http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ημερίδα ΕΦΕΤ: Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στη χάραξη διατροφικής πολιτικής

 
 
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2010, στην Αθήνα, η ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), με θέμα «Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στην χάραξη διατροφικής πολιτικής».
Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των καταναλωτικών οργανώσεων, της βιομηχανίας και των αρμόδιων εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών για

Capriccio...gourmet bites!!!

http://www.papadopoulou.gr/files/300_krema_sokolatas_sokolata.jpg

http://www.papadopoulou.gr/files/300_fountoukia_mavri_sokolata.jpg
http://www.papadopoulou.gr/files/300_amigdala_krema_patisserie.jpg
http://www.papadopoulou.gr/files/300_pralina_amigdalou_sokolata.jpg
http://www.papadopoulou.gr/files/300_amigdala_mavri_sokolata.jpg
Πρόκειται για γευστικά αριστουργήματα. Μοναδικά σε σχεδιασμό, εμφάνιση και ποικιλία κεράσματα, τα οποία μπορούν να γίνουν το « κατ’ οίκον ζαχαροπλαστείο» σας. Φτιαγμένα από εκλεκτά υλικά και με τη σφραγίδα ποιότητας μιας ιστορικής και κορυφαίας εταιρείας, τα Capriccio απογειώνουν τις αισθήσεις σας και σας ταξιδεύουν σε ανεξερεύνητους γευστικούς προορισμούς.
Tα Capriccio σε 5 μοναδικές δημιουργίες, προσφέρουν κάθε φορά φίνες και εκλεπτυσμένες γεύσεις, προορισμένες να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς. Αναζητείστε τις παρακάτω ξεχωριστές γεύσεις:
Kρέμα Σοκολάτας & Σοκολάτα
Αμύγδαλα & Μαύρη Σοκολάτα
Αμύγδαλα & Κρέμα Patisserie
Πραλίνα Αμυγδάλου & Σοκολάτα
Φουντούκια & Μαύρη Σοκολάτα
Capriccio. Η πολυτέλεια της απόλαυσης!

Η Ήβη Κλασσική εμπλουτίζεται με την «Κλασσική Μπλε»

http://www.iviworld.gr/site/images/ivi_02.jpg 

Η σειρά αναψυκτικών Ήβη Κλασσική εμπλουτίζεται με τη νέα πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό Ήβη Κλασσική Μπλε.
Βασισμένη στην παλιά, αυθεντική συνταγή της πορτοκαλάδας Ήβη, υιοθετεί νέα χαρακτηριστικά στην παραδοσιακή γεύση. Συγκεκριμένα, διαθέτει περισσότερο φυσικό χυμό πορτοκαλιού (25%), λιγότερη ζάχαρη, δεν περιέχει τεχνητά αρώματα και χρώματα και έχει πιο φυσική φρουτένια γεύση. Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της, η Ήβη Κλασσική Μπλε έρχεται να αναβιώσει τις αναλλοίωτες αξίες της και την παράδοση, θυμίζοντας μια άλλη εποχή, εκείνη της αυθεντικότητας, της ανεμελιάς και της πολυτέλειας χρόνου, των πραγματικών αξιών, των όμορφων εικόνων και των γραφικών παραστάσεων της παλιάς Αθήνας.

«Τα εδέσματα της γιορτής» Τετάρτη 1 & 8 Δεκεμβρίου 2010 – Hyatt Regency Thessaloniki


Μαθήματα Μαγειρικής
για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια



Ο επόμενος κύκλος Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Τα εδέσματα της γιορτής» είναι ότι πρέπει για να προετοιμαστούμε για τα εορταστικά δείπνα. Θα μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε επιτυχημένα μενού για τις πιο λαμπερές ημέρες του χρόνου.

Οι γιορτινές ημέρες καταφθάνουν και πάλι. Ευτυχώς! Όσο και αν η καθημερινότητα επιμένει να είναι γκρίζα, δεν μπορεί, τα αστραφτερά Χριστούγεννα θα βάλουν το χρώμα και πάλι στη ζωή μας. Και Χριστούγεννα ίσον λαμπιόνια, φάτνες και κάλαντα, ίσον ευχές, δώρα και, φυσικά, ίσον εορταστικά τραπέζια. Οικογενειακά ή φιλικά, απλά ή λαμπερά, γεύματα και δείπνα, που στην πραγματικότητα αρχίζουν να στρώνονται από τις ονομαστικές γιορτές του Νοέμβρη και τελειώνουν μαζί με τον Γενάρη και τις καθυστερημένες κοπές βασιλόπιτας.

Πολλοί και ιδιαίτερα νόστιμοι οι πρωταγωνιστές αυτών των γιορτινών τραπεζιών: η γαλοπούλα, η φραγκόκοτα και η πάπια. Ο σολομός, ο αστακός και οι καραβίδες. Το χαβιάρι, το αυγοτάραχο

Σε εμπλουτισμό οίνων θα προχωρήσουν 11 κράτη μέλη της Ε.Ε.

 
Οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματικές συνθήκες, που επικράτησαν σε πολλές αμπελουργικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάθμισαν τα σταφύλια που τρυγήθηκαν το 2010 και 11 κράτη μέλη ζήτησαν αύξηση των ορίων του κατ’ όγκο αλκοολικού τίτλου , με εμπλουτισμό, του οίνου κατά 0,5 %. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συγκεκριμένες αμπελουργικές ζώνες, δεν είναι δυνατή η παραγωγή οίνου με τον ενδεδειγμένο ολικό αλκοολικό τίτλο για τον οποίο υπάρχει κανονικά ζήτηση στην αγορά και συναίνεσε στον εμπλουτισμό.
Έτσι, εξέδωσε τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1022/2010, της 12ης Νοεμβρίου 2010, για την έγκριση αύξησης των ορίων εμπλουτισμού του οίνου που παράγεται από σταφύλια που έχουν τρυγηθεί το 2010 σε ορισμένες αμπελουργικές ζώνες.
 Αναλυτικά, οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες επιτρέπεται αύξηση του ορίου εμπλουτισμού σύμφωνα με το άρθρο 1 του κανονισμού, είναι οι εξής:

Το Frulite on the Go ανανεώθηκε

http://www.mad.tv/mad4video/2008/img/boo_001.jpg 

Νέα γραφικά και 2 νέες γεύσεις

Επαναλανσάρεται το Frulite On The Go, με νέα γραφικά και 2 γεύσεις, πορτοκάλι-βερίκοκο και ροδάκινο-σταφύλι.
Τα 2 νέα προϊόντα ενισχύονται ακόμη περισσότερο με το ενεργειακό πακέτο Guarana-Ginseng και φυσικής καφεΐνης. Η ανανεωμένη συσκευασία, με τα ζωντανά και νεανικά γραφικά, ολοκληρώνει την «ανατρεπτική» εικόνα των 2 νέων χυμών. Το Frulite On The Go συνδυάζει τη φυσικότητα και την ποιότητα του χυμού με τις τονωτικές ιδιότητες των energy drinks που ενισχύουν τη διανοητική και μυϊκή προσπάθεια του οργανισμού.
 

Νέες πολιτικές στην κατανάλωση τροφίμων



ImageΜε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2010, στην Αθήνα, η ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), με θέμα «Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στην χάραξη διατροφικής πολιτικής».
 
Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των καταναλωτικών οργανώσεων, της βιομηχανίας και των αρμόδιων εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών για την ασφάλεια των τροφίμων κάλυψαν το αντικείμενο της ημερίδας.
Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα εξής :
- Η έναρξη της πρώτης πανευρωπαϊκής μελέτης συλλογής στοιχείων κατανάλωσης - EU menu -

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr