http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η BioPan στην Advice

http://www.kourellas.gr/logo1.jpg 
Τα ελληνικά βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα BioPan, φρέσκο γάλα, γιαούρτι και τυριά, είναι στον αέρα με τηλεοπτική καμπάνια, για πρώτη φορά.
Το δημιουργικό, με πρωταγωνίστρια την «καθαρόαιμη κατσίκα» της BioPan, είναι της Advice Advertising, η οποία χειρίζεται το σύνολο του ογαριασμού. Η παραγωγή έγινε από τη Le Spot Productions, με γυρίσματα στα Γρεβενά. Η τηλεοπτική επικοινωνία θα συνοδευτεί και με below the line ενέργειες. Η BioPan είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων και έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητες της από το 1996, με έδρα τα Γρεβενά. Τα τυριά της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς εκθέσεις.

Αγώνας για την προστασία τσίπουρου και ούζου

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ


ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
 

 
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τετραήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής Τσίπουρου από τον Δήμο Τυρνάβου με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και τον Σύλλογο Αμβυκούχων.
Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έγινε στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου (Αρχοντικό Καράσσου). Στις 11.30 το πρωί στο υπόγειο του αρχοντικού όπου ήταν ο χώρος φύλαξης των κρασιών και των τσίπουρων και που σήμερα είναι χώρος συνεδρίων και διαλέξεων, υπήρξε μια σειρά ομιλιών που σκοπό είχαν να ενημερώσουν τους παρευρεθέντες όχι μόνο για την ιστορία του τσίπουρου και του ούζου Τυρνάβου, αλλά και για τις νέες εξελίξεις που αφορά το προϊόν και το μέλλον του. Ένα μέλλον που σκοπό έχει ταυτόχρονα την προστασία του εισοδήματος των

Η γαστρονομία είναι το… πορνό της εποχής

Η γαστρονομία είναι το… πορνό της εποχής
Ο φόβος για τη μονιμότητα την έχει οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια στην επαγγελματική της καριέρα, ενώ ήδη ονειρεύεται τα επόμενα βήματά της… Η Ελένη Ψυχούλη έπαθε «ψύχωση» με τη μαγειρική στα 35 της χρόνια, αν και πάντα αντί για σουβενίρ αγόραζε τρόφιμα, ενώ δηλώνει φανατική τηλεθεάτρια των showμαγειρικής που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση. Πιστεύει πως η κρίση είναι ο σωστός δρόμος για να ξανασυνδεθούν οι Έλληνες με τη διαδικασία της νοστιμιάς και γελά στο άκουσμα της λέξης «νοικοκυρά». Η Ελένη Ψυχούλη επισκέπτεται συνέχεια το Βόλο, έστω και για μια νύχτα, μόνο και μόνο για να φάει θαλασσινά στου Δεμίρη στη Νέα Ιωνία, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει «καλά στην Ελλάδα τρως μόνο εκτός Αθηνών».
  
Είχατε μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των δημοσίων σχέσεων για 16 συναπτά έτη και στη συνέχεια περάσατε στο χώρο της δημοσιογραφίας. Πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτή τ

Τσίπουρο... απόσταγμα ζωής, φάρμακο ψυχής

ΤΣΙΠΡΟΧΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΙΑ
 
Της Νατάσας Πολυγένη
 

 
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας
Τι και αν ο δρυίδης Πανοραμίξ απαγόρευε στον Οβελίξ να πιει από το μαγικό ζωμό επειδή είχε πέσει μέσα μικρός και η επίδρασή του κράταγε ακόμα... Στον Τύρναβο οι κάτοικοι, δεκαετίες τώρα, φτιάχνουν και γεύονται έναν άλλο μαγικό ζωμό διόλου απαγορευτικό μα ολότελα διαφορετικό από εκείνον του Πανοραμίξ. Ένα ζωμό που χαρίζει ευθυμία και η επίδρασή του κρατάει ώρες, μέρες, χρόνια. Ένα απόσταγμα ζωής, με πολλά μυστικά. Το όνομα αυτού, τσίπουρο... Δεν είναι ποτό αλλά φάρμακο. Ένα φάρμακο που γιάνει την ψυχή.
Η απόσταξή του σε καμία περίπτωση δεν είναι μια απλή διαδικασία. Είναι μια ιεροτελεστία, μια μυστηριακή γιορτή που καλά κρατεί και στις μέρες μας. Μία μαγική διαδικασία, απ’ την οποία σταγόνα-σταγόνα, ο αχνός των μυρωδάτων στεμφύλων θα μετατραπεί σ’ ένα καυτό υγρό που ταξιδεύει τις αισθήσεις και γιατρεύει τις πληγές της ψυχής. Η απόσταξη τσίπουρου στη Θεσσαλία όμως και ιδιαίτερα στον Τύρναβο, όπου παράγεται το φημισμένο τσίπουρο Τυρνάβου, αποκτά και άλλη διάσταση. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο η πόλη αλλάζει άρωμα. Η μυρωδιά που πλανάται στον αέρα μεθυστική, γαργαλάει τα ρουθούνια και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν στο πανηγύρι των αισθήσεων.
Στον Τύρναβο την εποχή αυτή τα καζάνια έχουν πάρει φωτιά. Περίπου 200 και πλέον ιδιωτικά αποστακτήρια ή καζαναριά όπως έχουν επικρατήσει να λέγονται, έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε γνωστούς και άγνωστους που θέλουν να δουν και να γευτούν. Γιατί ως γνωστόν χωρίς καλή

Ανάκληση Προϊόντος

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την διακίνηση προϊόντος «ταλιατέλλες με αυγά», που παρουσίαζε δυσάρεστη οσμή.
 Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Ταλιατέλλες με αυγά» των 500 g με LOT 0173 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν τις 22 Ιουνίου του 2012, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. για την «ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ», (Βίωνος 1 Αθήνα ).
 Η συγκεκριμένη παρτίδα είχε διανεμηθεί από την Αποθήκη Χονδρικού Εμπορίου ειδών παντοπωλείου «ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε», 1ο χλμ. Τυρνάβου - Κοζάνης. Η απεικόνιση του εν λόγω προϊόντος εμφανίζεται παρακάτω και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
  Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. 

Έντονη φημολογία για πώληση της «Δωδώνης». Κοινό μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης ζητούν οι κτηνοτρόφοι.


Το γνωστό ερώτημα... πωλείται δεν πωλείται η «Δωδώνη» ή έστω απεμπλέκεται ή όχι η Αγροτική Τράπεζα από όλες τις θυγατρικές της, ελέω μνημονίου και τρόικας ήρθε ξανά στο προσκήνιο χθες με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες, ουσιαστικά έντονη φημολογία, χωρίς να υπάρχει διασταύρωση.

Η πληροφορία που έφτασε και στα Γιάννινα ήταν ότι σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκη του δόθηκε εντολή να προχωρήσει είτε στην πώληση με διαγωνισμό, είτε στην απεμπλοκή με άλλο τρόπο από τις θυγατρικές και δη τη «Δωδώνη» που είναι το «φιλέτο». Αυτό ζήτησε επιτακτικά

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr