Σεμινάριο κρασιού της Wine Plus
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
Excelsior Hotel, Θεσσαλονίκη
Είναι σίγουρο πως το κρασί είναι ένας καλός σύντροφος. Πιστός φίλος στη χαρά, αλλά και στη λύπη, στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Ο κόσμος του, πάντα σαγηνευτικός, προσθέτει ποιότητα στις απλές χαρές της καθημερινής ζωής.
Η Wine Plus πιστεύοντας ότι οι οινικές αναζητήσεις αποτελούν ένα δραστικό αντίδοτο στην εθνική μελαγχολία που μας διακατέχει, μας προτείνει το σεμινάριο «Γνωριμία με το ελληνικό κρασί».
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 20110, ετοιμαστείτε για περιήγηση σε γνωστούς και άγνωστους αμπελότοπους της χώρας με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Οι συμμετέχοντες, συνοδοιπόροι και συνπότες θα μάθουν:
Ø ποιοι είναι οι αμπελώνες της Ελλάδας
Ø πως η γεωγραφία και το κλίμα της κάθε περιοχής επηρεάζουν τη γεύση των κρασιών της
Ø ποιες είναι οι κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες οιναμπέλου και ποιες κοσμοπολίτικες εγκλιματίστηκαν τέλεια στα ελληνικά χώματα
Ø ποιοι είναι οι ξεχωριστοί γευστικοί χαρακτήρες των κρασιών της κάθε μίας.
Θα δοκιμάσουν τις δημιουργίες καταξιωμένων, αλλά και νεοεμφανιζόμενων ελλήνων οινοποιών.
Θα κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κάθε κρασιού, το πότε