http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::beer news:: H Amstel υποστηρίζει το Perform in Art

http://3.bp.blogspot.com/_1jMqtc_jIj8/SJv-hUxEOvI/AAAAAAAAA4c/LC8eeJi0AjY/s400/amstel.jpg

H Amstel υποστηρίζει το Perform in Art, μία καινοτόμα ενέργεια που στηρίζει τη σύγχρονη θεατρική παραγωγή και δημιουργήθηκε από την ανάγκη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής για προβολή και ανάδειξη αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων, νέων καλλιτεχνικών ομάδων.

Μέσω του Perform in Art θα ενισχυθεί η επικοινωνία και η προβολή των συμμετεχόντων μέσα από ένα πακέτο επικοινωνιακών υλικών (συνεντεύξεις, βίντεο, κ.α.), ενώ παράλληλα τους παρέχεται ειδικός χώρος για τις πρόβες τους αλλά και η δυνατότητα προώθησης της δουλειάς τους σε θεσμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού. Στο τέλος του έτους, θα αναδειχθεί και ένας μεγάλος νικητής του Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας. To Perform in Art αποτελεί θεσμό που στηρίζει και προάγει τη σύγχρονη ελληνική θεατρική παραγωγή με άξονες την καινοτομία και τον πειραματισμό. Στο πλαίσιο του Perform in Art θα λάβουν μέρος μέχρι το τέλος του 2010, 24 ομάδες/projects συνολικά. Στο site www.elculture.gr θα υπάρχει ψηφοφορία που θα αναδείξει την παράσταση που θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

Marketing Week Online( 20 Μαΐου 2010)
marketingweek.gr
i

::foodsafety news:: quantum satis και πρόσθετα τροφίμων

''Eπιτρέπεται η χρησιμοποίηση της χημικής ουσίας ''τάδε'' ως πρόσθετου στα τρόφιμα σύμφωνα με την αρχή quantum satis.'' Πολλοί φίλοι που είχαν την διάθεση να διαβάσουν τα όρια στην χρήση προσθέτων στα additives.jpgτρόφιμα είχαν την τυχή να συναντήσουν εκφράσεις λίγο πολύ σαν την προηγούμενη. Quantum satis? Πανικός κι υψοφοβία! Quantum satis? Λατινικά δεν έχω κάνει ποτέ! Quantum satis? Είναι αλήθεια τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι. Ηρέμησε φίλε και διάβασε! Η έκφραση "quantum satis" σημαίνει ότι δεν ορίζεται ανώτατο επίπεδο. Ωστόσο, τα πρόσθετα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την ορθή πρακτική παρασκευής, σε επίπεδο που δεν υπερβαίνει το επίπεδο που είναι αναγκαίο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού και υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραπλανούν τον καταναλωτή.
foodsafety.pblogs.gr

::food industry news::Συνεργασία της Nikas με τη L'Artigiano


Συνεργασία της Nikas με τη L'Artigiano

Η εταιρεία αλλαντικών Nikas συμφώνησε με την αλυσίδα καταστημάτων L’ Artigiano για την προμήθεια της τελευταίας με αλλαντικά Nikas.

Έτσι, στο εξής, τα αλλαντικά της εταιρείας θα συνοδεύουν όχι μόνο την ιταλική πίτσα αλλά και τις συνταγές της L’Artigiano. Όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Κολιούλης. Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nikas, «είναι μεγάλη η χαρά μας εν όψει αυτής της συμφωνίας, καθώς οι κοινοί οραματισμοί και αξίες της Nikas και της L’ Artigiano δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν τον καλύτερο οιωνό για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα». Από την πλευρά του, ο Χρήστος Βιτσικάνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’ Artigiano, ανέφερε:

«Η προσεκτική επιλογή των καλύτερων συνεργατών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για την L’ Artigiano, καθώς εγγυάται την ποιότητα που αξίζει στους περισσότερους από 1.000.000 ικανοποιημένους πελάτες μας. Στο όνομα της Nikas βρήκαμε ένα συνεργάτη που μοιράζεται το πάθος μας για διαρκή αναβάθμιση των προϊόντων και αυτό το γεγονός μας δίνει τη βεβαιότητα πως η σύμπραξή μας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργική».

Marketing Week Online( 21 Μαΐου 2010)
marketingweek.gr

::global milk news:: Για µια χούφτα χυµένο γάλα...

Οι παραγωγοί γάλακτος στην Κολοµβία πραγµατοποίησαν χθες διαµαρτυρία στο κέντρο του Μεντεγίν εναντίον της συµφωνίας ελεύθερου εµπορίου που υπεγράφη µεταξύ της χώρας τους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ένωση γαλακτοπαραγωγών, η οποία εκπροσωπεί 400.000 κολοµβιανές οικογένειες, θεωρεί πως τα µέλη της δεν µπορούν να ανταγωνιστούν το πιο φθηνό γάλα σε σκόνη που παρασκευάζεται στις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επιδοτούν τους αντίστοιχους παραγωγούς τους. Μερικές εκατοντάδες κολοµβιανοί γαλακτοπαραγωγοί λοιπόν συγκεντρώθηκαν µε τις αγελάδες τους και φορτηγά γεµάτα γάλα το οποίο έχυσαν στους δρόµους πολλών πόλεων της χώρας σε ένδειξη διαµαρτυρίας. Σε µια χώρα όµως όπου το 20% των κατοίκων ζει µε λιγότερα από δύο δολάρια την ηµέρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πιουν µε τις χούφτες το χυµένο γάλα, το οποίο εκείνοι δεν µπορούν να αγοράσουν.

Οι παραγωγοί γάλακτος στην Κολοµβία πραγµατοποίησαν χθες διαµαρτυρία στο κέντρο του Μεντεγίν εναντίον της συµφωνίας ελεύθερου εµπορίου που υπεγράφη µεταξύ της χώρας τους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ένωση γαλακτοπαραγωγών, η οποία εκπροσωπεί 400.000 κολοµβιανές οικογένειες, θεωρεί πως τα µέλη της δεν µπορούν να ανταγωνιστούν το πιο φθηνό γάλα σε σκόνη που παρασκευάζεται στις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες επιδοτούν τους αντίστοιχους παραγωγούς τους. Μερικές εκατοντάδες κολοµβιανοί γαλακτοπαραγωγοί λοιπόν συγκεντρώθηκαν µε τις αγελάδες τους και φορτηγά γεµάτα γάλα το οποίο έχυσαν στους δρόµους πολλών πόλεων της χώρας σε ένδειξη διαµαρτυρίας. Σε µια χώρα όµως όπου το 20% των κατοίκων ζει µε λιγότερα από δύο δολάρια την ηµέρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πιουν µε τις χούφτες το χυµένο γάλα, το οποίο εκείνοι δεν µπορούν να αγοράσουν.
tanea.gr

::food news:: Έρχονται προθεσμιακά συμβόλαια τυριού

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/tyria-polla4.jpg
Ένα σημαντικό εργαλείο αντιμετώπισης του ρίσκου που ελλοχεύει στις διαρκείς διακυμάνσεις των τιμών αποκτούν οι βιομηχανίες τροφίμων αλλά και οι γαλακτοπαραγωγοί διεθνώς μετά την απόφαση του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου εμπορευμάτων στον κόσμο, CME (Chicago Mercantile Exchange) να εισάγει από τον ερχόμενο Ιούνιο προθεσμιακά συμβόλαια (futures) τυριού.

Τα νέα συμβόλαια θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Σικάγο από τις 20 Ιουνίου και αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που επιχειρήσεις και γαλακτοπαραγωγοί συναλλάσσονται στις μεταξύ τους εμπορικές συμφωνίες.

Από το 1997 και μέχρι σήμερα η αγορά τυριού ήταν μια αγορά φυσικών συμβολαίων spot, με τη χρηματιστηριακή αποτίμηση να γίνεται ημερησίως σε δεκάλεπτες δημοπρασίες στην αίθουσα του χρηματιστηρίου του CME. Εκεί διαπραγματεύονταν κυρίως οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, όπως Kraft Foods, Sara Lee, McDonald's κ.α. που προμηθεύονται το ποσόν σε μεγάλες ποσότητες. Tο στάνταρ της βιομηχανίας είναι το τσένταρ και τα υπόλοιπα τυριά (από τη μοτσαρέλα και το γκούντα μέχρι τη φέτα) αποτιμώνται με βάση την τιμή του τσένταρ.

Ο συγκεκριμένος τρόπος αποτίμησης, όμως, άφηνε τους συμβαλλόμενους και δη τις επιχειρήσεις τροφίμων εκτεθειμένες στις διόλου ευκαταφρόνητες (ειδικά το τελευταίο διάστημα) μεταπτώσεις των τιμών, εμποδίζοντας τον μακρόπνοο σχεδιασμό τους.

Αντίθετα, τα νέα προθεσμιακά συμβόλαια τυριού θα συναλλάσσονται ηλεκτρονικά και θα είναι προσβάσιμα 24 ώρες την ημέρα. Επιπλέον, όντας μακροπρόθεσμα, θα «κλειδώνουν» τις τιμές για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό περιβάλλον τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους παραγωγούς. Ένα προθεσμιακό συμβόλαιο θα αντιστοιχεί σε 20.000 λίμπρες τσένταρ.

Η εισαγωγή futures τυριού αποτελούσε επιτακτικό αίτημα των βιομηχανιών, ενόψει μάλιστα και της διαρκώς αυξανόμενης «όρεξης» για τυροκομικά προϊόντα που καταγράφεται στις ΗΠΑ αλλά και σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Εκτιμάται ότι θα φέρουν σταθερότητα σε μια αγορά που παραδοσιακά χαρακτηριζόταν από διαρκείς και ενίοτε απότομες διακυμάνσεις τιμών. «Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τρόπος να «κλειδώσουν» οι τιμές τυριού για το μέλλον», σημειώνει εκ μέρους του CME η κα Mary Haffenbergt. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Kraft, Renee Zahery: «Τα προθεσμιακά συμβόλαια θα αποτελέσουν ένα σημαντικό όπλο διαχείρισης κινδύνου τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τους ίδιους τους παραγωγούς».

agronews.gr

Έξω πάμε καλά!!!!

Αξιοσημείωτη αύξηση -για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008- σημείωσαν σε αξία οι ελληνικές εξαγωγές τον περασμένο Μάρτιο. Με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΣΥΕ, η αξία των εξαγωγών κατά τον Μάρτιο του 2010 σημείωσε αύξηση κατά 16,5%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά -4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Η μοναδική άλλη στιγμή που...... οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά τους τελευταίους 17 μήνες, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και είχαν σημειώσει οριακή αύξηση της αξίας τους κατά 0,9%.

Αν τα στοιχεία της εκτίμησης προστεθούν στα στοιχεία του διμήνου που έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΣΥΕ, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων , οι εξαγωγές στο τρίμηνο Ιαν.-Μαρτίου 2010 παρουσιάζουν μικρή αύξηση κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Έτσι η αξία τους ανήλθε σε 3.423 εκ.€ από 3.379,3 εκ.€.

Παρατηρείται δηλαδή μια αναστροφή της πτωτικής τάσης των εξαγωγών, δεδομένου όμως ότι τα στοιχεία είναι μόνον για τους πρώτους τρεις μήνες του 2010, αλλά και του γεγονότος ότι οι εορτές του Πάσχα ήταν φέτος νωρίτερα και συνέπεσαν για Ορθόδοξους και Καθολικούς, είναι ίσως πολύ νωρίς για συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι η αναστροφή αυτή θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά -18,2% και η αξία τους υποχώρησε σε 6.320 εκ.€ από 7.729 εκ.€.

agroschannel.com

::food news::Ζωηρό ενδιαφέρον Ευρωπαίων για τη Fresh Farm

ImageΠολλές αντιπροσωπείες από ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ και τους οπωρώνες της περιοχής, ενόψει της συνεργασίας τους με την Fresh Farm. Πράγματι, το διάστημα από 16 έως και 20 Μαΐου, επισκέφθηκαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Fresh Farm, οι εκπρόσωποι της εταιρείας UMS Industry & Food Ltd κ.κ. Uri Shalev και Erez Shalev, αλλά και της εταιρείας ANECOOP, κ.κ. Diego Gimenez και Anna Wrzyszcz.

Οι επισκέπτες εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για την αγορά επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, βερίκοκων και όλων των άλλων φρούτων αλλά και λαχανικών. Οι γεωπόνοι της ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ είχαν την ευκαιρία να τους παρουσιάσουν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας και να τους ξεναγήσουν στις περιοχές Κουλούρας, Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας και Αριδαίας, όπου βρίσκονται οι σύγχρονοι οπωρώνες των συνεργατών και μελών των ομάδων της Fresh Farm.
Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση, την τάξη και τον επαγγελματισμό τόσο των ομάδων παραγωγών της Fresh Farm, όσο και των οπωρώνων δενδροκαλλιεργητών της περιφέρειας μας.
Στις συζητήσεις που έγιναν με τα στελέχη της Fresh Farm και τους παραγωγούς, δόθηκαν εξηγήσεις για την σημασία της ποιότητας των προϊόντων αλλά και για την σημασία της πιστής εφαρμογής του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (GlobalGap), η οποία διασφαλίζει τόσο την ποιότητα όσο και την ασφάλεια των φρούτων, παρέχοντας προστασία στον αγρότη, στον καταναλωτή και στο ίδιο το περιβάλλον.
Όλα τα προϊόντα που θα εξαχθούν από την Fresh Farm, θα προέρχονται από επιλεγμένους παραγωγούς και οπωρώνες. Οι 32 γεωπόνοι της ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ και των υπολοίπων εταιρειών του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ, είναι στην πλήρη διάθεση των παραγωγών για την διασφάλιση της άριστης ποιότητας που απαιτούν οι Ευρωπαϊκές αγορές.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23330/53015 begin_of_the_skype_highlighting 23330/53015 end_of_the_skype_highlighting ή με e-mail στο info@freshfarm.gr.
agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr