http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010»

«ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010», στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS-Ανθούσα, Αθήνα 16-18 Απριλίου 2010, την αμιγώς εμπορική έκθεση, σημείο αναφοράς του ελαιοπαραγωγικού κλάδου. Αποτελεί το ετήσιο ραντεβού των εκατομμυρίων ανθρώπων που ασχολούνται, ζουν και διατρέφονται από το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά
Το EXPO ATHENS σχεδιάστηκε από την αρχή και με κάθε λεπτομέρεια αποκλειστικά για εκθεσιακή χρήση. Βρίσκεται σε κεντρικό κομβικό σημείο, συγκεκριμένα επί της Αττικής οδού στην έξοδο 14 (Γέρακας-Ανθούσα). Πρόκειται για ένα εκθεσιακό κέντρο σύγχρονο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική σχεδίαση, με όλες τις ανέσεις και την παροχή τέτοιων υπηρεσιών προς τούς εκθέτες του που απαιτούν οι μοντέρνες εκθέσεις και εκδηλώσεις.
Το EXPO ATHENS διαθέτει άνετους και λειτουργικούς χώρους υποδοχής και πλήθος υπηρεσιών για τον επισκέπτη.
Νέο εκθεσιακό κέντρο, νέο δυναμικό ξεκίνημα για την ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010. Μετά τις δυο προηγούμενες διοργανώσεις της έκθεσης το έτος 2008, το έτος 2009 και αφού μπήκαν οι βάσεις για την μοναδική και απαραίτητη εμπορική έκθεση του κλάδου της ελαιοκομίας, η διοργανώτρια εταιρεία Compass Expo Ltd προχωρά με δυναμική αναβάθμιση της έκθεσης σε σύγχρονο και μοντέρνο εκθεσιακό χώρο.
Μαζί με την ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ για 3η χρονιά θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί ΚΟΤΙΝΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και ΚΟΤΙΝΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Πληροφορίες τηλ 210-7568888

Η Sainsbury’s επενδύει στα γαλακτοκομικά


ImageΠάνω από 40 εκατ. λίρες σκοπεύει να επενδύσει μέσα στην ερχόμενη τριετία στον γαλακτοκομικό κλάδο η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Sainsbury's, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πεποίθησή της ότι η ζήτηση για γαλακτοκομικά στη Βρετανία θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Η γνωστοποίηση των σχεδίων του βρετανικού ομίλου ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της νέας συμφωνίας που υπέγραψε με τον σκανδιναβικό κολοσσό Arla, που γίνεται πλέον ο τέταρτος προμηθευτής σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα της Sainsbury's (οι άλλοι τρεις είναι οι Dairy Crest, Wiseman και Graham' s Diaries).
Μέχρι τώρα η Arla παρήγαγε για λογαριασμό της Sainsbury μόνο βούτυρο και κρέμα γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας. Πλέον, όμως, θα διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας των προϊόντων της σε 70 καταστήματα της αλυσίδας στην περιοχή της Ανατολικής Αγγλίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της αλυσίδας, μάλιστα, οι εγκαταστάσεις των καταστημάτων αυτών θα επεκταθούν κατά 15% μέχρι τον Μάρτιο του 2011 ώστε να είναι σε θέση να «υποδεχτούν» στα ράφια τους περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Παράλληλα, η συμφωνία θα δώσει την δυνατότητα σε 25 παραγωγούς της Arla (που, ως γνωστόν, είναι συνεταιριστική επιχείρηση) να ενταχθούν από τον ερχόμενο Οκτώβριο στο SDDG, το γκρουπ προμηθευτών γάλακτος δηλαδή που έχει ιδρύσει η Sainsbury's από το 2008 και το οποίο μέχρι στιγμής αριθμεί 325 μέλη.
Από το 2008 έως σήμερα η Sainsbury's έχει επενδύσει 16 εκατ. λίρες στο γκρουπ αυτό και τώρα σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 40 εκατ. λίρες μέχρι το 2012.  Το ποσό αυτό θα διατεθεί απευθείας στους παραγωγούς για να επενδύσουν σε ζωικό κεφάλαιο, στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και των περιβαλλοντικών συνθηκών των μονάδων τους, σε υποδομές κ.α.
Ο επικεφαλής του τομέα Φρέσκων και Κατεψυγμένων Τροφίμων της αλυσίδας, Simon Twigger δήλωσε ότι η συμφωνία με την Arla αλλά και το επενδυτικό πρόγραμμα για τους παραγωγούς εξασφαλίζει στην Sainbury's μια σταθερή ροή γαλακτοκομικών προϊόντων για το μακροπρόθεσμο μέλλον δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών-πελατών της. «Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, πρόσθεσε, η οποία εγγυάται τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές μας την καλύτερη δυνατή τιμή».
Μέχρι στιγμής, η Sainsbury's πουλάει περισσότερα από 470 εκατ. λίτρα φρέσκου γάλακτος και 18 εκατ. λίτρα κρέμας γάλακτος σε ετήσια βάση.
Πηγή: agronews.gr 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr