Δευτέρα 4 & 11 Οκτωβρίου 2010
Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη
Στον καινούργιο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Φθινοπωρινές Ιταλικές γεύσεις» θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παραδοσιακά και εμπνευσμένα πιάτα της όμορφης γειτόνισσας χώρας, φτιαγμένα με προϊόντα δύο κορυφαίων γαστρονομικών ιταλικών περιοχών, του Piemonte και της Emiglia-Romana.
Piemonte
Η πρωτεύουσα της καλοφαγίας της Ιταλίας, στην αγκαλιά των Άλπεων και των Απεννίνων. Δεκάδες τα φημισμένα αγαθά του. Ας ξεκινήσουμε από τα άγρια μανιτάρια και κυρίως το tartuffo, την περίφημη, πανάκριβη τρούφα. Περισσότερο ταπεινό, το ρύζι από τις άφθονες καλλιέργειες στις κοιλάδες του Vercelli και της Novara βάζει το ριζότο στην καθημερινότητα

Στις πιο «εύρωστες» επιχειρήσεις της χώρας συγκαταλέγεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Icap Group. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται εταιρίες που πληρούν το κριτήριο της πιστοληπτικής ικανότητας, δηλαδή εταιρείες με...... πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας πληρωμών κάτω του 1%.

