http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food marketing:: Join the mission...από τη Jacobs!!!

O Διαγωνισμός της Kraft με τίτλο "Join the mission"... ξεκίνησε με σκοπό να διαφημίσει τα προϊόντα της Jacobs!!! O τρόπος είναι πρωτότυπος και περιπετειώδης...

Join the mission...

http://www.jacobs.gr/jacobs4/page?PagecRef=1

::food news:: 510.000 Ευρώ πρόστιμο σε εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ, επιβάλλεται στην εταιρία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία..... ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα, συνολικό πρόστιμο πεντακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ (510.000 ευρώ) το οποίο αναλύεται ως εξής:


  • Πρόστιμο 400.000 ευρώ για νοθεία, παραπλάνηση καταναλωτή, παραγωγή και διάθεση μη κανονικών και ασφαλών τροφίμων

  • Πρόστιμο 40.000 ευρώ για έλλειψη άδειας λειτουργίας

  • Πρόστιμο 40.000 ευρώ για μη τήρηση του συστήματος ιχνηλασιμότητα

  • Πρόστιμο 30.000 ευρώ για παρασκευή και εμπορία μη γαλακτοκομικών προϊόντων σε εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός, Κ. Μπατζελή τόνισε: «Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην διατροφική ασφάλεια και την τήρηση της νομοθεσίας. Όπως έχουμε πει, τα ασφαλή τρόφιμα δεν πρέπει να είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι παραβάτες και ιδιαίτερα εκείνοι που επιμένουν να νοθεύουν και να παραπλανούν τους πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των καταναλωτών. Στα πλαίσια των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που ετοιμάζουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, θέτουμε σε ισχύ τον Διατροφικό Τειρεσία. Ένα ισχυρό εργαλείο που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα της διατροφικής ασφάλειας».

Πηγή: agroschannel.gr

::food industry news:: Nestle: Κάμψη 42% στα κέρδη του έτους

Μειωμένα κέρδη κατά 42% εμφάνισε η Nestle SA για το σύνολο της χρήσης του 2009, αναφέροντας πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. ελβετικών φράγκων (9,19 δισ. δολ.).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,4 δισ. ελβετικά φράγκα το 2009, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,92 φράγκα.
Το 2008 τα καθαρά κέρδη ήταν στα 18,04 δισ. ελβετικά φράγκα. Παράλληλα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,1% στα 108 δισ. φράγκα.
Σημειώνεται πως παρά την πτώση των κερδών, η Nestle αύξησε το μέρισμα για το 2009 στα 1,60 φράγκα από 1,40 φράγκα.
«Με την οργανική ανάπτυξη να ανέρχεται στο 4,1% για το περασμένο έτος και δεδομένων των συνθηκών, ήμασταν σε θέση να αναπτυχθούμε ταχύτερα σε σχέση με τον ευρύτερο κλάδο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Paul Bulcke.
Πηγή: capital.gr

::food industry news::Tα καταστήματα Dia μετατρέπονται σε Carrefour

Carrefour

http://www.diahellas.gr/Portals/0/Skins/pioneerred/images/DIA_logoNew_B.png
Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου υπερμάρκετ και σουπερμάρκετ Carrefour στα Βαλκάνια υπό τη μορφή franchise ανακοίνωσαν οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν, από κοινού, τη δημιουργία εταιρίας στα Βαλκάνια (Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Φύρομ, Μοντενέγκρο, Σερβία και Σλοβενία).
Η νέα αυτή εταιρία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων υπερμάρκετ και σουπερμάρκετ της Carrefour υπό τη μορφή franchise. To 60% της εταιρίας θα ανήκει στην "Μαρινόπουλος" και το 40% στην Carrefour Μαρινόπουλος (εταιρία που και αυτή αποτελεί κοινοπραξία της Carrefour και της Μαρινόπουλος).
Επίσης, η κοινή θυγατρική τους εταιρία στη Βουλγαρία (σήμερα 80% της Carrefour Μαρινόπουλος και 20% της Carrefour SA) θα ανήκει στη νέα αυτή εταιρία.
Η δημιουργία της κοινής θυγατρικής εταιρίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της παραδειγματικής συνεργασίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, επιτρέποντας στους δύο ομίλους να πετύχουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην ελπιδοφόρα αγορά των Βαλκανίων.
Οι εταιρίες Carrefour και Μαρινόπουλος, συνεργάτες τα τελευταία 17 χρόνια στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχουν στο δίκτυό τους σήμερα, μέσα από την κοινή τους εταιρία Carrefour Μαρινόπουλος, 35 υπερμάρκετ, 219 σουπερμάρκετ και 284 καταστήματα ευκολίας (convenience stores), με ετήσιο τζίρο (2009) 2.419 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, συνεργάζονται στη Βουλγαρία από το 2007.
Επίσης, οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να μετατρέψουν το δίκτυο των καταστημάτων Dia στην Ελλάδα σε σουπερμάρκετ και καταστήματα ευκολίας (convenience stores) Carrefour.
H Carrefour και η Μαρινόπουλος, με συνεργασία πολλών ετών στην Ελλάδα, ανακοινώνουν τη μετατροπή του δικτύου των 381 καταστημάτων Dia στην Ελλάδα (από τα οποία τα 126 είναι franchise):
- σε σουπερμάρκετ με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος ή
- σε καταστήματα ευκολίας (convenience stores) με την επωνυμία Carrefour Express.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού.
Η Carrefour και η Μαρινόπουλος ανακοίνωσαν, τέλος, την ενσωμάτωση της εταιρίας Dia Hellas (κατά 80% της Carrefour SA και κατά 20% του Ομίλου Μαρινόπουλος), στην κοινή τους εταιρία Carrefour Μαρινόπουλος.
Πηγή: express.gr

::food industry news::Vivartia: Αγορά μετοχών από MIG

Logo Vivartia
Σε αγορά 402 μετοχών της Vivartia συνολικής αξίας 8.051,25 ευρώ, προέβη η Marfin Investment Group A.E. Συμμετοχών στις 18/02, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η MIG δύναται να θεωρηθεί ότι έχει στενό δεσμό με τον κ. Βγενόπουλο Ανδρέα, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Vivartia και τον κ. Μαλαματίνα Ανδρέα, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Πηγή: capital.gr

::food industry news:: Απορρόφηση της Dia Hellas και ανάπτυξη στη βαλκανική αγορά

Carrefour

http://www.diahellas.gr/Portals/0/Skins/pioneerred/images/DIA_logoNew_B.png

Μέσα από δύο big deals με τον Ομιλο Carrefour ο Ομιλος Μαρινόπουλος αναβαθμίζει την παρουσία του στο χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. Το πρώτο deal, στο οποίο η «Ν» έχει ήδη αναφερθεί με δημοσίευμά της στις 3 Δεκεμβρίου 2009, προβλέπει ότι οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος ενσωματώνουν την Dia Hellas που κατά 80% ελέγχεται από τον Ομιλο Carrefour και κατά 20% από τον Ομιλο Μαρινόπουλος στην κοινή τους εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος. Οσο για το δεύτερο deal, προβλέπει τη δημιουργία από τους δύο ομίλους κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου hypermarket και super market Carrefour στα Βαλκάνια υπό τη μορφή franchise.

Dia

Σε ό,τι αφορά το deal για την απορρόφηση της Dia Hellas από την Carrefour Μαρινόπουλος, προβλέπει επίσης τη μετατροπή του δικτύου των καταστημάτων Dia στην Ελλάδα σε σουπερμάρκετ και convenience stores Carrefour. Ειδικότερα, πρόκειται για 381 καταστήματα Dia, από τα οποία τα 126 είναι franchise και τα οποία μετατρέπονται σε super market με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος ή σε convenience stores με την επωνυμία Carrefour Express. Πλέον σε σύνολο η Carrefour Μαρινόπουλος θα λειτουργεί περί τα 920 καταστήματα. Οπως ανακοινώθηκε, η συνεργασία αυτή υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού. Το deal για τα Βαλκάνια προβλέπει την ίδρυση από τους ομίλους Carrefour και Μαρινόπουλος κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου hypermarket και super market Carrefour στα Βαλκάνια με συμβάσεις franchise. Η σχετική συμφωνία περιλαμβάνει τις αγορές της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μοντενέγκρο, της Σερβίας και της Σλοβενίας. To 60% της νέας εταιρείας θα ανήκει στον Ομιλο Μαρινόπουλος και το 40% στην Carrefour Μαρινόπουλος, εταιρεία που και αυτή αποτελεί κοινοπραξία των ομίλων Carrefour και Μαρινόπουλος. Επίσης, η κοινή θυγατρική τους εταιρεία στη Βουλγαρία, που σήμερα ελέγχεται κατά 80% από την Carrefour Μαρινόπουλος και κατά 20% από τον Ομιλο Carrefour, θα ανήκει στη νέα αυτή εταιρεία. «Η δημιουργία της κοινής θυγατρικής εταιρείας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της παραδειγματικής συνεργασίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, επιτρέποντας στους δύο ομίλους να πετύχουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην ελπιδοφόρα αγορά των Βαλκανίων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εδώ και 17 χρόνια

Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος είναι συνεργάτες τα τελευταία 17 χρόνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχουν στο δίκτυό τους μέσα από την κοινή τους εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος 35 hypermarket, 219 super market και 284 convenience stores με ετήσιο τζίρο το 2009, 2,419 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα συνεργάζονται στη Βουλγαρία από το 2007.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr