http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Pizza news:: Σε εξέλιξη το πλάνο ανάπτυξης της Pizza Fan

http://images2.fanpop.com/images/photos/7400000/pizza-fan-1-pizza-7445057-362-365.jpg 
Με τα εγκαίνια των νέων καταστημάτων στη Νέα Ιωνία και τον Κεραμεικό ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους για την Pizza Fan, αυξάνοντας σε 42 τα καταστήματα της εταιρείας στον Νομό Αττικής, με κάλυψη των περιοχών της κατά 97%.

Στόχος της εταιρείας για το 2010 είναι η έναρξη λειτουργίας ακόμα εννιά καταστημάτων στην Αττική. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τα καταστήματα σε Κόρινθο, Κομοτηνή και Πάτρα να βρίσκονται στο τελικό στάδιο λειτουργίας τους.

Η Pizza Fan διαμορφώνοντας από την πρώτη στιγμή ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό δίκτυο καταστημάτων, το οποίο αριθμεί 52 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, επενδύοντας σε γευστικές προτάσεις και υγιεινά προϊόντα έχει καταφέρει να διατηρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις τρεις πρώτες θέσεις των εταιρειών delivery.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Smart 2010 & 100 δώρα» με πρώτο έπαθλο ένα αυτοκίνητο Smart.
MarketingWeek.gr

::food industry news:: Μύλοι Λούλη: Τι απαντά για αποχώρηση από το Χ.Α.

Αναληθές χαρακτηρίζει η Μύλοι Λούλη σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας DEAL NEWS στο οποίο αναφέρεται η παραγωγή βιολογικού άλευρου στο νέο εργοστάσιο στο Κερατσίνι και η αποχώρηση της εταιρίας από το Χ.Α.Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνει τα ακόλουθα:"Οι αιτήσεις που έχει καταθέσει η εταιρία για την έκδοση των αδειών που χρειάζονται για την ανέγερση του νέου εργοστασίου προχωρούν κανονικά βάση των νομίμων διαδικασιών. 
Το νέο εργοστάσιο που θα χτιστεί στο Κερατσίνι, αποτελεί μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα πιο φιλική προς το περιβάλλον, η οποία ουδέποτε είχε σχεδιαστεί για παραγωγή βιολογικού αλεύρου, όπως

::beer news::Ολοκληρώθηκε το Roadshow της Amstel

H Amstel βρέθηκε στο Bad Ragaz της Ελβετίας για να παραδώσει στους παίχτες και τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου τη μεγάλων διαστάσεων επίσημη φανέλα με αποτυπωμένες τις ευχές των Ελλήνων φιλάθλων.
Οι ευχές συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών της Amstel με τίτλο «Θα σκεφτόσουν την Εθνική χωρίς τις ευχές όλων μας;» που έτρεξε από τον Απρίλιο μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, διαδικτυακής επικοινωνίας με το site www.amstelfanela.gr αλλά και ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας έτρεξε διαγωνισμός ο οποίος ανέδειξε συνολικά 7 τυχερούς, οι οποίοι κέρδισαν από δύο ταξιδιωτικά πακέτα ο καθένας για τη Νότια Αφρική. Το site www.amstelfanela.gr προσφέρει μία διαδραστική πλατφόρμα όπου οι φίλοι της Εθνικής και της Amstel μπορούν να ενημερωθούν για την ενέργεια, να στείλουν την ευχή τους αλλά και να κατεβάσουν το video που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του Roadshow.
MarketingWeek.gr

::food industry news:: Επιμένει επενδυτικά η Ελαΐς - Unilever

Την αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής του Ρέντη όπου παράγονται τα καθαριστικά του ομίλου, αλλά και του Φαλήρου όπου παράγεται το ελαιόλαδο, προγραμματίζει η Ελαΐς – Unilever Ελλάς.
Σε προτεραιότητα έχει τεθεί το εργοστάσιο του Ρέντη, στο οποίο μέσα στο χρόνο θα υπάρξει επέκταση της δυναμικότητας του προκειμένου να παράγει και τρόφιμα. Το εν λόγω εργοστάσιο θα χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως στρατηγικό καθότι θα μπορεί να αναλάβει την παραγωγή προϊόντων που θα αφορούν και σε άλλες εταιρείες του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδύσεις της Ελαΐς – Unilever Ελλάς πρόκειται να ανέλθουν φέτος στα 13 με 15 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στο εργοστάσιο στο Φάληρο, επενδύσεις σχεδιάζονται για το 2011, προκειμένου η μονάδα να εκσυγχρονιστεί. Σημειώνεται ότι, το 2009 ο κύκλος εργασιών της Ελαΐς – Unilever Ελλάς πλησίασε οριακά τα 600 εκατ. ευρώ και ήταν ελαφρά μειωμένος έναντι του 2008 λόγω των μειώσεων που αποφάσισε η εταιρεία για τις τιμές πολλών προϊόντων της. Ανάλογα εξελίχθηκε και η κερδοφορία της πέρυσι.
MarketingWeek.gr

::wine industry news:: Λαζαρίδη: Στις 15/6 η αποκοπή μερίσματος 0,01 €

Η εταιρία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη γνωστοποιεί ότι συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εξελέγη με την από 04/06/2010 απόφαση της Γ.Σ. Στις 15/6 η αποκοπή μερίσματος 0,01 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:
1. Κων/νος Λαζαρίδης Πρόεδρος του Δ.Σ & Δ/νων Σύμβουλος (εκτελεστικό)
2. Ιουλία συζ. Κων.Λαζαρίδη Αντ/δρος του Δ.Σ & Δ/νων Σύμβουλος (εκτελεστικό)
3. Γεώργιος Ζάχαρης Δ/νων Σύμβουλος (εκτελεστικό)
4. Ιωάννης Οξυζίδης Μέλος του Δ.Σ (εκτελεστικό)
5. Αργύριος Γκότσης Μέλος του Δ.Σ (εκτελεστικό)
6. Αθανάσιος Εξάρχου Μέλος του Δ.Σ. (εκτελεστικό)
7. Παναγιώτης Χρονόπουλος Μέλος του Δ.Σ (μη εκτελεστικό)
8. Πέτρος Ντινάκης Μέλος του Δ.Σ (μη εκτελεστικό - ανεξάρτητο)
9. Γεώργιος Χαρίσκου Μέλος του Δ.Σ (μη εκτελεστικό - ανεξάρτητο)

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής.

Εξάλλου, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 04ης Ιουνίου 2010, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,01 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου μερισμάτων ποσοστού 10%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,009 ευρώ ανά μετοχή.
euro2day.gr

Ενεργοποίηση της αποθεματοποίησης στο λάδι ζητούν Copa και Cogeca


Επείγοντα μέτρα για να βελτιωθεί η δύσκολη κατάσταση της αγοράς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς ζητεί η Copa-Cogeca. Ως πρώτο βήμα για τη βελτίωση της κατάστασης, η Copa-Cogeca ζητεί την ενεργοποίηση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης.

Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Πέκα Πεσονεν, τονίζει: «Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε η αγορά να ισορροπήσει ξανά και να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις όπως η κρίση την οποία περνάει ο κλάδος σήμερα. Όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών υποφέρουν σκληρά, με τις τιμές παραγωγού να έχουν σημειώσει πτώση μέχρι και 15,2% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την άνιση κατανομή της δύναμης στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων έχουν επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του κλάδου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Όσο για τις επενδύσεις που έχουν γίνει για τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, αυτές δεν

Διαγωνισμός "Remake" από το Red Bull

Ο κινηματογραφικός διαγωνισμός Red Bull Remake θα ολοκληρωθεί με τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στο Κολλέγιο Αθηνών.
Ο διαγωνισμός προσκάλεσε το κοινό να γυρίσει τα δικά του remakes των διαφημιστικών σποτ της Red Bull. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και 60 remakes κρίθηκαν από επιτροπή που αποτελείται από 5 ανθρώπους του κινηματογράφου: Παναγιώτα Βλαντή, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μπουραντάς, Νίκος Ζαχαριάδης και Ηλίας Φραγκούλης. Το βράδυ της Δευτέρας οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους από γνωστές προσωπικότητες της ελληνικής show biz. Θα συμμετέχουν οι Professional Sinnerz, Nivo, Matisse,Κόκκινα Χαλιά & DJ Cateyano. Όλα τα remakes βρίσκονται στο site www.redbullremake.gr.

marketingweek.gr

Ενημέρωση για το σκληρό σιτάρι.





Να χρησιμοποιούν πιστοποιημένο σπόρο σποράς σε ποσότητα τα 8 κιλά κατά στρέμμα,να μη χρησιμοποιούν σπόρους γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών και να χρησιμοποιούν ποικιλίες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών ενημερώνει τους αγρότες  η.... Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στην Λάρισα. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι παραπάνω παραγωγοί στην Υπηρεσία μέσω των συνεταιρισμών των Δημοτικών Διαμερισμάτων που υπέβαλαν τη δήλωση της ενιαίας ενίσχυσης, είναι τα παρακάτω: 1) Αίτηση με τα στοιχεία του παραγωγού 2) Αντίγραφο της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010. 3) Πρωτότυπο αντίγραφο τιμολογίου για το σπόρο. 4) Τις επίσημες ετικέτες πιστοποίησης που αντιστοιχούν στη χρησιμοποιηθείσα ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου. Παρακαλούνται οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα περιφερειακά γραφεία γεωργικής ανάπτυξης. 

agroschannel.com

::olive oil news::

 

Περαιτέρω πιέσεις ασκεί το ιταλικό εμπόριο ελαιολάδου στις τιμές παραγωγού των ελληνικών λαδιών, μετά την γνωστοποίηση της αυξημένης παραγωγής στην Ισπανία, αλλά και της υποχώρησης που σημειώθηκε στην ισπανική αγορά όσον αφορά στις τιμές των πολύ καλών έξτρα παρθένων ελαιολάδων.

Την περασμένη εβδομάδα οι τιμές ex factory στην ισπανική αγορά ελαιολάδου υποχώρησαν κατά 5 λεπτά το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα λάδια, διαμορφούμενες στα 2,10 ευρώ το κιλό, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε όσον αφορά στις τιμές των κοινών παρθένων (1,90 ευρώ το κιλό) και των βιομηχανικών άσων (1,70 ευρώ το κιλό).
paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr