
Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η μείωση του αλκοόλ δεν επηρεάζει τα καρδιαγγειακά οφέλη, αλλά οι οινοποιοί αμφιβάλλουν γι’ αυτό…
Μια νέα μελέτη από μια ομάδα ερευνητών στη Νότια Αφρική, έχει ανακαλύψει ότι η μείωση του ποσοστού αλκοόλ ενός κόκκινου κρασιού κατά 50 τοις εκατό δεν μειώνει τα οφέλη για την καρδιά. Όμως, αρκετοί οινοποιοί λένε ότι ακόμη και αν το κρασί είναι καλό για σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει καλή γεύση.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται lirisation για να μειώσει το επίπεδο αλκοόλ στο γαλλικό Cabernet Sauvignon από το 12 τοις εκατό σε 6 τοις εκατό