Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το νέο γάλα «Εκλεκτόν» λανσάρει η Αγνό

Τη συσκευασία επιμελήθηκε η Admine

 


Το νέο γάλα «Εκλεκτόν» λανσάρει η Αγνό
 
Η ΑΓΝΟ παρουσιάζει το νέο, επιλεγμένο, φρέσκο γάλα της με την επωνυμία Εκλεκτόν.
Οι φάρμες που παράγουν το «Εκλεκτόν» απέχουν ελάχιστα από τη μονάδα επεξεργασίας του γάλακτος. Έτσι από τη συλλογή ως την παστερίωση μεσολαβεί ελάχιστος χρόνος. Το γάλα υπόκειται στην ελάχιστη δυνατή επέμβαση του ανθρώπινου χεριού.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λιποπεριεκτικότητά του να κυμαίνεται από 3,7% έως 4,1%, ανάλογα με την εποχή. Για όσους προτιμούν το γάλα χαμηλής λιποπεριεκτικότητας, υπάρχει το «Εκλεκτόν» με

Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού

 
 
«Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού, ιδιαίτερα αν είναι με φημισμένα ποιοτικά προϊόντα της Ελληνικής γης», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, και υποστηρίζουν το Συνέδριο IMIC 2011 «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού», το οποίο θα γίνει 2-3 Φεβ 2011, στο Μέγαρο- Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Σκοπός του συνεδρίου «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» είναι να συμβάλει στην κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γευστικές εμπειρίες στον τουρισμό. Το συνέδριο είναι πολύ επίκαιρο γιατί η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας μεγάλης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
Το φαγητό, όταν προσφέρεται με τοπικά φημισμένα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη εκπροσωπεί την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που

150 χρόνια σοκολάτα υγείας Παυλίδη

http://www.kraftfoods.gr/kraft/images/grel1/pictures/ygeias_100g.jpg 
Παρουσιάζει το πρώτο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη 

Η παλαιότερη ελληνική σοκολάτα, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 29 και 30 Ιανουαρίου παρουσιάζει το Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της σοκολάτας, να δουν πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Παυλίδη, καθώς και την έκθεση συσκευασιών που φοιτητές του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design δημιούργησαν για την επέτειο και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.
Επιπλέον, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά σε

Προσπάθειες εξαγωγής λαδιού

Προσπάθειες εξαγωγής λαδιού
Η αδιαφορία που επέδειξαν οι ελαιοπαραγωγοί – δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την τιμή των 2.20 ευρώ – στην πρόταση της ΕΑΣ Πηλίου για αγορά του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου εσοδείας 2010-2011 για εξαγωγή του σε Κίνα και Σουηδία δεν στάθηκε ικανή για να κάμψει την απόφαση της Ένωσης να ανοίξει ένα νέο και ιδιαίτερα σημαντικό εξαγωγικό δίαυλο…
Χθες ουσιαστικά έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΑΣ Πηλίου στους ελαιοπαραγωγούς για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην πρόταση της Ένωσης να ανοίξουν… δρόμους λαδιού σε Κίνα και Σουηδία σε συσκευασία 5 λίτρων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημήτρη Σπανό το ενδιαφέρον των παραγωγών ήταν ελάχιστο, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την τιμή των 2.20 ευρώ το λίτρο που έδινε η ΕΑΣ ως τιμή αγοράς του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου εσοδείας 2010-2011. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μάλιστα είχε αναγνωρίσει το γεγονός πως η τιμή δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ωστόσο

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr