Βάρος στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα των αγροτικών προϊόντων πρέπει να ρίξει η χώρα μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς εκεί βρίσκεται η παραγωγική δύναμη της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την εξαγωγική μας δραστηριότητα.
Ειδικότερα αν αναλογιστούμε, ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές διαθέτουν υψηλή αγοραστική δύναμη και έχουν μεγάλες απαιτήσεις ως προς τους υγειονομικούς κανόνες, την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν. Αυτή η ποιότητα, πρέπει να έχει σφραγίδα ελληνική! Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε, στην «εκπαίδευση» των Ελλήνων και