http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων BIOL 2010

O Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ελαιολάδου–ΣΕΒΙΤΕΛ και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου Ποιότητας Βιολογικών Ελαιολάδων BIOL International Prize, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου, ενημερώνουν τους βιοκαλλιεργητές ελαιολάδου αλλά και τις συνεταιριστικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις τυποποίησης βιολογικού ελαιολάδου, για την έναρξη του διαγωνισμού BIOL 2010.

Την ευθύνη προεπιλογής των Ελληνικών ελαιολάδων, (Βiolgrecia) από την τρέχουσα περίοδο ανέλαβε επίσημα η γευσιγνωστική ομάδα του ΣΕΒΙΤΕΛ.
Συγκεκριμένα, η διοργάνωση  εκτός όλων των άλλων συμμετοχών, θα προωθήσει  απευθείας  στην τελική φάση του διαγωνισμού BIOL όσα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα διακριθούν.
Η επιστημονική - γευσιγνωστική ομάδα «KOTINΟΣ», με συντονιστή τον κ. Βασίλη Καμβύση,  πιστοποιημένο γευσιγνώστη, μόνιμο μέλος της διεθνούς επιτροπής βραβείων  Biol International Award, και επίσημο panel supervisor της παράλληλης εθνικής εκδήλωσης Biolgrecia, για πέμπτη συνεχή χρονιά θα δέχεται συσκευασίες βιολογικών ελαιολάδων μέχρι και τις 15 Mαρτίου 2009 στην διεύθυνση του Συνδέσμου, Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα,  με την ένδειξη:  «για τον διαγωνισμό BIOL».
Τα ελαιόλαδα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να είναι βιολογικά έξτρα παρθένα, να έχουν προέλθει από ομοιογενή παρτίδα τουλάχιστον 1.000 λίτρων και να υποβληθούν σε τέσσερα δείγματα συσκευασίας  500ml, 750ml ή 1 λίτρου. στην ανωτέρω διεύθυνση.
Μετά την προαξιολόγηση στην οποία είθιστε να συμμετέχουν κάθε χρόνο πιστοποιημένοι Ιταλοί γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του διεθνούς βραβείου,τα καλύτερα βιολογικά ελαιόλαδα θα σταλούν στην έδρα της BIOL στο Μπάρι, προκειμένου να συναγωνιστούν στην τελική διαδικασία με αλλά αντίστοιχα ελαιόλαδα από  όλο τον κόσμο (τουλάχιστον 15 χώρες).
Δείγματα μπορούν επίσης να υποβάλλονται και απ' ευθείας στην έδρα του διαγωνισμού, στην Ιταλία. Πληροφορίες για την περίπτωση αυτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.premiobiol.it
Τα βραβεία μπορούν να διεκδικήσουν αυτόνομοι παραγωγοί, ελαιοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί αλλά και εταιρίες τυποποίησης που τηρούν τις επίσημες μεθόδους και τα κατοχυρωμένα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.
Λίγα λόγια για την BIOL
Ο ιδιαίτερα προβεβλημένος, καταξιωμένος και πρώτος στο είδος του διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου International Biol Prize, πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας, κάθε χρόνο (εδώ και δεκατέσσερα χρόνια) την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.
Ο στόχος του είναι να προωθήσει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που παράχθηκε από βιολογική καλλιέργεια και να συμβάλει στην εξάπλωση της κουλτούρας και της οργανικής καλλιέργειας.
Οι νικητές αναδεικνύονται από την διεθνή επιτροπή της Biol.
Τα βραβεία, που αποτελούνται από αναμνηστική πλακέτα και δίπλωμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους νικητές ως ενημερωτικά στοιχεία της ποιότητας του προϊόντος προς τους καταναλωτές.
Πέραν των μεγάλων ευκαιριών προώθησης που κερδίζουν οι συμμετέχοντες στο διεθνές και προβεβλημένο βραβείο, μπορούν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα να συμπεριληφθούν στη λίστα του ετήσιου καταλόγου της Biol και φυσικά να προβληθούν σε μεγάλες -εθνικές και παγκόσμιες- επίσημες εκθέσεις όπως η SANA στη Μπολόνια, η BIOFACH στη Νυρεμβέργη, το ECOFESTIVAL στην Ελλάδα κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο στο τηλ. 2103223402 ή με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του ΣΕΒΙΤΕΛ και υπεύθυνο panel supervisor του «ΚΟΤΙΝΟΣ» κ. Β. Καμβύση (6974085205).

paseges.gr

Στα 2,2 ευρώ έπεσε η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία

 
Στην περιοχή των 2,20 ευρώ κυμαίνεται η τιμή του ελαιολάδου (μαυρολίσιο) στη Μεσσηνία ακολουθώντας πτωτική πορεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας προσφέρθηκαν τιμές από 2,61 έως 2,70 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι που ήταν η χειρότερη χρονιά για το ελαιόλαδο, η δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων έκλεισε στα 3,12 ευρώ το κιλό, το 2007 στα 3,85 ευρώ και το 2006 στα 3,57 ευρώ το κιλό.

Επισημαίνεται ότι η δημοπρασία αυτή αποτελεί κάθε χρόνο το «βαρόμετρο» ενόψει της νέας παραγωγικής χρονιάς.
Φέτος, την καλύτερη προσφορά των 2,70 ευρώ το κιλό έδωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  Λακωνίας, αλλά ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων προτίμησε να μη διαθέσει το προϊόν.
Στο μεταξύ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να καθοριστεί τιμή παρέμβασης 3 ευρώ το κιλό για το ελαιόλαδο οξύτητας 0-1 και η ΕΑΣ να αγοράζει το ελαιόλαδο δίνοντας προκαταβολή 2,50 ευρώ ανά κιλό έχοντας για το σκοπό αυτό δανειοδοτηθεί από την Αγροτική τράπεζα.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr