Βάρος στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα των αγροτικών προϊόντων πρέπει να ρίξει η χώρα μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς εκεί βρίσκεται η παραγωγική δύναμη της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την εξαγωγική μας δραστηριότητα.
Ειδικότερα αν αναλογιστούμε, ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές διαθέτουν υψηλή αγοραστική δύναμη και έχουν μεγάλες απαιτήσεις ως προς τους υγειονομικούς κανόνες, την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν. Αυτή η ποιότητα, πρέπει να έχει σφραγίδα ελληνική! Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε, στην «εκπαίδευση» των Ελλήνων και
Κλείνει μέσα του όλη τη "γεύση" της ηφαιστειακής και άνυδρης γης της Σαντορίνης, την ευρηματικότητα των κατοίκων της και το ρεύμα εκσυγχρονισμού της τοπικής γαστρονομίας. Το παγωτό φάβα δεν μοιάζει με τα άλλα, γιατί δεν είναι γλυκό αλλά αλμυρό, δεν αποτελεί επιδόρπιο αλλά προσφέρεται ως ορεκτικό, ως καλωσόρισμα και δεν μπορεί κανείς να το βρει στα περίπτερα, παρά μόνο στη Σαντορίνη!



