
τον ήλιο στα πιάτα της», για να υπογραμμίσουν με αυτόν το τρόπο την έκρηξη συναισθημάτων που νιώθουν όταν δοκιμάζουν τις γεύσεις της. Οι κριτικοί γεύσης στις στήλες τους σε γνωστά περιοδικά τη χαρακτηρίζουν «ιμπρεσιονίστρια της κουζίνας της Προβηγκίας». Χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά, ενώ οι προτάσεις της είναι ένας συνδυασμός γεύσεων από την Προβηγκία, τη Σικελία, τη Μάλτα και την Τυνησία. O σύζυγος της, δουλεύει μαζί της στο «Auberge La Fenière», σαν σομελιέ-με ένα κελάρι 7.000 φιαλών- και λέει χαρακτηριστικά: "Η γυναίκα μου μαγειρεύει σαν βασίλισσα και εγώ προσπαθώ να αγοράζω κρασιά σαν βασιλιάς"
Το μενού που δοκιμάσαμε αντανακλά τη μοναδική προσωπικότητα της χαρισματικής σεφ: Παραδοσιακή κουζίνα της Προβηγκίας με εξωτικές Μεσογειακές πινελιές.
Καρπάτσιο χριστόψαρου με ελαιόλαδο και βανίλια απολαυστικός συνδυασμός με Viognier, Kτημα Γεροβασιλειου, 2008
Ραγού με σπαράγγια και φασόλια σε χυμό καλοκαιρινής τρούφας
Μπουγιαμπέσα με ανοιξιάτικα λαχανικά και σαφράν της Camargue, αυγά ορτυκιού, ταρτάκι με τομάτα κονφί σε ελαιόλαδο το δοκιμάσαμε με κρασί Coudoulet de Beaucastel Βlanc, 2007
Λαυράκι με άσπρα φασόλια και κορίανδρο σε πικάντικη μαρινάδα
Σπάλα κονφί σε λάδι ελιάς
Φιλέτο ψητό, μπλίνις με θυμάρι-λεμόνι και γλυκιά μελιτζάνα, συνδυασμός με Condrieu La Galopine, Delas

Φράουλες ψητές με πράσινο πιπέρι, παγωτό αρωματισμένο με βασιλικό, τραγανό μπισκότο(θα είχε ενδιαφέρον να μας παρουσίαζε και τη σαλάτα καρότου με σως χυμού πορτοκαλιού) με Β & Β, Βιβλία Χώρα
Ευχαριστούμε τον blogger Koparanis για την πολύτιμη βοήθεια του.
krasiagr.blogspot.com