http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ανάκληση Μη Ασφαλών Τροφίμων


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:
α) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα», που παράγεται από την «FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.». Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15 - 9 - 10.
β) Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία «Pure chocolate DELHAIZE» Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.
γ) Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «RIQUET ΜΑΥΡΗ», που διακινείται στην Ελλάδα από την «ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος : SEP 2010 / 21336.
δ) Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το προϊόν διακινείται από την «Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ», σε συσκευασίες των 90 g , με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 - 04 - 10. 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.





Μαθήματα Μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια.




Zυμαρικά, σάλτσες, κιμάς
1000+1 τρόποι για να μαγειρέψουμε αγαπημένα υλικά

Δευτέρα 1, 8 και 22 Φεβρουαρίου 2010

εστιατόριο Fred & Ginger, ξενοδοχείο Les Lazaristes

Πότε δένει η σάλτσα; Και κυρίως, πως μπορούμε να τη σώσουμε όταν «κινδυνεύει»; Πόσο εύκολο είναι να παρασκευάσουμε φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι; Ποιες είναι οι εύκολες, αλλά και οι δύσκολες συνταγές με κιμά;

Στο εστιατόριο Fred & Ginger του ξενοδοχείου Les Lazaristes θα συναντηθούμε τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να παρακολουθήσουμε τον Executive Chef Στέφανο Χατζηαντωνίου και την ομάδα του να μας αποκαλύπτουν τα μυστικά υλικών και μεθόδων παρασκευής που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά στην κουζίνα μας. Σάλτσες καθημερινές και πιο σοφιστικέ, τα πολυαγαπημένα ζυμαρικά σε πολλές εκδοχές, ο κιμάς, ένα υλικό με χίλια πρόσωπα, θα περάσουν μπροστά από τα μάτια μας και οι αντίστοιχες συνταγές θα αρχειοθετηθούν στο ράφι μας.

Πιστοί στην αρχική μας ιδέα, να παρουσιάζουμε ιδέες και λύσεις από chef με μεγάλη εμπειρία, αλλά προσιτές και εφαρμόσιμες στην κουζίνα του σπιτιού μας, με υλικά από την αγορά της πόλης μας, προτείνουμε τον επόμενο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής. Θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα συνηθισμένα υλικά, όπως τα ζυμαρικά και ο κιμάς και να τα μεταμορφώνουμε με χίλιους τρόπους, ώστε να μας προσφέρουν διαφορετικές, εύκολες και νόστιμες λύσεις στο καθημερινό μας τραπέζι. Και οι σάλτσες, η βάση, αλλά και η δημιουργική πινελιά στην κουζίνα, που τόσο μας έχουν πολλές φορές δυσκολέψει, είναι άραγε τόσο δύστροπες; Αλλιώς συμπεριφέρονται μάλλον στα χέρια των επαγγελματιών που ξέρουν τα μυστικά τους. Αυτό ακριβώς θα πετύχουμε κι εμείς με τη βοήθειά τους! 

Το σεμινάριο «Ζυμαρικά, σάλτσες, κιμάς: 1000+1 τρόποι για να γνωρίσουμε αγαπημένα υλικά» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1, 8 και 22 Φεβρουαρίου 2010
στο εστιατόριο Fred & Ginger του ξενοδοχείου Les Lazaristes.

Το κόστος για την παρακολούθηση των μαθημάτων, το έντυπο με τις συνταγές και το δείπνο που ακολουθεί είναι 120 € για συμμετοχή στις τρεις συναντήσεις και 90 € για συμμετοχή στις δύο. Οι συναντήσεις αρχίζουν στις 19:00, διαρκούν 3 ώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.

Η Wine Plus διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία και φανατικούς υποστηρικτές Μαθήματα Μαγειρικής εδώ και 8 χρόνια. Πραγματοποιούνται σε θεματικούς κύκλους, που καθένας τους ολοκληρώνεται σε τρεις συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια απολαμβάνουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.

Ανάκληση προιόντος από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση στην Ελβετία και τη Μαλαισία, ζελέ, το οποίο σύμφωνα με τις Ελβετικές Αρχές μπορεί λόγω του σχήματός του να προκαλέσει πνιγμό. Πρόκειται για ζελέ σε κεσεδάκια, με την εμπορική επωνυμία "A1 jelly minicups" που παράγονται από τη Βιετναμέζικη επιχείρηση "Ve Vuong Manufacture Co Ltd" . Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι έχουν εξαχθεί από το Βιετνάμ απευθείας στην Ελβετία, η οποία δεν έχει διακινήσει σε κανένα κράτος μέλος. Επίσης, το προϊόν έχει διακινηθεί και από την εταιρεία "A.K. KOH" της Μαλαισίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελβετικών αρχών, τα συγκεκρι μένα προϊόντα μπορούν λόγω του σχήματός τους να προκαλέσουν πνιγμό. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα ξεκίνησε σχετικούς ελέγχους για πιθανή διακίνηση των εν λόγω προϊόντων και στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.


"Ουζάκι του Ζορμπά" made in bulgaria

Με 613,079 ευρώ επιδότησε η Βουλγαρία εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών για να παράξει και να διαφημίσει ένα νέο ποτό με το όνομα «Ουζάκι του Ζορμπά».Η εταιρία παραγωγήςβρίσκεται στο Καρνομπάτ και το όνομα του ποτού παραπέμπει στο δημοφιλές ελληνικό ποτό ούζο. Η εταιρεία που ανέπτυξε τη διαφημιστική καμπάνια του ποτού κέρδισε 30,873 ευρώ. Πάντως στη Σόφια τονίζουν πως όλα τα στοιχεία που οδηγούν στην ελληνική κουλτούρα καθώς και η ταυτότητα του ποτού μπορούν να απαλειφθούν και μόνο με μια απλή προτροπή ότι το «Ουζάκι του Ζορμπά» είναι απλώς μια ποικιλία του ούζου. Για αυτό ακριβώς το λόγο έχει 2 μήνες που σταμάτησε να κυκλοφορεί, δεν είναι ούζο αλλα είδος τσικουδιάς και αυτό επειδή ο βουλγάρικος ΙΝΚΑ ξεκίνησε μήνυση εναντίον της εταιρείας ότι προωθούσε τσικουδιά για ούζο.

Πηγή: krasiagr.blogspot.com

Άλτις Αγουρέλαιο εσοδείας 2009-2010... σε περιορισμένο αριθμό φιαλών!!!


Αγουρέλαιο είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της πρώτης σοδειάς με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά. Εγκαινιάζει την ελαιοκομική περίοδο σηματοδοτώντας τη φρεσκάδα του νέου καρπού. Το μοναδικό αυτό ελαιόλαδο κυκλοφορεί κάθε χρόνο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και ξεχωρίζει για την πλούσια, φρουτώδη , πικάντικη και διακριτικά πικρή γεύση του, που αναδεικνύει το φρουτώδες της ελιάς...

Syrah adventure



Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 στο Excelsior Hotel

Εντυπωσιακά βαθύχρωμο, σαρκώδες, πυκνό και πιπεράτο. Γοητευτικά εξωτικό. Το Syrah εξελίσσεται στον καινούργιο έρωτα των οινόφιλων. Το Syrah, μέχρι τουλάχιστον τη δεκαετία του ’70, το βρίσκαμε σχεδόν αποκλειστικά στις βόρειες πλαγιές του Ροδανού όπου συμμετέχει στη σύνθεση των φημισμένων Crozes-Hermitage, Côte Rôtie, St-Joseph. Θαυμάσιων ερυθρών κρασιών με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο. Η εκτεταμένη, ωστόσο, καλλιέργειά του στην Αυστραλία, όπου αποκαλείται Shiraz, με ανέλπιστα ποιοτικά -αλλά και ποσοτικά- αποτελέσματα ανέβασε σημαντικά τις μετοχές του. Οι αμπελώνες με Syrah στον Γαλλικό Νότο, στο Châteauneuf-du-Pape, στο Languedoc-Roussillon και την Provence, σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση. Είναι προφανές πως για την πλήρη ωρίμανση του σταφυλιού είναι απαραίτητο το ζεστό κλίμα. Ισπανία, Τοσκάνη, Καλιφόρνια, Νότιος Αφρική, Χιλή και Αργεντινή άρχισαν να φλερτάρουν με το καινούργιο αστέρι του οινικού στερεώματος. Γιατί όχι και η Ελλάδα;

Η καλλιέργεια ξεκίνησε στις αρχές του ’90 από τη Μακεδονία, πιο συγκεκριμένα από τη Σιθωνία, γρήγορα όμως πέρασε στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Επακόλουθα, την τελευταία δεκαετία αρκετοί έλληνες οινοποιοί προτείνουν ωραιότατα ελληνικά κρασιά από Syrah. Τα δυνατά σημεία όλων τους του είναι το πορφυρό χρώμα, το σαρκώδες σώμα και το ιδιόμορφο πιπεράτο άρωμά τους. Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, θα δοκιμάσουμε γοητευτικά Syrah από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα. 

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, στις 20.00, στον νέο τόπο συνάντησής μας, το καινούργιο 5* ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Εxcelsior Hotel. 

Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία Λέσχη Φίλων του Κρασιού η οποία συνδυάζει την εμπειρία 14 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Μαθαίνουμε και γευόμαστε τη γευστική τους αρμονία με συγκεκριμένα εδέσματα. Ταξιδεύουμε επίσης. Επισκεπτόμαστε αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.Έχοντας μέσα στα προηγούμενα χρόνια γνωρίσει σχεδόν 1.300 κρασιά, συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, θα πληροφορηθούμε τις πιο πρόσφατες οινικές τάσεις παγκοσμίως. 

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311

Νέα γενιά επιδορπίων Sweet&Balance με γλυκαντικά.



Για αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό!
Η νέα ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. Τα νέα επιδόρπια ΓΙΩΤΗΣ συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός υγιεινού διαιτολογίου, όπως: καθόλου ζάχαρη, με φυτικές ίνες, περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, ενώ παράλληλα έχουν υπέροχη γεύση.

Επισκεφθείτε το site των Sweet&Balance www.sweetandbalance.gr για να μάθετε περισσότερα για τα νέα επιδόρπια και να βρείτε εύκολες συνταγές για υγιεινά επιδόρπια.

Στη σειρά προϊόντων Sweet & Balance με γλυκαντικά θα βρείτε απίθανες γεύσεις :

Μιλφέιγ


Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα /κεράσι


Φρουί ζελέ ψυγείου με γεύση φράουλα /κεράσι


Επιδόρπιο γάλακτος με γεύση βανίλια


Σοκολάτα 


Μίγμα για κέικ


Κρέμα Καραμελέ


Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια


Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε δισκία από σουκραλόζη.

Ψηφίστε για το νέο logo βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε.


 Το τρίτο στάδιο επιλογής του λογότυπου των βιολογικών προϊόντων της Ε.Ε. έφθασε...ψηφίστε ένα από τα τρία λογότυπα που βλέπετε παρακάτω στην ακόλουθη διεύθυνση:
Η ψηφοφορία θα κρατήσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2010.

 
Εμείς παντως ψηφίζουμε το λογότυπο 1...

Buffett: "Κακό deal" η εξαγορά της Cadbury από την Kraft.



Τις αμφιβολίες του για την εξαγορά της Cadbury από την Kraft Foods εξέφρασε ανοιχτά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffet, κάνοντας λόγο για ένα "κακό deal". Η ολοκλήρωση του deal δεν απαιτεί την έγκριση των μετόχων, ωστόσο “αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα ψήφιζα αρνητικά”, δήλωσε ο Buffett στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC. Σημειώνεται ότι η Berkshire Hathaway του Buffett είναι βασικός μέτοχος της Kraft. Ο Buffett αρνήθηκε την πρόταση του Joe Kernen να διαθέσει μερίδιο άνω του 9% στην Kraft για να εκφράσει έτσι τη δυσαρέσκεια του για το deal. Η κίνηση αυτή θα ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσα, είπε, αφού η μετοχή της Kraft παραμένει "υποτιμημένη" αλλά όχι στον ίδιο βαθμό που ήταν τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Ισχυρή κριτική άσκησε επίσης στην πρόσφατη κίνηση της Kraft να πουλήσει τη μονάδα πίτσας στη Nestle σε μια τιμή, την οποία ο ίδιος θεωρεί πολύ χαμηλή. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η διευθύνουσα σύμβουλος της Kraft, Irene Rosenfeld, είναι μία "καλή διαχειρίστρια" και "ένας καλός άνθρωπος". Ο ίδιος έχει "εγκάρδια σχέση" μαζί της παρά την "διαφορά απόψεων".
Πηγή:  www.capital.gr

Μπλόκα από μπίρες κατά της AB - InBev.


ImageΜε πύρινα οδοφράγματα αλλά και ένα τεράστιο τείχος από μπίρες μπροστά από το εργοστάσιο της Λιέγης, οι Βέλγοι εργαζόμενοι της ζυθοποιίας ΑΒ-InBev συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες απολύσεις 263 συναδέλφων τους. Οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής η "χρυσή τομή". Μπορεί επισήμως να μην έχει κηρυχθεί απεργία, ωστόσο οι εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους, ενώ τα οδοφράγματα που έχουν στήσει έξω από τα εργοστάσια σε Λιέγη και Λέβεν εμποδίζουν την πρόσβαση στα οχήματα ανεφοδιασμού.  Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές και οι πρώτες ελλείψεις στα σούπερ-μάρκετ από τις δημοφιλείς μπίρες της εταιρείας (Stella Αrtois, Βeck΄s, Leffe κ.α), ωστόσο οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι. 
Πηγή:  www.agronews.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Απόσυρση προϊόντος «DLL pure chocolate 33g»


Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποσύρει προσωρινώς από τους χώρους πώλησης των καταστημάτων της το προϊόν «DLL pure chocolate 33g.» καθώς εκ παραδρομής δεν έχει αναγραφεί ότι μπορεί να περιέχει και ίχνη «καζεΐνης» στοιχείο απαραίτητο να το γνωρίζουν για όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα θα επανέλθουν στο χώρο πώλησης αφού πρώτα φέρουν την επιπλέον απαραίτητη επισήμανση.


Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ MISKO ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο «ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ»


Η MISKO για τρίτη συνεχή χρονιά είναι χορηγός στην θεατρική παράσταση «Ο Μπακαλόγατος ή της Κακομοίρας» στο Θέατρο Μουσούρη και διοργάνωσε ένα μεγάλο διαγωνισμό για τους θεατές που παρακολούθησαν το έργο τις ημέρες των Χριστουγέννων. Με δέλεαρ το διαγωνισμό «Κερδίστε ζυμαρικά MISKO για όλο τον χρόνο» οι θεατές καλούνταν να συμπληρώσουν ειδικό κουπόνι συμμετοχής και να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν  50 κιλά ζυμαρικών MISKO. Οι τρεις μεγάλοι νικητές ήταν οι κ.κ. Μαρία Ζεάκη, Αναστασίου Χρήστος και Θεοδώρα Απέργη. Μετά το τέλος των παραστάσεων όλοι οι θεατές έλαβαν ένα συλλεκτικό ημερολόγιο MISKO για το 2010, ένα φυλλάδιο συνταγών από τα προϊόντα MISKO Ολικής Αλέσεως, το παιδικό παραμύθι «Το Όνειρο του Μακαρονούλη» καθώς και προϊόντα MISKO. Η MISKO στηρίζει πάντα αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της στα πολιτιστικά δρώμενα. MISKO πάντα κοντά μας, πάντα με αγάπη.


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr