http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Παπαστάμκος: Σε αντίθετη ΄΄'ρότα΄΄ απο τους κανονισμούς η Αργεντινή.




Tα περιοριστικά εμπορικά μέτρα της Αργεντινής αντιβαίνουν στους κανόνες και τις πειθαρχίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου τόνισε ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Παπαστάμκος με..... αφορμή την απαγόρευση εξαγωγών ελληνικής κομπόστας ροδακίνου στην Αργεντινή . Η Επιτροπή, αρμόδια για την εξωτερικές εμπορικές σχέσεις της Ένωσης, οφείλει όπως τονίζει να προβεί σε διαβουλεύσεις με τις αρχές της Αργεντινής για την άμεση άρση της απαγόρευσης εισαγωγών τροφίμων, και εφόσον χρειασθεί, να κινητοποιήσει τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών ενώπιον του ΠΟΕ.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά προτεραιότητα, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής

Απόβαση στις διεθνείς αγορές με "Διατροφική Διπλωματία"




ImageΕξωστρέφεια και συντονισμένες ενέργειες χρειάζονται ώστε το μοντέλο της «ελληνικής μεσογειακής διατροφής» να κυριαρχήσει στο ελληνικό και στο διεθνές τραπέζι με προφανή οφέλη τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την οικονομία της χώρας μας. Δεδομένης μάλιστα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται επιτακτική ανάγκη μια συνολική στρατηγική προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό. Η ελληνική «Διατροφική Διπλωματία» πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση με όπλα της τα παραδοσιακά προϊόντα, στην παραγωγή και την προώθηση των οποίων πρέπει να εφαρμοστούν σύγχρονες μέθοδοι. Αυτά τόνισαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα «Προϊόντα Ελληνικής Γης, Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στρατηγική Προώθησης», που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη, 23 Ιουνίου.
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησαν εκπρόσωποι φορέων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει αξιόλογη δράση για την προώθηση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στο εξωτερικό και οι εκπρόσωποι του

Διάψευση Vivartia για επαφή με τη Danone για την εξαγορά του Κλάδου γαλακτοκομικών της


 
"Διαψεύδουμε κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο αφορά επαφές μας με τη Danone για την εξαγορά του Κλάδου Γαλακτοκομικών της Vivartia", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Και προσθέτει ότι: " Όλες οι επιχειρηματικές μας κινήσεις πραγματοποιούνται με πλήρη διαφάνεια και συνέπεια προς τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας, την επενδυτική κοινότητα και τους καταναλωτές. Μας εκπλήσσει και γεννά ερωτηματικά που ανταγωνιστική εταιρεία δημιουργεί τέτοιου είδους σενάρια, προκαλώντας λανθασμένες εντυπώσεις τόσο για τη στρατηγική της Vivartia όσο και

Στην Κομισιόν το θέμα της κομπόστας ροδάκινου



ImageΥπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος την ακύρωση εκ μέρους της Αργεντινής παραγγελιών ελληνικής κομπόστας ροδάκινου αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαστάμκο, τα περιοριστικά εμπορικά μέτρα της Αργεντινής αντιβαίνουν στους κανόνες και τις πειθαρχίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Η Επιτροπή, αρμόδια για την εξωτερικές εμπορικές σχέσεις της Ένωσης, οφείλει να προβεί σε διαβουλεύσεις με τις αρχές της Αργεντινής για την άμεση άρση της απαγόρευσης εισαγωγών τροφίμων, και εφόσον χρειασθεί, να κινητοποιήσει τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών ενώπιον του ΠΟΕ.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά

Πρωταθλήτρια και πάλι η Ελλάδα στην ακρίβεια

 
Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάϊο-2010 σε σχέση με τον Μάιο-09, προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Συγκεριμμένα:

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr