http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή - Κυρώσεις

http://www.efet.gr/images/efetlogo.gif
Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 305.000.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :
1. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΠΕΝΤΕ Α.Ε. - ΓΑΛΑΞΙΑΣ που βρίσκεται στην οδό ΛΕΝΟΡΜΑΝ 129 ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνει μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε δεύτερο έλεγχο και συνιστά μη ορθές πρακτικές υγιεινής, σε συνδυασμό με μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
2. Πρόστιμο € 24.000 στην βιομηχανική εταιρεία φαρμάκων και καλλυντικών με την επωνυμία FAMAR ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ - ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ που βρίσκεται στο 6Ο χλμ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΒΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ - ΕΔΡΑ : ΚΑΝΑΡΗ 9 ΑΘΗΝΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ : ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 63 ΑΛΙΜΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και γ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
3. Πρόστιμο € 15.000 στην επιχείρηση αποθήκευσης και διακίνησης ελαίων με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΣΙΟΒΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό ΝΑΥΤΙΛΟΥ & ΣΤΡΑΒΩΝΟΣ 2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και γ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρου και εξοπλισμού.
4. Πρόστιμο € 3.000€ στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΞΥΝΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνουν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο και αφορά μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
5. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση μεταφοράς & τροφίμων με την επωνυμία KUEHNE + NAGEL Α.Ε. που βρίσκεται στην Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ ΘΕΣΗ ΜΑΔΕΡΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
6. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που βρίσκεται στην οδό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 25 ΚΑΛΑΜΑΚΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
7. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΛΙΟΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. - ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 14 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής προσωπικού και χώρων.
8. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση διαχείρισης αναψυκτηρίων με την επωνυμία ZEPPELIN ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ που βρίσκεται στην Β' ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΓΑΛΑΤΣΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής εξοπλισμού και β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων.
9. Πρόστιμο € 6.000 στην ανώνυμη εμπορική εταιρεία - κατάστημα παιχνιδιών με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που βρίσκεται στην Λεωφ. 62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ 193 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
10. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης 44 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διέθετε προς πώληση μη κανονικα - μη ασφαλή τρόφιμα.
11. Πρόστιμο € 6.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο Υποκατάστημα Πεύκης - Λεωφ. Ειρήνης 48 ΠΕΥΚΗ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.
12. Πρόστιμο € 12.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο Υποκατάστημα Βάρης - Λεωφ. Βάρης Κερκύρας & Κέκρωπος ΒΑΡΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων.
13. Πρόστιμο € 4.000 στο κατάστημα ψιλικών με την επωνυμία ΚΟΚΚΙΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΙΛΙΚΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ - ΖΑΧΑΡΩΔΗ που βρίσκεται στην οδό Αγίας Αναστασίας 24 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
14. Πρόστιμο € 2.000 στο παραδοσιακό καφενείο με την επωνυμία ALL FRESHES - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 22 ΑΘΗΝA, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
15. Πρόστιμο € 5.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. του ΘΕΟΔ. & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 156 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και β) ουσιώδεις αποκλίσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης.
16. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο όπου παρασκευάζονται κρέπες με την επωνυμία ΚΡΕΠΗΛΑΤΕΙΟΝ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΠΑΛΑΠΕΡΗΣ που βρίσκεται στην Λεωφ. Κηφισίας 59 Παράδεισος Αμαρουσίου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά έλλειψη βιβλιαρίων υγείας σε προσωπικό της επιχείρησης.
17. Πρόστιμο € 24.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 300 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και β) διάθεση μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.
18. Πρόστιμο € 25.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΜΑΖΟΥ που βρίσκεται στην οδό Παλλήνης & Καλυφτάκη ΚΗΦΙΣΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) έλλειψη άδειας λειτουργίας και β) παρεμπόδιση ελέγχου.
19. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία DIA HELLAS A.E. που βρίσκεται στην οδό Αμυκλών 1 & Τεώ ΓΑΛΑΤΣΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
20. Πρόστιμο € 8.000 στο σούπερ μάρκετ που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. Κηφισίας 118 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
21. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο - κυλικείο με την επωνυμία FIRST CLASS Α.Β.Ε.Τ.Ε. - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως & Τζαβέλλα 1 - 3 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά έλλειψη άδειας λειτουργίας.
22. Πρόστιμο € 14.000 στο εργαστήριο συσκευασίας και ανασυσκευασίας ζαχαρωδών προϊόντων & αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία Α. ΣΑΜΟΥΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Τεώ 36 και Ομήρου 2 ΤΑΥΡΟΣ (ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ) Ηούς 114 ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΑΥΡΟΣ (διεύθυνση κατά τον έλεγχο), διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) διάθεση μη κανονικών - μη ασφαλών τροφίμων, β) μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και γ) έλλειψη άδειας λειτουργίας.
23. Πρόστιμο € 7.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην Λεωφ. Φλέμινγκ & 89Η οδό ΡΑΦΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας).
24. Πρόστιμο € 5.000 στο αρτοποιείο - ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία ΒΑΪΡΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ που βρίσκεται στην οδό Πάρου 11 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας).
25. Πρόστιμο € 8.000 στο μάρκετ κρεάτων - αλλαντικών - τυριών με την επωνυμία ΚΡΕ - ΠΑΠ ΕΠΕ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΕΑΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΩΝ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιερόθεου 108 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) έλλειψη βιβλιαρίων υγείας σε προσωπικό της επιχείρησης και β) παραπλάνηση του καταναλωτή.
26. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΕΕ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 41 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνουν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο και αφορά μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπή τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού της επιχείρησης.

27. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΤΖΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό Θηβών 507 ΑΙΓΑΛΕΩ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.
28. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΥΓΕΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 57 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
29. Πρόστιμο € 4.500 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΖΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ που βρίσκεται στην οδό Κοκκιναρά 28 ΚΗΦΙΣΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνουν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο και αφορά α) μη ορθές πρακτικές υγιεινής που διαπιστώνονται σε επανέλεγχο και β) ελλιπή τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με το σύστημα HACCP και την εκπαίδευση του προσωπικού της επιχείρησης.
30. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη τροφίμων με ψυκτικές εγκαταστάσεις με την επωνυμία MEDITERRANEAN FOODS A.E. που βρίσκεται στην οδό Ήρωνος 9 ΚΟΡΩΠΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
31. Πρόστιμο € 4.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία BENVENUTO - ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΜΟΥΣΑΔΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Χίου 8 ΑΓΙΑ ΠAΡΑΣΚΕΥΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) διάθεση μη κανονικών τροφίμων και β) παραπλάνηση του καταναλωτή.
32. Πρόστιμο € 18.000 στο κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων ποτών - ξηρών καρπών - ζαχαρωδών προϊόντων - ειδών ζαχαροπλαστικής - πρατήριο γάλακτος με την επωνυμία ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 3 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστούν α) διάθεση μη κανονικών - ασφαλών τροφίμων, β) διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων τροφίμων και γ) σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης.
33. Πρόστιμο € 3.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ELIXIR - Π. ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 41 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
34. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ - ΚΥΛΙΚΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως 14 (4ΟΣ όροφος εφετείου) AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνουν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο και αφορά διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασίες εκτός των νομίμων ορίων.
35. Πρόστιμο € 1.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. - Αρτοποιεία / Ζαχαροπλαστική που βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως 50 ΧAΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και υποδηλώνουν μικρές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, η δε διαπίστωση έγινε σε επανέλεγχο και αφορά ανεπαρκή προστασία των τροφίμων από μολύνσεις.
36. Πρόστιμο € 10.000 στην εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΤΑΜΟΥ Ο.Ε. - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ που βρίσκεται στην Λεωφ. Καραμανλή 17 ΑΧΑΡΝΕΣ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, διότι συνιστά ανεπαρκή διαχείριση των υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, η οποία δεν διασφαλίζει την προστασία των τροφίμων από επιμολύνσεις.
37. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού με την επωνυμία ΜΗΛΑΚΗΣ Β. ΑΕΤΒΕ που βρίσκεται στο Καστέλι Πεδιάδος ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε η παραγωγή μη κανονικού τροφίμου ως προς την επισήμανση, καθώς η ονομασία "φυσικό νερό" μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον καταναλωτή ότι πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό.
38. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία Ν. ΒΕΛΙΓΡΑΝΤΑΚΗΣ - ΕΠ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 3Ο χλμ Καρδίτσας - Τρικάλων ΚΑΡΔΙΤΣΑ, διότι διαπιστώθηκε η διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
39. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση βιολογικών - οικολογικών προϊόντων με την επωνυμία BIO SANTE Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 5 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε η διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
40. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση χονδρικού & λιανικού εμπορίου - εισαγωγών - εξαγωγών - διανομής ειδών διατροφής & οικιακής χρήσεως με την επωνυμία LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 042 : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΑΖΙ που βρίσκεται στην Αμουδάρα Γαζίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε η διάθεση μη κανονικού τροφίμου.
41. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση τυποποίησης - εμπορίου μελιού με την επωνυμία CRETA MEL Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στις Σίσσες Μυλοποτάμου ΡΕΘΥΜΝΟ, διότι διαπιστώθηκε η κατοχή με σκοπό τη διάθεση στην αγορά μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.
42. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση τυποποίησης - εμπορίου μελιού με την επωνυμία CRETA MEL Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στις Σίσσες Μυλοποτάμου ΡΕΘΥΜΝΟ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν εφάρμοζε επαρκώς σύστημα ιχνηλασιμότητας, παρά τη σύσταση που είχε προηγηθεί.
43. Πρόστιμο € 6.000 στην επιχείρηση τροφίμων - χονδρικού εμπορίου ξηρών καρπών με την επωνυμία NUTISSIMO ΕΠΕ που βρίσκεται στο 6Ο χλμ Ε.Ο. Ασπροχώματος - Πύλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση παρήγαγε μη ασφαλή τρόφιμα (ύπαρξη ξένου σώματος).
44. Πρόστιμο € 18.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 5 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και ύπαρξη κινδύνου διασταυρούμενης επιμόλυνσης στην αποθήκη.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr