http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η Β.Σ. Καρούλιας εισέρχεται στην αγορά του καφέ



Με τον ιταλικό καφέ espresso Cortese


Το εν λόγω brand παρουσιάστηκε από τη Β.Σ. Καρούλιας στο πλαίσιο της φετινής HO.RE.CA., που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Metropolitan Expo. Το χαρμάνι του Cortese Caffe προέρχεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ, οι οποίες πρώτα καβουρδίζονται ξεχωριστά και μετά αναμειγνύονται -μια καινοτομία που του προσδίδει ένα άρωμα με υπαινιγμούς από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Στην αγορά του καφέ εισέρχεται η Β.Σ. Καρούλιας με τον ιταλικό καφέ espresso Cortese.
Με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η Β. Σ. Καρούλιας αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για κάθε ώρα της ημέρας, εντάσσοντας για πρώτη φορά προϊόντα καφέ στο χαρτοφυλάκιο της. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επίσης τον καφέ φίλτρου Dallmayr, με παράδοση από το 1930, τα τσάγια και ροφήματα Ridgways και μια επιλεγμένη σειρά από σιρόπια και κρέμες για καφέ της Ιταλικής εταιρείας Fabbri.

Προώθηση αγροτικών προϊόντων με 43 εκατ. ευρώ


Ξεκίνησε με έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των Ομάδων Παραγωγών η υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 133 που χρηματοδοτεί την προβολή και την προώθηση των γεωργικών προϊόντων. Εν τω μεταξύ εξασφαλίστηκαν 43 εκατ. ευρώ από το υπουργείο για την υλοποίηση του Μέτρου, με σχετική απόφαση για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».


Ξεκίνησε με έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των Ομάδων Παραγωγών η υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 133 που χρηματοδοτεί την προβολή και την προώθηση των γεωργικών προϊόντων. Εν τω μεταξύ εξασφαλίστηκαν 43 εκατ. ευρώ από το υπουργείο για την υλοποίηση του Μέτρου, με σχετική απόφαση για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Οι Ομάδες έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο αφού η προθεσμία έχει οριστεί στις 30 Απριλίου.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Βαγγέλης Διβάρης, αποφασίζονται τα εξής:
1. Την ένταξη της πράξης: «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» του Μέτρου 133 του Άξονα Ι του ΠΑΑ.
2. Αντικείμενο της πράξης:
Η στήριξη ομάδων παραγωγών γεωργικών προϊόντων ποιότητας, τα μέλη των οποίων είναι δικαιούχοι του Μέτρου 132 του ΠΑΑ, για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και προώθησης στην εσωτερική αγορά, που περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό σχέδιο δράσης μέγιστης διάρκειας τριών ετών.
3. Φορέας Εφαρμογής:
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα – Μονάδα Β2
4. Φορέας χρηματοδότησης:
Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
5. Φορέας πληρωμών:
Ο Οργανισμός Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ
6. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πράξης:
Έναρξη: 18/1/2012
Λήξη: 31/12/2015
7. Το συνολικό κόστος του Μέτρου ανέρχεται σε 42.961.596 ΕΥΡ; (€), το οποίο
αναγράφεται στην κατηγορία επιλέξιμης δαπάνης ως ακολούθως:
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ: 29.961.596 €
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 21.426.308 €
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 8.535.288 €
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 13.000.000 €
8. Το συνολικό κόστος της πράξης ανέρχεται σε 5.714.285,72 ΕΥΡ; (€), το οποίο
αναγράφεται στην κατηγορία επιλέξιμης δαπάνης ως ακολούθως:
ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΑΠΑΝΗ: 4.000.000 €
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 2.860.400 €
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 1.139.600 €
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 1.714.285,72 €
Το Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης»Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων αυτών, όσο και την προώθησή τους.
Το Μέτρο 133 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το ελληνικό δημόσιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης για την παρούσα Πρόσκληση, ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Μέτρο έχουν Ομάδες Παραγωγών γεωργικών προϊόντων,

Πάνω από 7.000 τόνοι ελαιολάδου στη Λέσβο


Πάνω από 7.000 τόνοι ελαιολάδου στη Λέσβο


H παραγωγή ελαιολάδου στην Λέσβο στις 14 Φεβρουαρίου έφθασε στους 7.040 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κυριάκου Βάσου.
Σύμφωνα με το οlivenews.gr, από την ποσότητα αυτή 6.160 τόνοι είναι έξτρα παρθένο, 700 τόνοι παρθένο και μόλις 180 τόνοι λαμπάντε (βιομηχανικό). Δηλαδή το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράχθηκε στο νησί είναι το 87,5% της φετινής παραγωγής, το παρθένο είναι το 9,94% της μέχρι τώρα παραγωγής και το λαμπάντε (βιομηχανικό) 2,56%.
 
Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Μαρτίου καθώς η

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr