http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ο Γιώργος Χωραφάς στην καμπάνια Johnnie Walker

http://www.johnniewalker.com/library/images/bg-jw-ageGateway-form.jpg 
Συνεχίζεται η καμπάνια του Johnnie Walker με τίτλο Walk With Giants, με τη συμμετοχή νέων προσωπικοτήτων, διεθνούς κύρους.
Η καμπάνια παρουσιάζει αληθινές ιστορίες ανθρώπων που σε εμπνέουν για το επόμενο βήμα σου, ενώ για πρώτη φορά, η φετινή καμπάνια περιλαμβάνει τη συμμετοχή ενός διεθνούς κύρους Έλληνα, του Γιώργου Χωραφά.

Βασισμένη στις θεμελιώδεις αξίες του Keep Walking, η καμπάνια, που ξεκίνησε να προβάλλεται χθες, εξελίσσεται με κέντρο της τον άνθρωπο και χρησιμοποιεί το ταξίδι ως μεταφορά για να μεταδώσει αληθινές ιστορίες προόδου και επιτυχίας μέσα από την πορεία σημαντικών προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, με έναν τόνο αισιόδοξο και ανθρώπινο. Κάθε προσωπικότητα περιγράφει

Συνάντηση μανιταρόφιλων στο Λειβαδίτη




ImageΟ Λειβαδίτης της Ξάνθης θα είναι ο τόπος συνάντησης των μανιταρόφιλων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την 5η Πανελλήνια φθινοπωρινή συνάντησή τους, το τελευταίο σαββατοκύριακο (30-31) του Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται πλήθος εκδηλώσεις με επίκεντρο το μανιτάρι και ''αναζήτηση'' μανιταριών και τρούφας στις περιοχές του δασικού χωριού, του καταρράκτη και του Δαφνώνα, ενώ θα γίνει και σεμινάριο για τα δηλητηριώδη μανιτάρια, θα προσφερθεί

«Κάναμε το χωριό μας... μία βιολογική επιχείρηση»


 
«Σχεδόν όλοι, και οι 320 κάτοικοι του χωριού μας, ασχολούμαστε με τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς. Σήμερα μάλιστα, το 40% του πληθυσμού είμαστε αγρότες με ηλικία μικρότερη των 45 χρoνών. Με στρωμένες εδώ τις δουλειές μας, ούτε που το σκεφτόμαστε να αναζητήσουμε αλλού το μέλλον μας...».
Δοκίμασαν την τύχη τους και τους βγήκε σε καλό. Στη Λακωνία, στο χωριό Κεφαλάς, κοντά στη Σπάρτη, οι ελιές είναι η αιτία που οι νέοι μένουν στον τόπο τους. Ρισκάρισαν όταν στράφηκαν στη βιολογική μέθοδο καλλιέργειας των οικογενειακών εκτάσεων γης, αλλά δικαιώθηκαν: τα προϊόντα τους περνούν πλέον τα σύνορα της χώρας και η συνολική ετήσια παραγωγή τους φτάνει στους 500 τόνους ελιάς και τους 250 ελαιολάδου. «Το χωριό μας είναι πρωτοποριακό γιατί αποτελεί, πιθανότατα, τον μοναδικό στην Ελλάδα θύλακο βιολογικής γεωργίας, όπου όλοι οι ντόπιοι καταπιάνονται με τη χωρίς φυτοφάρμακα ή λιπάσματα παραγωγή της ελιάς, σε 6.000 στρέμματα. Ειδικά οι νέοι, είχαμε και τα κίνητρα για να στραφούμε προς αυτήν την κατεύθυνση: στην αρχή, τη δεκαετία του ΄90, όταν οι

Περιβαλλοντική δράση από την Coca-Cola

«Ζω ενεργά, δίνω ζωή στον πλανήτη», για 2η συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με σύνθημα «Ζω ενεργά, δίνω ζωή στον πλανήτη!», τo Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα διοργάνωσε την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.
Η φετινή εκδήλωση, πέρα από τον «πράσινο» στόχο της, ανέδειξε και την αξία της διαφορετικότητας μέσα από μια ξεχωριστή παρουσία, αυτή των Special Olympics Hellas.

Συνολικά, περίπου 150 εργαζόμενοι του Συστήματος της Coca-Cola, οι οικογένειές τους και αθλητές των Special Olympics Hellas, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Οργανισμού Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου «Α. Τρίτσης» συμμετείχαν ενεργά σε σειρά

Ανάρπαστο το ελληνικό ρόδι στις διεθνείς αγορές

ImageΑναγέννηση συντελείται στην καλλιέργεια της ροδιάς στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, καθώς όλο και περισσότερες χώρες θέλουν να εισάγουν τα κορυφαίας ποιότητας ελληνικά ρόδια. Μέχρι και τις αρχές της νέας χιλιετίας, η ροδιά δεν καλλιεργούταν συστηματικά στην Ελλάδα, παρά μόνο υπό μορφή διάσπαρτων δέντρων, σε όλες σχεδόν τις πεδινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως σε κήπους και υπό μορφή μεμονωμένων οπωρώνων σε πεδινές περιοχές. Σταδιακά όμως αναπτύχθηκε η φιλοσοφία εκσυγχρονισμού της καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας νέες ποικιλίες τοπικές και εισαγωγής, οι οποίες προέρχονταν από φυτώρια και διατηρούσαν μια ομοιομορφία στα τελικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν νέες τεχνικές καλλιέργειας, δημιουργήθηκαν μονάδες παραγωγής χυμού ροδιού, οι εξαγωγές αυξήθηκαν και προσφέρθηκε εξασφαλισμένο εισόδημα στον παραγωγό μέσα από συμβόλαια.
Η εξέλιξη της παραγωγής
Η συγκομιδή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή για τις πρώιμες ποικιλίες, με την παραγωγή να

Συνάντηση κρασιού στη Θεσσαλονίκη

8η διοργάνωση για τον Χάρτη των Γεύσεων

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί για 8η χρονιά στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη οινική συνάντηση της Βόρειας Ελλάδας, ο Χάρτης των Γεύσεων.
Οινοποιοί και αποσταγματοποιοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι  της Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά και αποστάγματα, να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού και να παρακολουθήσουν

Τροποποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή γεωργών σε συστήματα ποιότητας τροφίμων


 
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση πληρωμών εντός του έτους 2010, τροποποιήθηκε η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων», του άξονα 1 «Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα». Οι τροποποιήσεις αφορούν την ημερομηνία έναρξης υλοποίησης της πράξης και τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να υποβάλει ο δικαιούχος, μαζί με την πρώτη αίτηση πληρωμής.
Αναλυτικότερα, η με αριθμό 3653 απόφαση του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, τροποποίηση της υπουργικής απόφασης 1720/3-7-2009 (ΦΕΚ Β΄ 1412/15-7-2009), για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων», του άξονα 1 «Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr