http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένει για το 2010 η Νίκας

Η Νίκας φέτος θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη στην περιφέρεια και στα μικρά αστικά κέντρα.
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης διεκδικεί φέτος η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της διείσδυσής της στην περιφέρεια και εν γένει στα μικρά αστικά κέντρα, στην τόνωση της παρουσίας της στο catering, καθώς και στη βελτίωση των επιδόσεών της στην αγορά της Βουλγαρίας.
Το business plan του 2010 προβλέπει ότι μέσω των τριών προαναφερόμενων αξόνων η εισηγμένη θα πορευθεί ανοδικά, έχοντας βέβαια πρώτα ολοκληρώσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αποχώρησή της από αγορές και κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δεν επικεντρωνόταν στρατηγικά. Η υλοποίηση του ανωτέρω σχεδιασμού κόστισε στην εταιρεία σε τζίρο, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια σε συνολικό επίπεδο να καταγράφει αρνητική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα όμως βελτίωσε αισθητά τα μεγέθη της στην κατηγορία των αλλαντικών, όπου έχει στρέψει όλη την προσοχή της, όπως και τα καθαρά της αποτελέσματα. Η αποχώρησή της για παράδειγμα από την αγορά κρέατος επέδρασε αρνητικά στις ετήσιες πωλήσεις της, όμως ενίσχυσε τα καθαρά αποτελέσματα.
Τα κέρδη
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκησή της αναμένει πως το 2010 για τη Νίκας θα είναι ανοδικό σε ό,τι αφορά τον τζίρο της, ενοποιημένο και εταιρικό. Αντίθετα για το 2009 αναμένεται να ανακοινωθεί οριακή μείωση κύκλου εργασιών. Ωστόσο, τα μεικτά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε επίπεδα πολλαπλάσια των αντίστοιχων περυσινών, γεγονός το οποίο πρόκειται να επιδράσει καθοριστικά στα καθαρά αποτελέσματα έτους της εταιρείας.
Φέτος, η Νίκας θα επιμείνει ιδιαίτερα και στην αγορά της Βουλγαρίας, όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά. Πρόθεσή της είναι, όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Βουλγαρία να εξορθολογικοποιήσει τη δράση της, ώστε σύντομα η πορεία της να αναστραφεί σε θετική. Στην Αλβανία η Νίκας θα επιμείνει με εξαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα και όχι από τη Βουλγαρία, γνωρίζοντας ότι ο Αλβανός καταναλωτής προτιμά τα ελληνικά προϊόντα, ενώ θα συνεχίσει τη διάθεση των αλλαντικών της και στην Κύπρο, μέσω τοπικού συνεργάτη.
Σημαντική αύξηση πωλήσεων παρουσίασε πέρυσι το Κατίκι, που ως ΠΟΠ προϊόν γνωρίζει μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό ενισχύοντας το συνολικό τζίρο της εταιρείας. Πρόθεση της Νίκας είναι να συνεχιστεί η ανοδική τάση των πωλήσεων και το 2010, αλλά και να αυξήσει τη ζήτηση του εν λόγω προϊόντος και στην αγορά της Κύπρου.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ
Πηγή: naftemporiki.gr 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr