http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industry news:: Carrefour: Οριακή μείωση 3% στις πωλήσεις το 2009

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/carrefour007-big.jpg της Αλεξάνδρας Γκίτση


Στα 320.413 ευρώ, από 19,039 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2008, συρρικνώθηκαν πέρυσι τα καθαρά αποτελέσματα της Carrefour Μαρινόπουλος καταγράφοντας μείωση της τάξεως 98,31%, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις οι οποίες μειώθηκαν οριακά κατά 3% διαμορφούμενες στα 1,934 δισ. Ευρώ.

Ανάλογη πορεία και για τα λειτουργικά κέρδη τα οποία μειώθηκαν πέρυσι σε σχέση με το 2008 κατά 59,76% διαμορφούμενα στα 15,542 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 75,32% υποχώρησαν τα κέρδη προ φόρων τα οποία περιορίστηκαν πέρυσι στα 6,208 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το κόστος πωληθέντων διαμορφώθηκε στο 78,27% (78,36% 2008) και το μικτό περιθώριο κέρδους στο 21,72% (21,63% 2008) του κύκλου εργασιών περίπου, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας ήταν 4,83% (3,68% στο 2008) και τα έξοδα διάθεσης 17,4% (17,14% στο 2008) του κύκλου εργασιών περίπου.

Σημειώνεται ότι το ύψος των χονδρικών πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο ανήλθε στο ποσό των 177.550.376 που αντιπροσωπεύει ποσοστό περίπου 9,18% των συνολικών πωλήσεων.

Σε ότι αφορά τον δανεισμό, ο βραχυπρόθεσμος την 31.12.2009 διαμορφώθηκε σε 130.815.031 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 110.000.000 ευρώ αφορά την υποχρέωση του Ομολογιακού δανείου, ποσό 14.808.191 ευρώ αφορά δανεισμό από Ελληνικές Τράπεζες και ποσό 6.006.840 ευρώ υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις, ενώ ο μακροπρόθεσμος δανεισμός κατά την 31.12.2009 ανήλθε σε 67.811.811 ευρώ και αφορά υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις. 
euro2day.gr

::food industry news:: Δάνειο έως 10 εκατ. ευρώ για την Nutriart.



ImageΣε συμφωνία με την εταιρεία - μέτοχο Tinola Holdings για την χορήγηση δανείου ανώτατου ποσού έως 10 εκατ. ευρώ ήρθε η Nutriart. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010.
Τα εν λόγω κεφάλαια θα χορηγηθούν σταδιακά και θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης.
Παράλληλα, η Nutriart βρίσκεται στο τελική φάση ολοκλήρωσης της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.
agronews.gr 

::beer news:: Μπίρα: Ένα «ποτήρι» γεμάτο προκλήσεις

http://blog.newsok.com/thepetshow/files/2009/09/beer.jpg 
Η οικονομική κρίση δημιουργεί νέες προκλήσεις για την αγορά, η οποία απαντά με ψυχραιμία, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και ενισχύοντας τους συναισθηματικούς δεσμούς της με τον καταναλωτή.
Συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει φέτος την αγορά της μπίρας. Από τη μία μεριά η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται και το συγκεκριμένο προϊόν, όπως η πλειοψηφία του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, ενώ οι αρνητικές εκτιμήσεις για τον εισερχόμενο τουρισμό, που κατεξοχήν αποτελεί βαρόμετρο για την αγορά, δημιουργεί προβληματισμό.
Από την άλλη πλευρά, η κατηγορία της μπίρας φαίνεται ότι θα ευνοηθεί, έναντι των άλλων αλκοολούχων ποτών, από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ θετική είναι επίσης η διεξαγωγή του Μουντιάλ φέτος το καλοκαίρι, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια τέτοιου βεληνεκούς αθλητικών διοργανώσεων, αυξάνεται η κατανάλωση.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες επενδύουν στην εικόνα των brands τους τονώνοντας την επώνυμη ζήτηση, δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους καταναλωτές και προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επιλογών, που καλύπτουν όλες τις

::food news:: Tο δολάριο ανοίγει τον δρόμο για τις εξαγωγές ροδάκινου



ImageΑνακούφιση είναι το πρώτο συναίσθημα των ροδακινοπαραγωγών, σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη χρονιά. Μια σειρά από θετικές συγκυρίες προβλέπεται ότι θα βοηθήσουν το συμπύρηνο ροδάκινο να «κλειδώσει» τιμή παραγωγού στα 18 λεπτά/κιλό και να διαπραγματευτούν για επιπλέον 1-2 λεπτά οι παραγωγοί με τους μεταποιητές, μέχρι την έναρξη της συγκομιδής. Το πρώτο και κυριότερο είναι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ευνοεί σημαντικά τις εξαγωγές κομπόστας. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν μειωμένα αποθέματα από την περσινή χρονιά και το τρίτο ότι η παραγωγή στις ανταγωνίστριες χώρες εκτιμάται πως θα είναι μειωμένη κατά 20%.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη το πρωί, παρουσία του υφυπουργού, Μ. Καρχιμάκη, του γενικού γραμματέα, Κ. Κανελλόπουλου, του προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κ. Αποστόλου, του πρόεδρου της Venus Growers, Θ. Καραΐνδρου και πολλών άλλων εκπροσώπων παραγωγών και μεταποιητών.
ImageΗ πρόκληση που έχει μπροστά της τώρα η ελληνική βιομηχανία κομπόστας είναι να πείσει τις διεθνείς αγορές ότι αξίζει να πουλήσει το προϊόν της σε καλύτερη τιμή, διότι οι αγοραστές θυμούνται ακόμα το περσινό φιάσκο Κιλτίδη με τα κοντέινερ κομπόστας που πήγαν στη ρωσική αγορά σε υπερβολικά χαμηλές τιμές.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση καλείται από τους μεταποιητές φέτος, όχι να βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά να διευκολύνει την έκδοση πράσινων καρτών για φορτηγά από χώρες όπως η Μολδαβία, που εξυπηρετούν την αγορά της Μόσχας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται και πιο ομαλή η ροή της μεταφοράς προς την ανατολική Ευρώπη και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής κομπόστας δεν θα εξαρτάται από το τιμολόγιο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, τουλάχιστον μέχρι να απελευθερωθεί πλήρως το επάγγελμα του οδηγού φορτηγών.
agronews.gr 

::milk industry news:: Με κέρδη παρά την κρίση το 2009 για την ΤΡΙΚΚΗ

 
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων, με τα μέλη της διοίκησης, να μην χάνουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Συνεταιριστικής επιχείρησης, παρά την μείωση των κερδών που ανήλθαν σε 137.000 ευρώ το 2009 σε τζίρο 15,3 εκ. ευρώ.

Τα κέρδη του 2008 ήταν 540.000 ευρώ και η πτώση αποδόθηκε στην καθυστέρηση εκταμίευσης κονδυλίων από χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση επενδύσεων.
«Το 2009 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργοστασίου Κώστας Μαράβας, προσθέτοντας ωστόσο πως  οι πωλήσεις των προϊόντων βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και επισημαίνοντας πως πλέον υπάρχουν και οι νέες αγορές της Λάρισας, των Γρεβενών, της Καστοριάς και των Αθηνών, όπου αρχίζουν να καθιερώνονται τα προϊόντα του «Τρίκκη».
Για την τιμολογιακή πολιτική του «Τρίκκη» απέναντι στους παραγωγούς της Δυτικής Θεσσαλίας που

::milk news:: Σε άλλο ράφι το φρέσκο γάλα και σε άλλο το μακράς διαρκείας .




Φρένο στην άναρχη τοποθέτηση των γαλακτοκομικών προϊόντων και κυρίως του γάλακτος στα ράφια των σούπερ μάρκετ προσπαθεί να βάλει η Νομαρχία Λάρισας.
Ήδη έχει ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και κυρίως σε σούπερ μάρκετ με σκοπό να προστατεύσει το καταναλωτικό κοινό αλλά και τους γαλακτοπαραγωγούς ζητώντας όπως..... άλλωστε προβλέπει και σχετική αγορανομική διάταξη την ξεχωριστή τοποθέτηση και σε ευδιάκριτα σημεία πώλησης του φρέσκου από το μακράς διάρκειας γάλα.
Η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί μέχρι την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης.
Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με το σύλλογο αγελαδοτρόφων Ν.Λάρισας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους και κυρίως αυτό που ζητούν επιμόνως οι αγελαδοτρόφοι να πωλείται δηλαδή σε ξεχωριστά ράφια το φρέσκο από το μακράς διαρκείας γάλα.
Σ΄ αυτή την υπερπροσπάθεια να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο για να διαφυλαχθούν και τα συμφέροντα των γαλακτοπαραγωγών η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας πραγματοποιεί ελέγχους σε επιχειρήσεις ζητώντας την τήρηση της Αγορανομικής διάταξης 7/2009 άρθρο 33 που προβλέπει :
Πρώτον την υποχρέωση των παραγωγών για την αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας των πάσης φύσεως γαλακτοκομικών προϊόντων, που υποδηλώνουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλακτος), που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή και διάθεση των προϊόντων αυτών στον τελικό καταναλωτή και
Δεύτερον τις υποχρεώσεις των λιανοπωλητών, για τον τρόπο τοποθέτησης των γαλακτοκομικών προϊόντων στα σημεία πώλησης των καταστημάτων τους.
Στη σχετική αγορανομική διάταξη υπάγονται ακόμη

::cherry news:: Ημέρες κερασιού στην Αγιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

* Τιμή στο μόχθο του παραγωγού
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Γιάννη Γουργιώτη
Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το Μεταξοχώρι και ο Δήμος Αγιάς διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο την 31η Γιορτή Κερασιού τιμώντας, έτσι, το μόχθο του κερασοπαραγωγού και διαφημίζοντας το δεύτερο σε δυναμική, μετά το μήλο, προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Από το πρόγραμμα που εξεδόθη, για το Σάββατο 12 Ιουνίου προβλέπονται τα εξής: Στις 7:30 μ.μ. προσέλευση επισήμων στην πλατεία. Στις 8:00 μ.μ. αγιασμός, ομιλίες και χαιρετισμοί. Στις 8:30 μ.μ. εγκαίνια των εκθέσεων στο Παρθεναγωγείο (έκθεση ζωγραφικής του Στρατή Παπακωνσταντίνου, γλυπτική εγκατάσταση «Μεταλλαγμένος Αγυιεύς» του Χρήστου Κ. Αλευρά, ψηφιδωτά του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου – τμήμα της ΝΕΛΕ Λάρισας με επιμορφώτρια την κ. Ρένα Καρανίκα). Στις 9:30 μ.μ. περιήγηση στα περίπτερα στην πλατεία (φωτογραφικά στιγμιότυπα του Μεταξοχωρίου από τον Δ. Μητσώλα, δραστηριότητες του

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr