http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Επιλογή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Οικογένειας Δασκαλάκη στο Gourmet Experience Event της SIAL 2010 στο Παρίσι

Το εξαιρετικό παρθένο λάδι της Οικογένειας Δασκαλάκη (Π.Ο.Π. Κολυμπάρι, Χανίων) επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα gourmet προϊόντα του κόσμου στην διεθνή έκθεση τροφίμων SIAL 2010 στο Παρίσι (17-21/10).

Το αφιλτράριστο λάδι, που θα βρείτε στο EatCrete.com δοκιμάστηκε από τους Γάλλους γευσιγνώστες της έκθεσης και επιλέχθηκε με βάση την φίνα γεύση του και τα άψογα οργανοληπτικά του στοιχεία για το Gourmet 

Experience Event - Fine and Selective Foods όπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να το δουν και να μάθουν για αυτό το εξαιρετικό Κρητικό λάδι. 

Πληροφορίες στο www.eatcrete.com.

Πανευρωπαϊκή καμπάνια Fanta από Bold και Nomint

http://www.nomint.gr/sites/default/files/works/photos/FANTA_DIRECTOR%27S_CUT_UN_00752.jpg 
Η Bold Ogilvy και η Nomint επιμελήθηκαν νέα καμπάνια της Fanta για την ευρωπαϊκή αγορά.
Η ταινία με τίτλο «Fanta Underwater» παρουσιάζει τον φανταστικό υποθαλάσσιο κόσμο της Fanta, υποστηρίζοντας τη φυσικότητα του brand. Η παραγωγή χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία και θα προβληθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Αναγραφή της χώρας προέλευσης στα εισαγόμενα είδη ζητά το ευρωκοινοβούλιο

 
Τα αγαθά που εισάγονται από χώρες εκτός της ΕΕ πρέπει να έχουν ορθή σήμανση για τον τόπο προέλευσης τους προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες στην ορθή πληροφόρηση, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές. Το ΕΚ θα εισάγει εναρμονισμένες κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν τους κανόνες και θα επιτρέψει τη χρήση των λέξεων "made in" ("κατασκευάζεται/παράγεται στη") στα αγγλικά σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Πολλές χώρες χρησιμοποιούν ήδη τη σήμανση "made in". Η ΕΕ, ωστόσο, δεν έχει εναρμονισμένους κανόνες για τη σήμανση του τόπου προέλευσης των εισαγόμενων προϊόντων, πλην ειδικών περιπτώσεων, όπως για τα προϊόντα του αγροτικού τομέα.

Πρέπει να υπάρχει σαφής σήμανση στα προϊόντα σε ότι αφορά τη χώρα προέλευσης τους,

Επιστημονικό Θέατρο από Scico και AstraZeneca

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υγεία εν Γνώσει», μια πρωτοβουλία του ΜΚΟ SciCo (Science Communication) που υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.
Με τη δράση «Υγεία εν Γνώσει», ομάδα νέων επιστημόνων της SciCo επισκέπτεται τα σχολεία και ενημερώνει παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 χρονών για την αξία της σωστής διατροφής και άσκησης.
Το ανθρώπινο σώμα, οι ουσίες του οργανισμού και τα συστατικά των τροφίμων ζωντανεύουν στην σκηνή

Ισχυροποιείται ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης

 
Αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και παίρνει τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης. Στον νεοϊδρυόμενο ΣΕΔΗΚ- ΝΠΔΔ θα συμμετέχουν 63 Δήμοι της Κρήτης από τους οποίους 21 είναι από τα Χανιά, 11 από το Ρέθυμνο, 24 από το Ηράκλειο και 7 από το Λασίθι. Ως έδρα του νέου φορέα ορίζονται τα Γραφεία της ΤΕΔΚ Ρεθύμνου, ενώ γραφεία του ιδρύονται στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων Κοινοτήτων όλων των Νομών του νησιού.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ Γιώργη Μαρινάκη (Δήμαρχο Ρεθύμνου), οι προσπάθειες των 60 Ελαιοκομικών Δήμων που με πρωτοβουλία τους συγκρότησαν το 2001 τον ΣΕΔΗΚ σαν ΝΠΙΔ (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) και που στήριξαν τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του,

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το κρέας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
 

 
 Χρήσιμες πληροφορίες για την ποιοτική κατάταξη του κρέατος και τα παραδοσιακά ελληνικά κρεατοσκευάσματα παρουσιάστηκαν, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, με μεγάλη επιτυχία από το Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Σχολή Κρέατος Λάρισας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (τέως κλινική Κατσίγρα) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Λάρισας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον διευθυντή της, κτηνίατρο κ. Εμμανουήλ Φουρλή. Η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Λάρισας έχει ρόλο εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ερευνητικό. Επίσης δραστηριοποιείται σε θέματα

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr