http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

JACOBS Cappuccino Specials...Lacta, Toblerone, Υγείας Παυλίδη, Γάλακτος Παυλίδη!

JACOBS Cappuccino Specials 
Τώρα το Cappuccino αποκτά άλλη διάσταση.Ο λαχταριστός συνδυασμός της πλούσιας κρέμας του JACOBS Cappuccino Specials, με κομματάκια σοκολάτας θα σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία καφέ!!!
Απολαύστε και τις 4 υπέροχες γεύσεις με κομματάκια σοκολάτας...
Lacta, Toblerone, Υγείας Παυλίδη, Γάλακτος Παυλίδη !!!
Δοκιμάσαμε...Γάλακτος Παυλίδη...και δεν εχουμε λόγια!!!
Special...αποκτήσαμε μοναδικές εμπειρίες καφέ!!!

Σε ανοδική πορεία η τιμή του ελαιολάδου στη Νότια Πελοπόννησο


 
Πάνω από 2,40 ευρώ το κιλό είναι η τιμή του ελαιολάδου αυτή την περίοδο στη Λακωνία. Στη Μεσσηνία κυμαίνεται μεταξύ 2,20 και 2,25 ευρώ και στην Κυνουρία φθάνει τα 2,30 για το πολύ ποιοτικό προϊόν, όχι μόνο στην οξύτητα, αλλά σ’ όλα του τα στοιχεία. Την εικόνα αυτή αποτυπώνουν στοιχεία από τις τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ειδικότερα: Ο διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Ραπτέας υπογράμμισε ότι «εξακολουθούμε να αγοράζουμε στα 2,20 ευρώ, ενώ πράξεις στο εμπόριο γίνονται και πιο χαμηλά και πιο ψηλά. Πάει και 2,25 η τιμή, αλλά για μικρές ποσότητες». Ανέφερε ότι η οργάνωση προσέχει πολύ την ποιότητα του ελαιολάδου που αγοράζει, καθώς εξάγεται σε απαιτητικές αγορές. Επεσήμανε ότι το λάδι πάει για τις ανάγκες της τυποποίησης,αλλά ποσότητες φεύγουν και χύμα για την Ιταλία, «πολύ συγκροτημένα και με προσοχή στις τιμές, με λογικό κέρδος». Ο διευθυντής έκανε λόγο για απροθυμία του κόσμου να δώσει λάδι και για αρκετές ποσότητες που φεύγουν με τενεκέ. Υποστήριξε ότι το 50% του ελαιολάδου έχει φύγει κι εκτίμησε πως η παραγωγή «στο νομό φέτος θα είναι πάνω από 50.000 τόνους, όταν η Τριφυλία κάνει λόγο για 25.000 τόνους τουλάχιστον». Σημείωσε, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση ή τη βελτίωση των τιμών «θα παίξει και η έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων. Τα καλά λάδια είναι λιγοστά και προβλέπουμε καλύτερες μέρες».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης ενημέρωσε ότι αυτή την εβδομάδα η τιμή του ελαιολάδου στο νομό ήταν σε καλά επίπεδα, μεταξύ 2,40 και 2,48 ευρώ. Σε δημοπρασίες που έγιναν, στο Δαφνί προσφέρθηκαν 2,43 ευρώ και στη Μεταμόρφωση 2,48. «Τα πολύ καλά λάδια, αυτά με 3 γραμμές έχουν πάνω από 2,40 ευρώ», παρατήρησε ο πρόεδρος και σημείωσε: «Για τα σημερινά δεδομένα οι τιμές είναι πολύ καλές, συγκρινόμενες με πέρυσι τέτοια περίοδο. Φέτος ήταν η καλή χρονιά για τη Λακωνία, αλλά λόγω δάκου και καιρικών συνθηκών η παραγωγή ήταν κάτω του αναμενόμενου. Η τιμή εδώ είναι υψηλότερη από την τιμή παράδοσης στην Ιταλία. Είναι εκλεκτά λάδια και πάνε για να «φτιάξουν», να βελτιώσουν τα άλλα λάδια στην ελληνική αγορά, γιατί συγκριτικά με άλλες περιοχές είναι καλύτερα τα δικά μας λάδια».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαφνίου στο Δήμο Κροκεών κ. Κώστας Κατσούλης ενημέρωσε ότι πρόσφατα σε δημοπρασία πήραν 2,43 ευρώ και σημείωσε: «Ήταν η καλύτερη φετινή τιμή μέχρι τώρα. Είναι πολύ καλά τα λάδια μας. Αυτά που πουλήσαμε, είχαν 0,24 οξύτητα».
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κυνουρίας κ. Γιώργος Σακελλαρίου και ο διευθυντής της
Κ. Γιώργος Ρούνης ανέφεραν ότι φέτος η τιμή μέχρι τώρα έχει κυμανθεί από 2 μέχρι 2,30 ευρώ. Αυτή η τελευταία είναι η τιμή που υπάρχει τώρα για τα πολύ καλά λάδια. Ο πρόεδρος μας πληροφόρησε πως η παραγωγή είναι πολύ μειωμένη, εξαιτίας των ζημιών από τον πάγο και το ρυγχίτη, κυρίως στην περιοχή των Δολιανών.

Πηγή: Ελευθερία Μεσσηνίας(paseges.gr)

Δικαστικές προεκτάσεις στον «πόλεμο» γάλακτος

"ΟΛΥΜΠΟΣ" Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε.  
Μήνυση κατά του εκ των ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» κ. Μιχάλη Σαράντη κατέθεσαν χθες 30 περίπου γαλακτοπαραγωγοί της Δυτικής Θεσσαλίας.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Το θέμα ανέκυψε μετά από σχετικές δηλώσεις του κ. Μιχάλη Σαράντη, μέσω των ερτζιανών, τις οποίες οι συγκεκριμένοι γαλακτοπαραγωγοί θεωρούν συκοφαντικές.
Ειδικότερα, περί τους 30 κτηνοτρόφους από τους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας μετέβησαν χθες το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να καταθέσουν μήνυση στον κ. Σαράντη για προηγούμενες δηλώσεις του, στο ράδιο «ζυγός».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαιόπουλος, με δηλώσεις του, στην ΕΡΕΥΝΑ, την ώρα που βρίσκονταν εντός του Δικαστικού Μεγάρου, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, στο ζυγό, ο κ. Σαράντης, είπε στον Τρικαλινό λαό, ότι το γάλα που παράγουν οι αγελαδοτρόφοι και οι προβατοτρόφοι και το δίνουν στο «Τρίκκη» είναι καρκινογόνο και ακατάλληλο για τους καταναλωτές. Εμείς, σαν κτηνοτρόφοι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του κ. Σαράντη για τα λεγόμενά του, προκειμένου να υπερασπιστούμε την παραγωγή μας, αλλά και να ενημερωθούν οι καταναλωτές».
Η ανακοίνωση
Επί του συγκεκριμένου θέματος υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων «Η Τρίκκη» η οποία δημοσιεύεται στη σελίδα 56 της σημερινής ΕΡΕΥΝΑΣ. Η διοίκηση του Εργοστασίου που συνήλθε χθες το μεσημέρι, για να εξετάσει το θέμα αρκέστηκε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργοστασίου, δήλωσαν, ότι η πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων είναι ανεξάρτητη από τις δικές τους πρωτοβουλίες. Πάντως, λίγη ώρα πριν μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο, οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Εργοστάσιο.
Και δικαστικά
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Σαράντης, μετά τις δηλώσεις του, επικαλέστηκε και σχετική μαρτυρία διοικητικού συμβούλου του Εργοστασίου, ο οποίος μέχρι χθες δεν τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος, εμφανίζεται έτοιμος να τις υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, ακόμη και δικαστικά.
«Πόλεμος» γάλακτος
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι, γράψαμε για τον «πόλεμο» γάλακτος ο οποίος ως επίκεντρό του, είχε τη Θεσσαλία. Ήδη από πέρυσι, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι πολυεθνικές, οι πανελλαδικές, αλλά και οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές του γάλακτος, αλλά και συμπληρωματικές προσφορές, προσδοκώντας στην κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά της Θεσσαλίας η οποία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Οι προσφορές αυτές συνεχίζονται –από εταιρίες του κλάδου- ακόμη και σήμερα. Ίσως, επομένως, η συγκεκριμένη εξέλιξη να μην είναι άσχετη με τις γενικότερες εξελίξεις στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο, που άρχισαν να δρομολογούνται από πέρυσι. 


Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ 10 Φεβρουαρίου 2010, αρ. φύλλου 15425,   σελίδα 9

Συλλογή μπισκότων για τον Άγιο Βαλεντίνο... από το sketiglyka.gr!!!

Μπισκότα για τους ερωτευμένους...
Μπισκότα Για τον Άγιο Βαλεντίνο..
Μπισκότα για τον ερωτα...
Κόκκινα μπισκότα Σκέτη Γλύκα!!
Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους..
...και αν δεν είστε δεν πειράζει...
...τα μπισκότα μας τα ερωτεύονται όσοι τα δοκιμάσουν..
Θα τα βρείτε στο κατάστημα μας
www.sketiglyka.gr
στην κατηγορία Εορταστικά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Barilla με ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως & 3η Ημερίδα Διατροφής

Promo stand Barilla Ολικής Αλέσεως

Οι διαιτολόγοι μετά το τέλος της ημερίδας παρέλαβαν ζυμαρικά, νόστιμες συνταγές και ενημερωτικά φυλλάδια με την υπογραφή της Barilla. 

Η Barilla με τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως ήταν επίσημος χορηγός για δεύτερη χρονιά στην 3η Ημερίδα Διατροφής η οποία διοργανώθηκε από την καταξιωμένη Επιστημονική Ομάδα «Διατροφή» παρουσία πολλών διαιτολόγων στο ξενοδοχείο Stanley. Στην 3η Ημερίδα Διατροφής αναπτύχθηκαν ενότητες, όπως o διατροφικός προσδιορισμός, η μαγειρική, η παρουσίαση νέων διατροφικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής, με κύριο άξονα τις σύγχρονές τάσεις στις διατροφικές συνήθειες. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο κ. Μιχάλης Μάνθος, Brand Manager της Barilla, παρουσίασε τα Barilla Ολικής Αλέσεως και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής και της ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής, καθώς συνδυάζουν όλα τα διατροφικά οφέλη της ολικής αλέσεως με την αυθεντική ιταλική “al dente” συνταγή της Barilla». Οι διαιτολόγοι μετά το τέλος της ημερίδας παρέλαβαν ζυμαρικά, φυλλάδια με νόστιμες συνταγές και άλλα ενημερωτικά φυλλάδια με την υπογραφή της Barilla. Η Barilla καινοτομεί με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για υγιεινή απόλαυση.
Πηγή: italia.gr

Στο «μικροσκόπιο» της Επ.Αντ. το franchise της Carrefour Μαρινόπουλος

Το αρμόδιο Τμήμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 και 2α του ν. 703/77 (όπως ισχύει) και 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ) σε υπόθεση που αφορά στο σύστημα δικαιόχρησης (franchise) για τη λειτουργία καταστημάτων «Mαρινόπουλος» της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος.
Όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης, από την εξέταση των σχετικών εμπορικών πρακτικών της καταγγελλόμενης προκύπτουν στοιχεία που συνιστούν κάθετο περιορισμό καθορισμού τιμών μεταπώλησης, καθώς και κάθετο περιορισμό αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων και διανομέων της Carrefour, κατά το διάστημα των ετών 2003-2008. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.
Πηγή: naftemporiki.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr