http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Μαθήματα Μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια

Φθινοπωρινές Ιταλικές γεύσεις

Δευτέρα 4 & 11 Οκτωβρίου 2010

Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη

Στον καινούργιο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Φθινοπωρινές Ιταλικές γεύσεις» θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παραδοσιακά και εμπνευσμένα πιάτα της όμορφης γειτόνισσας χώρας, φτιαγμένα με προϊόντα δύο κορυφαίων γαστρονομικών ιταλικών περιοχών, του Piemonte και της Emiglia-Romana.
Piemonte
Η πρωτεύουσα της καλοφαγίας της Ιταλίας, στην αγκαλιά των Άλπεων και των Απεννίνων. Δεκάδες τα φημισμένα αγαθά του. Ας ξεκινήσουμε από τα άγρια μανιτάρια και κυρίως το tartuffo, την περίφημη, πανάκριβη τρούφα. Περισσότερο ταπεινό, το ρύζι από τις άφθονες καλλιέργειες στις κοιλάδες του Vercelli και της Novara βάζει το ριζότο στην καθημερινότητα

Ανάκληση του Mousse de foie a l'angienne Carrefour

  Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση κρέμας συκωτιού, στην οποία έχει ανιχνευτεί Listeria monocytogenes.
   Πρόκειται για κρέμα συκωτιού, σε συσκευασίες των 180gr, με εμπορική επωνυμία «κρέμας συκωτιού 180gr Carrefour (γαλλική περιγραφή προϊόντος: Mousse de foie a l angienne Carrefour)», και ημερομηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προμηθευτή FR 22.093.01 CE.
   Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
   Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Προληπτική ανάκληση προιόντος λόγω ύπαρξης γυαλιού

Προληπτική ανάκληση προιόντος λόγω ύπαρξης γυαλιού Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για την προληπτική ανάκληση προϊόντος καλαμπόκι σε κονσέρβα, στο οποίο εντοπίστηκε κομμάτι γυαλιού σε μία από τις συσκευασίες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν καλαμπόκι σε κονσέρβα με την εμπορική επωνυμία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε συσκευασία των 300 gr, και «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε πολυσυσκευασία 3 x 300 gr, με αριθμό παρτίδας L9209 016 03 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2013, RMG042512.01, στοιχεία τα οποία αφορούν και στα δύο προϊόντα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι γαλλικής προέλευσης, και διακινούνται από την ως άνω αναφερόμενη ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση της απλής συσκευασίας φαίνεται παρακάτω, να μην τα καταναλώσουν 
          

Στη λίστα των πιο εύρωστων επιχειρήσεων της χώρας η ΔΩΔΩΝΗ .




Στις πιο «εύρωστες» επιχειρήσεις της χώρας συγκαταλέγεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Icap Group. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται εταιρίες που πληρούν το κριτήριο της πιστοληπτικής ικανότητας, δηλαδή εταιρείες με...... πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας πληρωμών κάτω του 1%.
Η ICAP Group δημοσιοποίησε τη λίστα των εταιρειών που έχουν ενταχθεί στην κοινότητα Strongest Companies in Greece. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται εταιρίες που πληρούν το κριτήριο της πιστοληπτικής ικανότητας, δηλαδή εταιρείες με πιθανότητα

Όχι ζάχαρη στους χυμούς λέει η Κομισιόν




Image 

Πρόταση για την τροποποίηση της Οδηγίας 2001/112, ώστε να απαγορεύεται η προσθήκη ζάχαρης στους χυμούς φρούτων ενέκρινε η Κομισιόν. Στόχος η προώθηση μιας υγιεινής διατροφής.

Η προσθήκη ζάχαρης θα επιτρέπεται μόνο για τους χυμούς νέκταρ και για συγκεκριμένα προϊόντα που θα απαριθμούνται στην Οδηγία, τα οποία όμως θα πρέπει να φέρουν σαφή σημανση.
Σύμφωνα με άλλη πρόταση, η ντομάτα θα περιληφθεί στα φρούτα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χυμών.
Οι προτεινόμενες αλλαγές προσαρμόζουν την κοινοτική νομοθεσία στις προδιαγραφές του

«Μοντέλο» soft discount καταστημάτων και με συνεταιριστικά προϊόντα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 
 
Την προώθηση ποιοτικών προϊόντων που παράγουν Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, αφού η τοποθέτησή τους στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης αποδεικνύεται πολυδάπανη και χρονοβόρα, περιλαμβάνει το business plan της αλυσίδας καταστημάτων που ετοιμάζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με την επωνυμία «Από το χωράφι στο ράφι».
Μεταξύ των φορέων υλοποίησης είναι και η ΠΑΣΕΓΕΣ, της οποίας ο πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, κατά την επίσημη παρουσίαση του project σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκανε λόγο για «καινούργιο εργαλείο, το οποίο θα συνδράμει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνεταιρισμένοι αγρότες της χώρας».
«Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θ' αποτελέσει ατμομηχανή για την περαιτέρω ανάπτυξή μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Λεωνίδας Καρίγιαννης.
Το project περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συνόλου μικρών καταστημάτων λιανικής πώλησης, από

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr