΗΕ για την

Η Kraft στηρίζει το έργο σίτισης του Δήμου Αθηναίων

http://www.kraftfoods.gr/kraft/images/grel1/logo/logo_kraft_img.gif 
Η Kraft Foods Hellas στήριξε το έργο σίτισης του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντικής Προσφοράς (Delicious Difference Week).
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Προσφοράς αφορά σε πρωτοβουλία που οργανώνει η Kraft παγκοσμίως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόμενοί της σε κάθε χώρα συμμετέχουν εθελοντικά σε μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα.

Φέτος η εβδομάδα Εθελοντικής Προσφοράς διοργανώθηκε σε πάνω από 100 χώρες με τη βοήθεια χιλιάδων εργαζομένων της Kraft, από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου.Στην Ελλάδα, η Kraft Foods Hellas

Εξαγωγικές ποσοστώσεις δημητριακών επέβαλε η Ουκρανία


 
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας – μιας από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς χώρες στο κόσμο στα δημητριακά – αποφάσισε τελικά να επιβάλει περιορισμούς (ποσοστώσεις) στις εξαγωγές δημητριακών από τη χώρα.
Έτσι, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Ουκρανία θα εξάγει μόνο 2 εκατ. τόνους καλαμποκιού, 500.000 τόνους σταριού και άλλους 500.000 τόνους κριθαριού, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης, κ. Άρτεμ Πετρένκο.
Η φετινή ουκρανική παραγωγή δημητριακών, όπως και η ρωσική (που και σε αυτήν έχει επιβληθεί εμπάργκο στις εξαγωγές από τις 15 Αυγούστου) επλήγη από τους αλλεπάλληλους καύσωνες και την

Συνεχίζει την πορεία διακρίσεων ο οίνος Tsantali «Kanenas»

http://www.kavapetrakis.gr/photos/proionta/01-oinos/03-erythra/kanenas-tsantali.jpg 
Ο νέος οίνος «Kanenas» Maronia Vineyards της οινοποιίας Tsantali, συνεχίζει την πορεία διακρίσεων σε παγκόσμιους οινικούς διαγωνισμούς.
Συγκεκριμένα, στο 17ο διαγωνισμό Βρυξελλών που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, το «Kanenas» ροζέ απέσπασε το χρυσό και το «Kanenas» λευκό το ασημένιο βραβείο. Οι εν λόγω οίνοι έχουν αποσπάσει ήδη διακρίσεις σε διαγωνισμούς διεθνούς εμβέλειας όπως οι International Wine Spirit Competition, International Wine Challenge, Vinalies Internationales.


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr