http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αύξηση 7,8% στις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων

 
Βελτίωση για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά την πτώση τους κατά 14% τον περασμένο Φεβρουάριο, σημείωσαν τον Απρίλιο οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευματικών συναλλαγών, που αυξήθηκαν 4,7%, σε σχέση με πέρυσι. Σημαντική η παρουσία των τροφίμων, των οποίων οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,8%.

Ωστόσο, το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα χαμηλότερα του 2008, σύμφωνα με επεξεργασία, που πραγματοποίησε στα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ).
Ο ΣΕΒΕ επισημαίνει ακόμη το γεγονός ότι η μηνιαία πορεία των ελληνικών εξαγωγών παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις μέσα στο 2010, καθώς αυτές αυξήθηκαν οριακά τον

Διαβούλευση ΕΦΕΤ για τη διαφήμιση τροφίμων



ImageΣτη διαβούλευση θα θέσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων τη διαδικασία διατύπωσης συστάσεων από Εθνικές ενώσεις επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα και στους τομείς της διατροφής ή της διαιτολογίας και ιδρύματα υγείας σε εμπορικές ανακοινώσεις ή την διαφημιστική επικοινωνία τροφίμων που προωθούνται με ισχυρισμούς υγείας.
Αυτό ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια εγγράφων του προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας, Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής :
- Ο Κανονισμός 1924/2006 καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συστάσεις μεμονωμένων ιατρών ή επαγγελματιών στον τομέα της υγείας ή άλλων ενώσεων (π.χ. διατροφής) σε εμπορικές ανακοινώσεις ή την

::milk news::Μειώσεις τιμών στο γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ

 
Η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας της Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ γνωστοποίησε ότι προχωρά σε μείωση των τιμών παραγωγού στο αγελαδινό γάλα. Έτσι, το 70% της ποσότητας που παραδίδουν οι αγελαδοτρόφοι στην γαλακτοβιομηχανία θα αγοράζεται προς 42 λεπτά το λίτρο και το υπόλοιπο 30% προς 35 λεπτά.

Την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο η ΔΩΔΩΝΗ απορροφούσε το αγελαδινό γάλα προς 45 λεπτά το κιλό για το σύνολο της ποσότητας που παρέδιδαν σε αυτήν οι

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr