http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

FOOD & WINE magazine.

Τέσσερις μήνες μετά το αποχαιρετιστήριο editorial του Νίκου Δελλατόλα στους αναγνώστες του FOOD service, η ομάδα που γνωρίσατε μέσα από τις σελίδες του επιστρέφει δυναμικά με δύο νέα περιοδικά!

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/486/11/n96164569003_6258.jpg
Ανατρέψανε τον σχεδιασμό, τολμήσανε στο περιεχόμενο και ετοιμάσανε για σας τα πρώτα ξεχωριστά τεύχη του
FOOD & WINE και του COFFEE & SPIRITS, του νέου μας περιοδικού για τον καφέ, το αλκοόλ και τα cafe bars.

Σύντομα, περισσότεροι από 17.000 συνδρομητές συνολικά θα λάβουν τα δύο περιοδικά που θα κυκλοφορήσουν ΚΑΙ στο περίπτερο.
(Για συνδρομές μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@andition.gr)

Οι κυρίες των εξωφύλλων μας μόλις σας συστήθηκαν και περιμένουν ανυπόμονα να ακουσουν την απάντησή σας... ;)

http://www.facebook.com/group.php?gid=96164569003&v=wall&viewas=764919482&ref=ts

::f&b marketing news:: Συνεργασία MSPS με Coca-Cola Hellas

http://www.eurocharity.gr/image_library/library_logos/CocaCola.gif

H MSPS, εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών marketing και πωλήσεων, ανέλαβε για λογαριασμό της Coca-Cola Hellas, το πρόγραμμα sampling του Nestea για το 2010.

Οι προωθητικές ομάδες του Nestea θα βρίσκονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σε super markets, σταθμούς μετρό, εμπορικούς δρόμους, πανεπιστήμια και παραλίες, προτείνοντας τους συνδυασμούς από τσάϊ και φρούτα του Nestea.

Marketing Week Online
marketingweek.gr

::food news::Συνάντηση Οικολόγων με Μπατζελή για μεταλλαγμένα

http://www.agronews.gr/images/stories/politiki/batzeli-grafeio.jpg
Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή για το θέμα των μεταλλαγμένων συναντάται αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αύριο Τρίτη 4 Μαΐου στις 5 το απόγευμα.

Η συνάντηση που είχε οριστεί πριν την εξαγγελία των τελευταίων οικονομικών μέτρων, θα γίνει στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην Αχαρνών 2.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί με επιστολή των Οικολόγων Πράσινων στις 15 Απριλίου στα πλαίσια πρωτοβουλίας τους για ευρωπαϊκό μορατόριουμ στις εγκρίσεις και την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.

Αντίστοιχη ερώτηση έχει καταθέσει και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

agroschannel.com

::food marketing news::Συνεργασία Νίκας με Tribe.


Συνεργασία Νίκας με Tribe

Συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Tribe ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Π.Γ. Νίκας, η οποία αφορά στο παριζάκι Νίκας Junior.

Ο πρώτος «καρπός» της συνεργασίας αφορά σε τηλεοπτικό σποτ που είναι «στον αέρα» από τις 23 Απριλίου. Με το συγκεκριμένο σποτ, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, η εταιρεία ευχαριστεί τις μαμάδες-καταναλώτριες που αγόραζαν το Νίκας Junior για τα παιδιά τους και βοήθησαν στο να αναδειχθεί «Προϊόν της Χρονιάς 2010».

Κεντρικό μήνυμα του σποτ είναι το γνωστό «Βλέπεις Νίκας, είναι καλό». Υπενθυμίζεται ότι το Νίκας Junior περιέχει 2 είδη κρέατος και μόνο 5% λιπαρά.

Marketing Week Online
marketingweek.gr

::food news:: Σε κανονικά επίπεδα οι εξαγωγές στα Ακτινίδια και τις φράουλες.

http://www.agroschannel.com/images/stories/fruit/manavis.jpg
Συνεχίστηκαν με χαμηλότερους του αναμενόμενου ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών Βαλέντσια παρόλο που σταμάτησαν να υπάρχουν στις καταναλωτικές αγορές τα επιτραπέζια ομφαλοφόρα. Η ροή των εξαγωγών ακτινιδίων και ...... φράουλας κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, με τις τιμές στην κατανάλωση να είναι μικρότερες των περσινών.

Η αναμενόμενη συγκομιδή καρπουζιών προβλέπεται να έχει μια πρωιμότητα, πλην όμως τα πρώτα καρπούζια καλυμμένων καλλιεργειών από την Κρήτη, που κατευθύνθηκαν προς την εσωτερική αγορά, πουλήθηκαν σε τιμές 30 - 40% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 24 έως 30/4/2010, είναι οι εξής:

  • Μανταρίνια: 31.067 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.537 τόνων

  • Πορτοκάλια: 218.324 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 183.907 τόνων

  • Λεμόνια: 295 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 310 τόνων

  • Γκρέιπ Φρούτ: 290 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 286 τόνων

  • Ακτινίδια: 44.128 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 36.240 τόνων

  • Αγγούρια: 19.062 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 16.851 τόνων

  • Μήλα: 11.010 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 6.296 τόνων

agroschannel.com

::food news::Οργή από αγελαδοτρόφους για de minimis στο γάλα


Image«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και με πολλές εκκρεμότητες του υπουργείου προς τους αγελαδοτρόφους, τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, να κατανείμει βάσει των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος και όχι βάσει των τόνων που παρήχθησαν τα ποσά στήριξης, μας απογοητεύουν και ταυτόχρονα μας πεισμώνουν να αγωνιστούμε για την άρση της αδικίας» δηλώνει σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Νομού Λάρισας Αποστόλης Μωραΐτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη «η φιλοσοφία του υπουργείου, με βάση την οποία έγινε η κατανομή των πιστώσεων του de minimis είναι να εξυπηρετήσει τους πάντες και εξισώνει τον αγελαδοτρόφο με μία και μοναδική αγελάδα που παράγει για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και αυτόν που έχει επενδύσει για να παράγει τόνους γάλακτος, με βάση τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτουν οι βιομηχανίες».

Ο κ. Μωραΐτης, αφού διευκρινίζει ότι «ο εχθρός του κλάδου δεν είναι ο αγελαδοτρόφος των δύο ή τριών αγελάδων, αλλά οι άσχετοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αποφάσισαν να κάνουν ψηφοθηρική πολιτική, εις βάρος μας. Λαϊκίζουν και προσπαθούν να μας διχάσουν.

Από τη μία υποστηρίζουν ότι στόχος του υπουργείου είναι η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων και από την άλλη δίνουν τα ίδια χρήματα στον παραγωγό που διαθέτει μερικές αγελάδες με αυτούς που προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις. Για μας το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό. Άλλωστε η ενίσχυση είναι μικρή. Προτιμούμε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τη διαφήμιση του φρέσκου γάλακτος, παρά να καταλήξουν στην τσέπη μας. Σήμερα αυτοί που παράγουν το 80% του ελληνικού γάλακτος στη χώρα βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Δεν φτάνει που οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας έλαβαν το de minimis πέρυσι τον χειμώνα, σε μας φθάνει καθυστερημένα και μειωμένα.

Ένα ακόμη στοιχείο που μας εξόργισε, είναι ότι οι απαράδεκτες αυτές αποφάσεις ανακοινώθηκαν μετά τις συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία με το Υπουργείο. Εκτιμώ ότι προσπάθησαν να εμφανίσουν τις αποφάσεις τους ως κοινά αποδεκτές, κάτι φυσικά που δεν υφίσταται. Και πώς να τις δεχτούμε όταν η πρότασή μας «η κατανομή του 1,5 εκατ. ευρώ να γίνει βάσει των 700 τόνων που παρήχθησαν το 2009 και τα χρήματα που θα έπαιρνε κάποιος ανέρχονταν στα 4.500 ευρώ και τώρα με την κατανομή της ετήσιας παράδοσης, το μεγαλύτερο ποσό της ενίσχυσης δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Λάρισας, όσο και η Ομοσπονδία θα διαμαρτυρηθούν έντονα με την αποστολή υπομνήματος προς την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας την συμπαράστασή τους.

Η σχετική απόφαση

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο όρισε η κατανομή να γίνεται βάσει των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το έτος 2009, δηλαδή:

Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις από 3.000 μέχρι 25.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 150 ευρώ, από 25.000 μέχρι 50.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 300 ευρώ, από 50.000 μέχρι 100.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 400 ευρώ, από 100.000 μέχρι 150.000 κιλά150.000 κιλά και άνω κατανέμεται εφάπαξ ποσό 600 ευρώ. κατανέμεται εφάπαξ ποσό 500 ευρώ, από

Οι αγελαδοτρόφοι ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι ο παραγωγός που παραδίνει 3 τόνους με μία αγελάδα θα πληρωθεί 150 ευρώ και ο παραγωγός που επένδυσε και παραδίνει πάνω από 150 τόνους θα λάβει 600 ευρώ. Δηλαδή η ενίσχυση είναι 1,8 ευρώ/τόνο, ποσό ευτελές για τον αγελαδοτρόφο που ξοδεύει για να εκσυγχρονίσει τη μονάδα του.

agrosnews.gr

::food news::Συνέδριο για το κρέας στη Θεσσαλονίκη.

http://www.agroschannel.com/images/stories/diafora/uecbv-header-gr.jpg
Σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου Κρέατος και Ζώντων Ζώων αναμένεται να είναι το Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, που...... θα πραγματοποιηθεί από τις 28-30 Μαΐου 2010 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές εκεί θα παρουσιαστούν όλες οι καινούργιες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του κρέατος και των ζώντων ζώων.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο, Μακεδονία-Παλλάς και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο κ. Ιωάννης Τσέρνος, ενώ την υλοποίηση έχει αναλάβει η εξειδικευμένη εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων Artion Conferences & Events.

agroschannel.com

::tomato news:: Στην ενιαία ενίσχυση από το 2011 η συνδεδεμένη για την ντομάτα προς μεταποίηση


Στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης από την 1 Ιανουαρίου του 2011 θα ενταχτεί η συνδεδεμένη ενίσχυση για τις ντομάτες που παραδίδουν οι παραγωγοί για μεταποίηση.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Κανελλόπουλου, ενόψει έκδοσης τροποποιητικής απόφασης της ΚΥΑ 278486/05.03.2008.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr