http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Σούπα με σπαράγγια


Εύκολη και νόστιμη, αυτή η σούπα με σπαράγγια είναι ιδανική λύση για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα!
 

YΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

500 γρ. λευκά σπαράγγια
1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 πράσο
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
ελαιόλαδο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Κρατήστε κάπως μεγαλύτερα κομμάτια από 3-4 κορυφές, για να γαρνίρετε τα πιάτα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες και τα σπαράγγια σε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και τον άνηθο. Βράστε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 25

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λανσάρει την μπίρα Sol

 
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λανσάρει την μπίρα Sol
 
Στο χαρτοφυλάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βρίσκεται πλέον η αυθεντική μεξικάνικη μπίρα Sol, η οποία επιστρέφει δυναμικά φέτος το καλοκαίρι στην ελληνική αγορά.
Η Sol παράχθηκε για πρώτη φορά το 1899 σε ένα μικρό ζυθοποιείο του Mexico City. Ο Γερμανός ζυθοποιός της παρατήρησε μια αχτίδα ήλιου να αντανακλάται στο δοχείο ζυθοποίησης και έτσι εμπνεύστηκε το όνομά της που σημαίνει ήλιος. Ο ήλιος και οι ακτίνες του υπάρχουν στην ετικέτα της από τα πρώτα κιόλας χρόνια ύπαρξης της μάρκας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της Sol μέχρι και σήμερα.
Η Sol σήμερα θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες μπίρες στο Μεξικό ενώ εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, πλέον, ενισχύει την πλούσια γκάμα των

Διεθνείς διακρίσεις για το «Χωριό» της Μινέρβα

http://www.minerva.com.gr/UserFiles/Image/products/classical_oliveoil1.jpg
Με τις περισσότερες διακρίσεις ξεχώρισαν τα προϊόντα «Χωριό» της Μινέρβα στο πλαίσιο των βραβείων iTQI Awards 2011 (International Taste & Quality Institute) - την ανεξάρτητη, διεθνή διοργάνωση που αναδεικνύει και προωθεί την κορυφαία γεύση τροφίμων και ποτών απ’ όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η Βιολογική Φέτα «Χωριό», από 100% αιγοπρόβειο γάλα, απέσπασε την υψηλότερη διάκριση 3 αστέρων στα φετινά iTQi Awards. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βιολογική Φέτα «Χωριό» είναι το μοναδικό ελληνικό τυρί που κέρδισε την υψηλότερη αυτή διάκριση. Ακολουθεί το Βιολογικό Κατσικίσιο Τυρί «Χωριό», που τιμήθηκε για τη μοναδική του γεύση, όπως επίσης ξεχώρισε και το

Αγελαδινό γάλα: 35% αύξηση τιμών παραγωγού στην ΕΕ, μόλις 10% στην Ελλάδα

 
Την ώρα που στις κύριες γαλακτοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης, οι παραγωγοί καρπούνται τιμές για το αγελαδινό γάλα, αυξημένες κατά 35%, στην Ελλάδα η ωφέλεια που αποκομίζουν είναι απειροελάχιστη. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Το φαινόμενο παραπέμπει έντονα στις τιμές των καυσίμων και τις διεθνείς αυξήσεις που προσαρμόζονται... άμεσα στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται η ίδια ταχύτητα, όταν τα καύσιμα πωλούνται φθηνότερα διεθνώς.
Μόλις κατά 10,75% αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα παραμένουν οι τιμές αγελαδινού γάλακτος το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ, ενώ το ποσοστό

Ταλιατέλες με ζαμπόν, τυριά και σπαράγγια


Τα πιο νόστιμα ανοιξιάτικα ζυμαρικά σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε!
 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

250 γρ. λευκά σπαράγγια
500 γρ. ταλιατέλες
100 γρ. ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. τριμμένο μανούρι
100 γρ. κατίκι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Ψιλοκόψτε το ζαμπόν, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr