http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Βιολογικό Επιδόρπιο Γιαουρτιού Bi-Yo ΟΛΥΜΠΟΣ



 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Το βιολογικό επιδόρπιο γιαουρτιού Bi-Yo Όλυμπος είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας από το γάλα μέχρι τα δημητριακά του.
Παράγεται από 100% ελληνικό γάλα βιολογικής γεωργίας και διατίθεται σε 3 υπέροχες γεύσεις: Φράουλα, Μπανάνα και Κεράσι.

Bi-Yo
Κοιτάει όοοολα τα παιδιά στα μάτια!



ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑ 100gr

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Βιολογικό Επιδόρπιο Γιαουρτιού Bi-Yo ΟΛΥΜΠΟΣ Φράουλα

145gr
Ενέργεια
121kcal/506kj
Πρωτεΐνες
5,5g
Υδατάνθρακες
17g
Λιπαρά
3,5g
Ασβέστιο
150mg
Β12
0,3mg
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Βιολογικό Επιδόρπιο Γιαουρτιού Bi-Yo ΟΛΥΜΠΟΣ Μπανάνα

145gr
Ενέργεια
121kcal/506kj
Πρωτεΐνες
5,5g
Υδατάνθρακες
17g
Λιπαρά
3,5g
Ασβέστιο
150mg
Β12
0,3mg
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Βιολογικό Επιδόρπιο Γιαουρτιού Bi-Yo ΟΛΥΜΠΟΣ Κεράσι

145gr
Ενέργεια
121kcal/506kj
Πρωτεΐνες
5,5g
Υδατάνθρακες
17g
Λιπαρά
3,5g
Ασβέστιο
150mg
Β12
0,3mg

Tαχίνι με μέλι της εταιρίας Όλυμπος-Αφοι Παπαγιάννη.


Το ταχίνι με μέλι είναι νέο προϊόν της εταιρίας Όλυμπος-Αφοι Παπαγιάννη και αποτελεί πλούσια και υγιεινή τροφή με άριστη γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία.

Χαρακτηριστικά Προιόντος
Τεμάχια ανά κιβώτιο
12
Βάρος κιβωτίου καθαρό
4,5
Βάρος κιβωτίου μικτό
7
Κιβώτια ανά Ε - παλέτα
120
Ελάχιστη παραγγελία
-

Συνέδριο για τις εξελίξεις στον τομέα των λιανικών πωλήσεων διοργανώνουν η ΠΑΣΕΓΕΣ και η COGECA.

 

«Εξελίξεις στον τομέα λιανικής πώλησης, ευκαιρίες και προσαρμογή των αγροτικών συνεταιρισμών» είναι το θέμα συνεδρίου που διοργανώνουν η ΠΑΣΕΓΕΣ και η COGECA την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα. Προσκεκλημένοι στο συνέδριο είναι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αντιπρόεδρος της COGECA, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεγάλων επιχειρήσεων, καταναλωτικών οργανώσεων, κ. ά.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας για τις εξελίξεις στον τομέα των αγροτικών καταναλωτικών προϊόντων και της διατροφικής αλυσίδας.
Αναλυτικά το διήμερο πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη μέρα, απογευματινή συνεδρία: Λειτουργία της διατροφικής αλυσίδας

16:30
Έναρξη του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτο Καραμίχα
"Ανάγκη για δράση για να ξανα-ισορροπήσει η διατροφική αλυσίδα»
16:40
 Καλωσόρισμα από τον Αντιπρόεδρο της COGECA, Paolo Bruni «Ο ρόλος των Συνεταιρισμών για μία πιο ισορροπημένη διατροφική αλυσίδα»
16:50
Κύρια ομιλία με θέμα: «Ανισορροπίες στην Ευρωπαϊκή διατροφική αλυσίδα», κα Κατερίνα Μπατζελή, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
17:30
Ερωτήσεις και απαντήσεις
18:00
Διάλειμμα καφέ
18:30
Παρουσίαση: «Ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων και τελευταίες εξελίξεις στην διατροφική αλυσίδα» κα Γεωργία Λάλη, Διευθύντρια καταναλωτικών Προϊόντων, Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
18:50
Παρουσίαση: «Καθυστερήσεις πληρωμών και επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα τροφίμων» κ. Horacio González Alemán, (FIAB, Ισπανία)
19:10
Ερωτήσεις και απαντήσεις
19:30
Λήξη της πρώτης συνεδρίας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Δεύτερη ημέρα, πρωινή συνεδρία: Διατροφική Αλυσίδα, ευκαιρίες και προοπτικές.
09:15
Έναρξη
09:30
Παρουσίαση: «Διαμορφώνοντας στρατηγικές στις επιχειρήσεις λιανικής»,  κ.  Xavier Durieu, Γενικός Γραμματέας της EuroCommerce (Εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς τομείς λιανικής, χονδρικής και εξωτερικού εμπορίου)
09:50
Παρουσίαση: «Αποτελεσματική ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών και των μελών στους καταναλωτικούς συνεταιρισμούς»,  κ.  Rodrigo Gouveia, Γενικός Γραμματέας της EUROCOOP (Ευρωπαϊκοί Καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί)
10:10
Ερωτήσεις και απαντήσεις
10:30
Διάλειμμα καφέ
11:00
Παρουσίαση: «Χτίζοντας συνεργασίες στη λιανική και στη διατροφική αλυσίδα» κ. Sergio Imolesi,  ANC-CONAD (μέλος της COOPERNIC «Ευρωπαϊκή συμμαχία για τις ανεξάρτητες εταιρίες εμπορίου»)
11:20
Παρουσίαση: «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καταναλωτών συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες με τις σύγχρονες ανάγκες» κ. Λεωνίδας Καρίγιαννης  Διευθύνων Σύμβουλος, «Ελληνική Διατροφή»
11:40
Ερωτήσεις και απαντήσεις
12:10
Λήξη πρωινής συνεδρίας
13:00
Διάλειμμα για γεύμα


Δεύτερη ημέρα, απογευματινή συνεδρία: στρογγυλή τράπεζα και συζήτηση
«Αγροτικοί συνεταιρισμοί και ισορροπημένες συνεργασίες στη διατροφική αλυσίδα»
14:30
Στρογγυλή τράπεζα, προεδρεύων ο κ. Ιωάννης Τζεν (πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου)

κ. Paulo Gouveia, Διευθυντής Copa-Cogeca
κ. Νίκος Μυρτάκης, Αντιπρόεδρος  "ΣΥΝ.ΔΙΑΣ."
κ. Rodrigo Gouveia Πρόεδρος Eurocoop 
κα Ελένη Αλευρίτου, Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ  (μέλος του BEUC)
Ερωτήσεις
Συμπεράσματα και τελικά σχόλια από τον  κ. Τζανέτο Καραμίχα, Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ:
 «Οι προοπτικές»
16:30
Λήξη του Συνεδρίου


Ενδιαφέρον κινεζικών εταιριών για το ελληνικό κρασί

wine

Η εταιρεία Silver Base International Development έκανε τα πρώτα βήματα για την προώθηση του προϊόντος στην κινεζική αγορά.
Την αχανή κινεζική αγορά, του 1,3 δισεκατομμυρίων καταναλωτών, «γοήτευσε» το ελληνικό κρασί, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ζωηρό ενδιαφέρον κινεζικών εταιριών.
Μία ακόμα εταιρία, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και διανομής του πλέον δημοφιλούς ποτού της Κίνας, του γνωστού ως Wuliangye, η Silver Base International Development έβαλε στο… «μάτι» το ελληνικό κρασί και ήδη έκανε τα πρώτα βήματα για την προώθηση του προϊόντος στην κινεζική αγορά.
Όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Shanghai Daily», η απόφαση της κινεζικής εταιρίας, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής σε όλη τη χώρα, να στραφεί προς το ελληνικό κρασί, εντάσσεται στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην αγορά κρασιού.
Για την επέκτασή της, η Silver Base Development, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με 21 εταιρίες από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Γερμανία και η Αργεντινή, για την προώθηση περισσότερων από 200 λευκών και ερυθρών οίνων σε ολόκληρη την Κίνα.
«Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει το σύνολο των προσπαθειών μας για την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας, τη διεύρυνση της καταναλωτικής βάσης και τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων», δήλωσε ο επικεφαλής της Silver Base, Λιάνγκ Γκουοξίνγκ στην εφημερίδα.
Η Silver Base, που εδρεύει στην πόλη Σενζέν και είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εκτιμά πως η επέκταση της, στην εγχώρια αγορά οίνου, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις της.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την τελευταία έκθεση της βρετανικής εταιρίας ερευνών – στον τομέα του οίνου – IWSR (International Wine and Spirit Record), η κινεζική αγορά θα διπλασιάσει την κατανάλωση οίνου, φθάνοντας στα επίπεδα των 2,7 δισ. δολαρίων το 2011, έναντι 1,5 δις. δολαρίων το 2006.
Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται πως, πέραν του διπλασιασμού της κατανάλωσης, θα σημειωθεί και αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης, από 1 λίτρο ανά άτομο ετησίως (μέσος όρος) που είναι σήμερα, πολύ πιο κάτω από το διεθνή μέσο όρο των 3,6 λίτρων.


Kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Ban Ki-moon πιέζει για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας

ban-ki-moon-globa-hunger

O Γ.Γ. του ΟΗΕ Ban Ki-moon απηύθυνε έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες για ένα «ενιαίο όραμα» που θα αντιμετωπίσει τη πείνα και τη ρύπανση του πλανήτη, στην σύνοδο του ΟΗΕ για την Ασφάλεια Τροφίμων στη Ρώμη.
Στη εν λόγω σύνοδο που διοργάνωσε Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι ηγέτες που συμμετείχαν κατέληξαν σε μια κοινή διακήρυξη για μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αλλά δεν δεσμεύτηκαν για το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στο πλανήτη πεινούν και η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να αυξηθεί για την αντιμετώπιση του εν λόγου φαινομένου.
Ο Οργανισμός Τροφίμων της Γεωργίας του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι χρειάζονται 44 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, για ενισχύσεις στη γεωργία.
Ο Ban Ki-moon δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια στα τρόφιμα χωρίς να υπάρχει κλιματική ασφάλεια».
Θα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα για να βρεθούν λύσεις και για τα δύο ζητήματα καθώς συνδέονται μεταξύ τους, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το 2050 ο πληθυσμός του πλανήτη θα είναι περίπου 9,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι και θα χρειαστεί να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων κατά 70%.
Πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές για την προστασία των φτωχότερων χωρών, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο FAO έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων, το 2050 αναμένεται να υποφέρουν από την πείνα, 370 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε μια ημέρα 17,000 παιδιά πεθαίνουν από πείνα.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του FAO, Jacques Diouf, δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση για την καταπολέμηση της πείνας.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Μοναδικό Σαλάμι αέρος με επικάλυψη παρμεζάνας...θα'μαι καλό παιδί κύριε Υφαντή!!!

Σαλάμι αέρος με επικάλυψη παρμεζάνας με εξαιρετική γεύση...δοκιμάστε το με μέτρο όμως!!!
NUTRITIONAL INFORMATION PER 100 GR
PROTEINS
FAT
CARBOHYDRATES
ENERGY
22 g
37 g
3 g
433 Kcal

Ανακοίνωση

To foodandbeverage-gr. blogspot.com δηλώνει υπεύθυνα ότι διαβάζει φανατικά και ανελλιπώς το blog-ακι του thegroceryboy.blogspot.com, ποστάρουμε συνεχώς άρθρα του αλλά και αποτελεί πολύ συχνά "πηγή" έμπνευσης για δικά μας άρθρα. Είναι μοναδικός στο είδος του...και λάτρης της σοκολάτας "Παυλίδης". (Τυχαία;)

Άλλωστε ποτέ δεν το κρύψαμε... μαθαίνουμε από εκείνον μιας και βρίσκεται προφανώς μέσα στην αγορά των τροφίμων. Μας κακομαθαίνει βέβαια γιατί μας παρασέρνει με τις σοκολάτες...

Εμείς δεν είμαστε παρά μια ομάδα νέων ανθρώπων, ερασιτέχνες που τους γοητεύει το εμπόριο και ο κλάδος των τροφίμων&ποτών.
Λυπούμαστε αν βρισκόμαστε ΠΡΩΤΟΙ στις επιλογές των αναγνωστών και των εταιρειών του κλάδου. Αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς. Αν εκείνος το βλέπει επαγγελματικά το θέμα και του κάνουμε ζημιά... να μας πει να τον βοηθήσουμε. Και αν δεν θέλει να ξαναποτελέσει πηγή έμπνευσης για εμάς αλλά και να ξαναποστάρουμε "προϊόντα του"...ας μας το ζητήσει!!!


Τα παιδιά του 
fandb-gr
ΤΟ ΝΟ 1 BLOG ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr