http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΠΟΠ τυριά τα Gouda και Edam Ολλανδίας

http://www.cheesesupply.com/images/P-15-000.jpg 
Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα προϊόντα «Gouda Ολλανδίας» και «Edam Ολλανδίας» χαρακτηρίζονται ως προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, ΠΟΠ.
Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον τα ολλανδικά τυριά που θα φέρουν το όνομα «Gouda Ολλανδίας» (Holland) και «Edam Ολλανδίας» (Holland) είναι τα αυθεντικά ολλανδικά τυριά που ανταποκρίνονται σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα καθόλη τη διαδικασία παραγωγής. Η απόφαση αφορά μόνο στα παραπάνω ονόματα, σε συνδυασμό, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τρίτους οι όροι «Gouda» ή «Edam» καθώς και «Gouda Netherlands» ή «Edam Netherlands».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται ότι οι ολλανδικές γαλακτοκομικές εταιρείες θα προχωρήσουν άμεσα στο λανσάρισμα καμπάνιας με σκοπό τη διαφοροποίηση των ολλανδικών τυριών.

Συνεργασία της Kronenbourg με τους Motorhead

http://hoppsy.com/wp-content/uploads/2007/07/kronenbourg.gif 
Στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η BBH για τη μπίρα Kronenbourg 1664 πρωταγωνιστεί το ιστορικό συγκρότημα των Motorhead.
(ΛΟΝΔΙΝΟ) Μάλιστα, τα μέλη του συγκροτήματος διασκεύασαν ειδικά για τις ανάγκες του σποτ μια πιο αργή εκδοχή του διάσημου τραγουδιού τους «Ace of Spades», υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αυτήν τη μπίρα πρέπει να την απολαμβάνει κανείς αργά αργά.  Στο πλαίσιο της καμπάνιας, αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες θα κληθούν να πράξουν κάτι ανάλογο. Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, καταχωρίσεις και ειδικό κανάλι στο YouTube

Σύνδεσμος Οινοποιών: Καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί


 
Για μια πολύ καλή χρονιά ως και εξαιρετική για το ελληνικό κρασί κάνουν λόγο στο σχετικό δελτίο τρύγου οι οινοποιοί και πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οινοποιών.
Συγκεκριμένα, στο δελτίο τρύγου του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών, αναφέρεται ότι ο έγκαιρος τρύγος ήταν φέτος ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας εσοδείας 2010, ένας παράγοντας που διέτρεξε όλες τις αμπελουργικές ζώνες και μεταφέρει ολοένα και περισσότερα την μπάρα διαχωρισμού της ποιότητας προς τον οργανωμένο οινοποιό.
Τα γενικά χαρακτηριστικά της χρονιάς υπήρξαν ο ήπιος χειμώνας που οδηγούσε την πρώιμη ωρίμανση, οι αρκετές βροχοπτώσεις της περιόδου «τέλος Άνοιξης- αρχή Καλοκαιριού» που εφοδίασαν με αρκετή φυλλική επιφάνεια τα φυτά και επίσης ένα ήπιο σχετικά καλοκαίρι που όμως έφερε δύο περιόδους υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο που δημιούργησαν, κυρίως αυτές, σημαντικές επιδράσεις στην τελική εξέλιξη της εσοδείας 2010, αφού ανάλογα με την ποικιλία είτε

Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη λανσάρει η Melissa

http://2.bp.blogspot.com/_vaAkPpO7lm8/SWbtXqPT8EI/AAAAAAAAAc4/2tcWFx3Fhp4/s400/MELISSAlogo_me+epilogi+ton+makaronadon.jpg 

Η Melissa λανσάρει πρώτη στην ελληνική αγορά σειρά ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, τη Melissa Gluten Free. Πρόκειται για ζυμαρικά για μικρούς και μεγάλους που δεν περιέχουν γλουτένη, φτιαγμένα από άλευρα καλαμποκιού και ρυζιού.
Tα Melissa Gluten Free απευθύνονται κυρίως σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο κοιλιοκάκη, αλλά και σε άτομα που παρατηρούν δυσπεψία τροφίμων που περιέχουν γλουτένη. Η σειρά αποτελείται από σπαγκέτι, στριφτό αλλά και σχήματα με δεινοσαυράκια, ειδικά για τα παιδιά.

Τρόφιμα και ποτά άντεξαν στην κρίση

 
Μόλις το 1,1% του όγκου του, σε σχέση με το 2005 έχει απωλέσει ο κλάδος της παραγωγής ειδών διατροφής, ενώ η βιομηχανία ποτών διατηρεί την παραγωγή της σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 4,8% υψηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αντέχουν στην κρίση.
Η διεθνής οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε το φθινόπωρο του 2008 με έμφαση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και η ελληνική εκδοχή της, που ξέσπασε με ένταση στον δημοσιονομικό τομέα ένα χρόνο αργότερα, έχουν φέρει "τα πάνω κάτω" στην ελληνική βιομηχανία. Η συνολική παραγωγή του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τη διετία Σεπτεμβρίου 2008 - Αυγούστου 2010 υποχώρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά 17%, επιστρέφοντας σε επίπεδα που είναι κατά 16,7% χαμηλότερα από εκείνα του έτους 2005 και παραπέμπουν στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Έτσι, ο κλάδος που αποτελούσε την "ατμομηχανή" της ελληνικής βιομηχανίας, τα μη μεταλλικά ορυκτά, φιγουράρει πλέον ανάμεσα σε τρεις κλάδους που απώλεσαν σε αυτή τη διετία ποσοστό

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr