http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Στο περίπτερο:: Νέα Mars Dark...



Από νόστιμη "χρυσή" καραμέλα με λευκό μαντολάτο στο κέντρο, "βουτηγμένα" στη σκούρα σοκολάτα!!!


::στο ψυγείο:: Total 2% Σύκο & Μήλο-Κυδώνι !!!

Το πιο αγαπημένο στραγγιστό γιαούρτι Total 2% με Μήλο - κυδώνι για…διπλή απόλαυση!
Το πιο αγαπημένο στραγγιστό γιαούρτι Total 2% με Σύκο για…διπλή απόλαυση!

::στο ψυγείο:: FLAIR cottage cheese σε 3 γεύσεις!!!


Flair Mexican

Flair Κλασικό

Flair Ελιά-Πιπεριά

Το FLAIR cottage cheese της ΦΑΓΕ είναι ιδανικό για τους ανθρώπους που εκτιμούν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, αφού διαθέτει μόλις 4% λιπαρά και περίπου 100 θερμίδες ανά 100γραμμάρια.


Μ.Σαράντης: Ιδού οι αποδείξεις για το γάλα

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη, και συνάμα αποκαλυπτική συνέντευξη Τύπου - μιας και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ένα ευρύ κοινό επιστημονικές μελέτες και στοιχεία- απάντησε η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ στα όσα το τελευταίο δεκαπενθήμερο συμβαίνουν στην τοπική αγορά γάλακτος.

Μ.Σαράντης: Ιδού οι αποδείξεις για το γάλα
«Το καλύτερο και ασφαλέστερο γάλα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι της εταιρίας ΟΛΥΜΠΟΣ και το αποδεικνύουμε» είναι η φράση που συμπυκνώνει όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας κ. Μιχάλη Σαράντη, διευθυντικών στελεχών της εταιρίας και επιστημονικών συνεργατών της.

«Επί 22 ολόκληρα χρόνια δεχόμαστε προκλήσεις, συκοφαντίες και λασπολογία» είπε ο κ. Σαράντης και τόνισε πως «από εδώ και πέρα όμως θα απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις», δίνοντας το στίγμα της αλλαγής στάσης του ιδίου και του αδερφού του και συνιδιοκτήτη της εταιρίας κ. Τάκη Σαράντη. «Προκληθήκαμε» είπε «από τα στελέχη της εταιρία ΤΡΙΚΚΗ γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ να δώσουμε απαντήσεις και να προχωρήσουμε σε καταγγελίες με βάση επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα».

Και όντως έγινε πιο συγκεκριμένος ο κ. Μιχ. Σαράντης, με τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Χαρ. Ζησόπουλο να παρουσιάζει επιστημονικές αναλύσεις που έγιναν από εξειδικευμένα εργαστήρια σε παρτίδες του εργοστασίου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, από το τέλος του 2008 έως το τέλος του 2009, και οι οποίες αποδεικνύουν υψηλά επίπεδα «αφλατοξινών» που μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ακολούθησε μάλιστα ηχητικό ντοκουμέντο όπου το στέλεχος της ΤΡΙΚΚΗΣ κ. Πολύζος δηλώνει σε μια περίπτωση πως δεν υπάρχουν αφλατοξίνες και σε άλλη πως υπάρχουν παντού!

Ο κ. Σαράντης κατήγγειλε το γεγονός ως ιδιαίτερα σοβαρό, επισήμανε πως «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουμε προϊόντα διατροφής και δεν μπορεί να το κάνουμε αυτό στηριζόμενοι στο συναίσθημα και μόνο». Στάθηκε ιδιαίτερα στην διαφορά της λιανικής τιμής πώλησης του γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ για το οποίο αποκάλυψε ότι «πωλείται στη Δυτική Μακεδονία, σε απόσταση δηλαδή μεγαλύτερη των 100 και 200 χιλιομέτρων, 30 και 40 λεπτά φθηνότερο απ’ ότι στα Τρίκαλα. Είναι σωστή αυτή η στάση απέναντι στους τρικαλινούς καταναλωτές; Το λάθος τους είναι ότι τους θεωρούν δεδομένους γι’ αυτό και πουλάνε ακριβότερα εδώ».

Ο κ. Σαράντης στηριζόμενος σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική συνέντευξη του στελέχους του συνεταιριστικού εργοστασίου έκανε λόγο για «λασπολογία των ανθρώπων της ΤΡΙΚΚΗΣ εναντίον της εταιρίας μας, ενώ οι ίδιοι παραδέχονται όπως ακούγεται καθαρά πως χρησιμοποιούν σκόνη για τα γιαούρτια τους! Εμείς δεν χρησιμοποιούμε σκόνη ούτε ένα γραμμάριο σκόνης γάλακτος».

Όσον αφορά τις εισαγωγές γάλακτος ο κ. Σαράντης είπε πως «αυτές αφορούν μόνο την εταιρία ΤΥΡΑΣ, η οποία ανήκει στον Όμιλο και η οποία χρησιμοποιεί το γάλα για την παραγωγή τυριών τα οποία εξάγονται σε όλο τον κόσμο». «Αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση τελειώνουν εδώ» εξακολούθησε ο κ. Σαράντης τονίζοντας πως «22 χρόνια διαδίδουν από στόμα σε στόμα όλα αυτά τα συκοφαντικά, ότι το γάλα μας δεν είναι ελληνικό, ότι έρχεται όλο απ’ έξω κλπ.. Ως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λασπολογία και από εδώ και στο εξής θα απαντάμε σε όλα».

Ακολούθως τα στελέχη της εταιρίας παρουσίασαν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, από την παραγωγή των ζωοτροφών, μέχρι την παστερίωση του γάλακτος και την διοχέτευσή του στην αγορά. Παρουσιάστηκε ενδεικτικός κατάλογος παραγωγών που συνεργάζονται με την ΟΛΥΜΠΟΣ καθώς και αναλυτικά στοιχεία για το γάλα που παρήχθη όλο το περασμένο έτος.

Ο καθηγητής κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Αμοιρίδης παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας «ιδιαίτερα φιλόδοξης, χρονοβόρας και πολυέξοδης μελέτης την οποία διενεργεί η ΟΛΥΜΠΟΣ και η οποία αφορά τον έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι στρατηγικοί στόχοι της ΟΛΥΜΠΟΣ που βασίζονται στην «ελληνικότητα, στην ποιότητα, στην ασφάλεια και στην πιστοποίηση», ενώ έγινε λεπτομερής παρουσίαση της διαδικασίας που ακολουθείται για την παραγωγή και όλων των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας».

Κατατέθηκαν μηνύσεις

Ο κ. Σαράντης σημείωσε πως ήδη σήμερα στις 12.15 το μεσημέρι κατατέθηκαν δυο μηνύσεις, μια εναντίον των μελών του Δ.Σ. του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων και μια δεύτερη εναντίον προσωπικά του αντιπροέδρου αυτού κ. Κρανιά, για τα όσα δήλωσαν από ραδιοφώνου και όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, ενώ διερωτήθηκε «γιατί άραγε έκαναν και αυτοί το ίδιο… μια ώρα αργότερα;».

Τόνισε ακόμη πως «εμείς δεν καταφερόμαστε εναντίον των παραγωγών που διαθέτουν το γάλα τους στο Εργοστάσιο Γάλακτος, αλλά εναντίον του Εργοστασίου Γάλακτος το οποίο είναι υπεύθυνο για όλη την παραγωγή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το μεσημέρι η διοίκηση του ΕΓΤ θα δώσει και αυτή συνέντευξη τύπου, ενώ σήμερα τα μέλη της κατέθεσαν μήνυση εναντίον του κ. Μιχ. Σαράντη.

Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Όλυμπος» δήλωσε ότι θα μηνύσει τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρούση διότι συκοφάντησε την εταιρεία και αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη όταν του παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία.

Πηγή: e-enimerosi.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr