http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Στροφή του Καπνικού Συνεταιρισμού Κιλκίς στην καλλιέργεια ροδιάς

 


Στην αναζήτηση εναλλακτικών καλλιεργειών στράφηκαν τα μέλη του Καπνικού Συνεταιρισμού Τούμπας ν. Κιλκίς, επιλέγοντας την καλλιέργεια της ροδιάς και από ό,τι φαίνεται, δεν έχασαν.

Ο Καπνικός Συνεταιρισμός Τούμπας ν. Κιλκίς ιδρύθηκε το 1983 και αποτελεί τον μακροβιότερο από τους καπνικούς συνεταιρισμούς, ο οποίος καθιερώθηκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους στην παραγωγή, επεξεργασία και διάθεση καπνών, ποικιλίας Βιρτζίνια.
Με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και αξιολογώντας τα δεδομένα της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής αγοράς, το 2006 εγκατέστησαν τις πρώτες καλλιέργειες ροδιάς.
Με σκοπό την επέκταση των φυτειών των μελών του, με υψηλής ποιότητας δενδρύλλια, σε προσιτές τιμές, ο Συνεταιρισμός δραστηριοποιήθηκε άμεσα στην παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού ροδιάς.
Παράλληλα, με στόχο την ισχυρή και ευέλικτη διείσδυση του παραγόμενου προϊόντος στην αγορά, μέλη του συνεταιρισμού δημιούργησαν την εταιρεία "Το Ρόδι", η οποία δραστηριοποιείται πλέον σε

Μπλόκο σε 163 κιλά ακατάλληλο γιαούρτι

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/giaourti1.jpg
Στην κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά που κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους τους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

Ειδικότερα πρόκειται για 816 τεμάχια γιαούρτι αγελάδος 2 % με την επωνυμία Μανδρέκας ΑΕ, σε

::olive oil news:: Ποιοι ελαιοπαραγωγοί δικαιούνται το ποιοτικό παρακράτημα


  Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου “Βελτίωση της ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων” που αφορά τους παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς για τα έτη 2010 έως 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι παραγωγοί για την καλλιέργεια ελιάς είναι οι παραγωγοί, οι οποίοι παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ή Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και είναι ταυτόχρονα βιοκαλλιεργητές ή εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και επιπλέον παραδίδουν το προϊόν τους σε πιστοποιημένες από τον

Σε κρίση η παραγωγή θεσσαλικού βαμβακόμελου

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΧΩΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

* ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ
 
Του Δημ. Κατσανάκη



Ραγδαία μείωση της παραγωγής βαμβακόμελου παρατηρείται στη Θεσσαλία την τελευταία πενταετία παρότι η καλλιέργεια βαμβακιού παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Η μείωση της παραγωγής του τοποθετείται χρονικά σε μια περίοδο που άρχισαν να διατυπώνονται οι πρώτες σκέψεις για την ταυτοποίηση και κατοχύρωση του θεσσαλικού βαμβακόμελου.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε στο Φεστιβάλ Πηνειού, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων, Βασίλης Ντούρας, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά οι μελισσοκόμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και σχετίζεται με τις μεγάλες απώλειες του πληθυσμού των μελισσών.
Το μέλι από βαμβάκι αποτελούσε πριν μερικά χρόνια το 10% της συνολικής ελληνικής παραγωγής μελιού και παράγεται από μέλισσες σε κυψέλες που βρίσκονται κοντά σε βαμβακοχώραφα. Ως εκ τούτου οι

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr