Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το χαμηλής περιεκτικότητας κρασί είναι ακόμα υγιές για την καρδιά, αλλά πως είναι στη γεύση;



Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η μείωση του αλκοόλ δεν επηρεάζει τα καρδιαγγειακά οφέλη, αλλά οι οινοποιοί αμφιβάλλουν γι’ αυτό…
Μια νέα μελέτη από μια ομάδα ερευνητών στη Νότια Αφρική, έχει ανακαλύψει ότι η μείωση του ποσοστού αλκοόλ ενός κόκκινου κρασιού κατά 50 τοις εκατό δεν μειώνει τα οφέλη για την καρδιά. Όμως, αρκετοί οινοποιοί λένε ότι ακόμη και αν το κρασί είναι καλό για σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει καλή γεύση.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται lirisation για να μειώσει το επίπεδο αλκοόλ στο γαλλικό Cabernet Sauvignon από το 12 τοις εκατό σε 6 τοις εκατό

Ιστορία 100 χρόνων της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών

Ξένος Γιώργος

«Η Ιστορία της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών» θα είναι το θέμα του τριήμερου Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ 29 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου.
 Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν μεγάλες  ελληνικές βιομηχανίες και εμπορικές εταιρίες από το χώρο των τροφίμων παρουσιάζοντας την ιστορία και τα προϊόντα τους.  Με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων  στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών, το τριήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων:

- ο χώρος του Ζαππείου θα φιλοξενήσει μία ανοιχτή για το κοινό έκθεση, όπου οι συμμετέχουσες εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιστορία τους μέσα από παραδοσιακά προϊόντα και συλλεκτικές φωτογραφίες*

- κεντρική θέση στο Συμπόσιο κατέχει το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη

Οι φλούδες του μήλου προστατεύουν από την παχυσαρκία;


 
Ένα φυσικό συστατικό από τις φλούδες του μήλου, γνωστό ως ουρσολικό οξύ, έχει την ιδιότητα να μας προστατεύει, εν μέρει τουλάχιστον, από την παχυσαρκία, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αιόβα.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, διεξήχθη σε πειραματόζωα, στα οποία χορηγήθηκε μια πλούσια σε θερμίδες και λίπος διατροφή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μισά ποντίκια λάμβαναν ουρσολικό οξύ, εκ των οποίων αυτά που έλαβαν το συγκεκριμένο συστατικό σημείωσαν αύξηση του μυϊκού ιστού, αλλά και του λεγόμενου καφέ λίπους.
Στον οργανισμό μας έχουμε δυο δεξαμενές λίπους. Το απαραίτητο (καφέ) λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στα όργανα και είναι πιο ενεργό μεταβολικά (δηλαδή συμβάλλει στις

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr