http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Γαστρονομικός τουρισμός στην Κρήτη

Αποφασισμένοι για την καλύτερη τουριστική προβολή του νησιού μας φαίνεται πως είναι οι τέσσερις νομάρχες της Κρήτης, αφού δήλωσαν ότι ακόμη και ελλείψει χρηματοδότησης από το υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις, έστω και με ιδία έσοδα.  Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή συνάντηση που είχαν στο νομαρχιακό μέγαρο Ηρακλείου η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Παπαδάκης, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης και ο νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης. Τη συνάντηση αυτή διαδέχθηκε και η 8η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», όπου οι τέσσερις νομάρχες προσανατολίστηκαν προς τη διάδοση του γαστρονομικού τουρισμού για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο κ. Αρχοντάκης, ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Αναστασάκης και η γενική διευθύντρια της εταιρίας κ. Ζωή Νόβακ. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, η προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει ανά έτος. Σε αυτά τα πλαίσια, πρόεδρος του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας για το 2010 είναι η κ. Σχοιναράκη. Όλοι οι νομάρχες τόνισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσά τους για θέματα που σχετίζονται με την προώθηση και την ανάπτυξη του νησιού. Ωστόσο, επισήμαναν τη δυσαρέσκειά τους ως προς τη λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σχετικά με τον προγραμματισμό συμμετοχής στις εκθέσεις τουριστικής προβολής αλλά και τις εκκρεμείς χρηματοδοτήσεις στα θέματα προβολής του νησιού. Γι' αυτό αποφάσισαν ότι, ακόμη κι αν δεν δοθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, θα προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις, έστω και με ιδία έσοδα.
Σχέδιο
Για την υλοποίηση των δράσεων του επιχειρησιακού σχεδίου ορίστηκε ένα δίμηνο λεπτομερές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους στόχους, το οποίο θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, οριστικοποιήθηκαν οι τελικές προδιαγραφές, με βάση τις οποίες θα πραγματοποιείται η πιστοποίηση των χώρων μαζικής εστίασης που προσφέρουν κρητική κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά κρητικά προϊόντα. Στο επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν στους τέσσερις νομούς παρουσιάσεις του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, των στόχων του, των αξόνων δράσης του επιχειρησιακού σχεδίου και των ειδικών προδιαγραφών για την πιστοποίηση των εστιατορίων με το Σήμα Κρητικής Κουζίνας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε στις τουριστικές και κλασικές εκθέσεις που θα συμμετέχουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να διανέμεται έντυπο υλικό που δημιουργήθηκε από το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο στοχεύει στην προβολή της κρητικής διατροφής, του φορέα και του Σήματος Κρητικής Κουζίνας. Τέλος, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «ΓΕΥΣΙΣ.ΤΟΥΡ.», το οποίο κατατέθηκε για χρηματοδότηση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013» και στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων και υποδομών για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη.
Πηγή: tolmi.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr